Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe ja tam 2 lata na studiach magisterskich byłem, znam te klimaty więc spokojnie :D, w sumie będę w "sosnowcu" ( tak wiem "Za granicą" ), na tydzień od 22.01 :), tak mi coś się skojarzyło, że ty tam z okolic, Cieszyn to chyba kolo 100km od Katowic/Sosnowca. Chętnie bym podjechał zobaczyć jak to ci tam hula o ile jest taka możliwość, tylko boje się, że "pogoda" może skutecznie zniechęcić :)

pzdr. Łukasz

Gość Gosc

(Konto usunięte)

hehehe ja tam 2 lata na studiach magisterskich byłem, znam te klimaty więc spokojnie :D, w sumie będę w "sosnowcu" ( tak wiem "Za granicą" ), na tydzień od 22.01 :), tak mi coś się skojarzyło, że ty tam z okolic, Cieszyn to chyba kolo 100km od Katowic/Sosnowca. Chętnie bym podjechał zobaczyć jak to ci tam hula o ile jest taka możliwość, tylko boje się, że "pogoda" może skutecznie zniechęcić :)

pzdr. Łukasz

Zapraszam. Z Katowic masz 80km.

nom patrzyłem na mapę właśnie, jak tam z pogodą u was słyszałem delikatnie mówiąc że jest trochę lipa :D masz jakies GG ??, coby nie śmiecić w temacie ??

pzdr. Łukasz

Pyton ile masz $$$ na piec ??

sprawa wygląda tak ,że 8.2i zasilam obecnie z amplitunera Sony ES i czuć ,że to nie ta bajka . nie chciałbym rezygnować z kina , więc pomyślałem o dokupieniu do tegoż amplitunera końcówki . Myślałem też o arcamie avr 400 lub 600 ,ale obawiam się ,że to nie jest wyjście . Z drugiej strony nie chciałbym aby końcówka zajęła mi pół pokoju :). dlatego pomyslałem o p38 , ale skoro za słabe , to o czym tu pomysleć ????

hehe im wiecej tym lepiej :)

rotel robi fajne wielokanałowe koncówki mogłbyś kupić sobie RB991 na Fronty + 3 kanałówkę RB993, i masz bdb koncówkę na FRONT i bdb koncówkę na reszte kina, ewentualnie jak marzy ci się kino 7.1 to RB991+RB985 i DALEJ masz świetną koncówkę na fronty. Do tego dekoder kina domowego i hulaj duszo panie. A tego ampli to pogoń w piździec, że tak się brzydko wyrażę :).

Ja do tego dokupił bym normalne pre do 2 kanałów do stereo, możesz podpiąć do dekodera np po zbalansowanych wyjściach a do PRE po RCA i kwestia przełaczenia na koncówce wyjść. Oczywiście możesz zostawić sobie PRE z dekodera od kina ale szału w stereo może nie być :)

pzdr. Łukasz

hehe im wiecej tym lepiej :)

rotel robi fajne wielokanałowe koncówki mogłbyś kupić sobie RB991 na Fronty + 3 kanałówkę RB993, i masz bdb koncówkę na FRONT i bdb koncówkę na reszte kina, ewentualnie jak marzy ci się kino 7.1 to RB991+RB985 i DALEJ masz świetną koncówkę na fronty. Do tego dekoder kina domowego i hulaj duszo panie. A tego ampli to pogoń w piździec, że tak się brzydko wyrażę :).

Ja do tego dokupił bym normalne pre do 2 kanałów do stereo, możesz podpiąć do dekodera np po zbalansowanych wyjściach a do PRE po RCA i kwestia przełaczenia na koncówce wyjść. Oczywiście możesz zostawić sobie PRE z dekodera od kina ale szału w stereo może nie być :)

pzdr. Łukasz

zerkam jeszcze na denona 4400a , sony i tak wcześniej czy później sprzedam , a końcóweczki mogą zostać....a czy samym rb 985 pogonie kappy ???

nie bardzo :) jak chcesz 5 kanałów z czego fronty to kappy 8.2 to RB991 + RB993 wrazie W zostawiasz sobie RB991 jakby ci sie kino odwidziało i masz bdb koncówkę na długo.

pzdr. Łukasz

nie bardzo :) jak chcesz 5 kanałów z czego fronty to kappy 8.2 to RB991 + RB993 wrazie W zostawiasz sobie RB991 jakby ci sie kino odwidziało i masz bdb koncówkę na długo.

pzdr. Łukasz

a jak z tym denonem poa 4400a ????

ja bym dal sobie spokój :)

RB991 miałem długoo nawet bardzo długo dopiero 2.5-3x Droższy nakamichi mnie przekonał do jego zmiany. Teraz w sumie żałuję nawet że go sprzedałem mogł sobie stać :)

pzdr. Łukasz

ja bym dal sobie spokój :)

RB991 miałem długoo nawet bardzo długo dopiero 2.5-3x Droższy nakamichi mnie przekonał do jego zmiany. Teraz w sumie żałuję nawet że go sprzedałem mogł sobie stać :)

pzdr. Łukasz

czyli szukać rb991 , nie widze tego na znanych portalach....

RB990 tez moze byc to to samo praktycznie :)

no ciezko o nie a chodza roznie 500-700E u nas szło kupic po 2000-2300.

rb985 jest nawet dostępne , ale skoro mówisz ,że bez sensu....to szukam dalej...

To i ja się wypowiem w temacie...

Wg mnie nowsze, nawet "wypaśne" Rotele spokojnie zastąpi starszy RB-1010 za kilkaset zł:) "Trafko" 730 W i prawie 50 tys. mikrofaradów w zasilaniu.

Jeśli się porówna to, co jest wewnątrz, okazuje się, że w nowszych konstrukcjach względem starych nie ma nic więcej, oprócz audiofilskiego powietrza...

U mnie RB-1010 spokojnie radził sobie z RS 2,5 (mniemam, że znacznie trudniejsze od 8.2i).

A jeśli ma GRAĆ MUZYKA - to spróbowałbym Nakamichi TA E4.

Aczkolwiek, wykluczam sytuację kiedy chce się robić dyskotekę w 50 metrach. Wtedy to chyba jednak Krell...

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>>>pyton

nie mam nic do roteli ale nie sadze zebys byl zadowolony z jego dzwieku - ja wiem ze o gustach sie nie dyskutuje ale ja bym najpierw bym tego posluchal...

poza tym za ta kase raczej kupilbym cos co da bankowo rade a nie ma szanse dac rade - bedziesz sie potem bujal z odsprzedaza itpd.

zukzuk ma racje - parz na pojemnosc kondow i moc trafa - oczywiscie to nie wszystko ale praw fizyki sie nie da za bardzo nagiac - te kolumny potrzebuja pradu. duuuzo pradu. nie sa to moze kappy7,8 czy 9 ale mimo wszystko lubia prad i niskie obciazenie.

masz kase - kub sobie krella nie masz kaski - strzel sobie mx1000 lub pochodna z tej samej stajni - powyzej 100000pikofaradow na wyjsciu zalatwi sprawe bez bolu a sprzet zbywalny a teraz w erze coraz bardzoej popularnych elektrostatow nawet wiecej niz latwo.

>>>pyton

nie mam nic do roteli ale nie sadze zebys byl zadowolony z jego dzwieku - ja wiem ze o gustach sie nie dyskutuje ale ja bym najpierw bym tego posluchal...

poza tym za ta kase raczej kupilbym cos co da bankowo rade a nie ma szanse dac rade - bedziesz sie potem bujal z odsprzedaza itpd.

zukzuk ma racje - parz na pojemnosc kondow i moc trafa - oczywiscie to nie wszystko ale praw fizyki sie nie da za bardzo nagiac - te kolumny potrzebuja pradu. duuuzo pradu. nie sa to moze kappy7,8 czy 9 ale mimo wszystko lubia prad i niskie obciazenie.

masz kase - kub sobie krella nie masz kaski - strzel sobie mx1000 lub pochodna z tej samej stajni - powyzej 100000pikofaradow na wyjsciu zalatwi sprawe bez bolu a sprzet zbywalny a teraz w erze coraz bardzoej popularnych elektrostatow nawet wiecej niz latwo.

czyli reasumując denon 4400a też odpada ???

co wy z tymi pojemnosciami kondów itp itd, może sobie mieć tam i milion pikofaradów i co z tego nic to specjalnie nie zmieni. Rotel generalnie konstrukcyjnie jest dużo lepiej zrobiony niż MX1000. Pracuje na większym V, + porządny toroid, trany ma jak NAKA PA7E II, może nie AŻ taką ilość jak nak, ale wygar dynamikę i moc ma jak mało co :). NAPRAWDĘ jak mało co o tkaich parametrach nawet wyższych. Z od sprzedaniem nie ma problemu wszystki RB991/990 schodzą na pniu, i generalnie 10x wiekszym problemem jest go dostać niż się pozbyć.

pzdr. Łukasz

temat walkowany wielokrotnie

moim zdaniem najtansza opcja jest yamaha mx1000

ale chetnie uslysze propozycje tanszych spawarek :-)

Jest troszkę tańsza opcja: Yamaha M-80/M-85. Dzwiękowo troszkę cieplejsza od MX1000, mocowo taka sama spawarka - czyli 2x260 sinus 8ohm, dual mono, trafo 1700W !!!, w zasilaniu ok. 168.000 mikrofaradów, dampingfaktor 250, stabilna do 1ohma, do 30w w klasie A. W sierpniu na allegro taka sama poszła za tylko 1300zł. Szkoda mi straszna była, że nie wziełem, ale miesiąc wcześniej zakupiłem swoją M-65 i byłem w trakcie kompletowania sprzętu :( Pozostało mi tylko cierpliwie czekać na okazję. MX-1000 jednak sobie odpuszczam bo jest jaśniejsza od serii M i miałbym już przyostro w mojej konfiguracji.

Do użykownika Pyton: niestety, jak i sam się przekonałem, Infinity Kappa to nie są jakieśtam kolumny które napędzi się byle czym, tym bardziej amplitunerem :) Po prostu trzeba dać tą drugą wartość kolumn na sprzęt towarzyszący w postaci pre+power, inaczej będzie to zabawa w półśrodki które nas do niczego nie zaprowadzą, a spowodują tylko poirytowanie. Choć to co teraz robią u mnie 8.2i wraz z M-65 to jest dla mnie poezja, aż strach pomyśleć, że jest to tylko ułamek ich możliwości :)

Pozdrawiam.

Dariusz

Jest troszkę tańsza opcja: Yamaha M-80/M-85. Dzwiękowo troszkę cieplejsza od MX1000, mocowo taka sama spawarka - czyli 2x260 sinus 8ohm, dual mono, trafo 1700W !!!, w zasilaniu ok. 168.000 mikrofaradów, dampingfaktor 250, stabilna do 1ohma, do 30w w klasie A. W sierpniu na allegro taka sama poszła za tylko 1300zł. Szkoda mi straszna była, że nie wziełem, ale miesiąc wcześniej zakupiłem swoją M-65 i byłem w trakcie kompletowania sprzętu :( Pozostało mi tylko cierpliwie czekać na okazję. MX-1000 jednak sobie odpuszczam bo jest jaśniejsza od serii M i miałbym już przyostro w mojej konfiguracji.

Do użykownika Pyton: niestety, jak i sam się przekonałem, Infinity Kappa to nie są jakieśtam kolumny które napędzi się byle czym, tym bardziej amplitunerem :) Po prostu trzeba dać tą drugą wartość kolumn na sprzęt towarzyszący w postaci pre+power, inaczej będzie to zabawa w półśrodki które nas do niczego nie zaprowadzą, a spowodują tylko poirytowanie. Choć to co teraz robią u mnie 8.2i wraz z M-65 to jest dla mnie poezja, aż strach pomyśleć, że jest to tylko ułamek ich możliwości :)

Pozdrawiam.

Dariusz

no to może coś takiego: http://allegro.pl/krell-fpb200-i2058732183.html ???

no to może coś takiego: http://allegro.pl/krell-fpb200-i2058732183.html ???

Fajny piec:) Ale to nie wszystko! Trzeba mieć go czym wysterować. A do Krella najbardziej pasuje raczej Krell (niestety). Inaczej może być różnie, przeważnie gorzej:(

Co do RB-1010. To jakiś czas po sprzedaży (chyba 500 zł) znalazłem coś takiego:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1

Pewno, że waty i farady to nie wszystko. Ale lepiej ich mieć za dużo, niż za mało...

Tymczasem wbrew temu...

TA E4 pozwala obalić tezę, że amplitunery nie grają!!!

Jestem niezmiernie zdziwiony MUZYKĄ i swobodnym prowadzeniem R90 oraz faktem, że robi to pomimo BRAKU watów (trafo 430 W) i faradów (nawet nie zauważyłem przy wstępnych oględzinach) w porównaniu do chwalonych tu i ówdzie wyżyłowanych PIECÓW. Fakt, że ma 8 par tranów...

TA 4E sprawił, że zaprzestałem zbierać na KSA 200S + KRC!!! Rekomandacja!

Czego i WAM życzę:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>>>Lukasz

Rotel Michi Series dostalo o ile dobrze pamietam fatalne recenzje - w ogole rotel jakos mi nie podchodzi ale to kwestia gustu. tak czy inaczej seria michi "wyglada" zacnie - jak gra tego nie wiem wiec moge napisac tylko to co "gdzies tam kiedys" przeczytalem

nie namawiam nikogo na mx1000 ale jest to najtansza opcja moim zdaniem - 300-400eurakow osobiscie wole brzmienie m-80 a nawet B2

Fajny piec:) Ale to nie wszystko! Trzeba mieć go czym wysterować. A do Krella najbardziej pasuje raczej Krell (niestety). Inaczej może być różnie, przeważnie gorzej:(

Co do RB-1010. To jakiś czas po sprzedaży (chyba 500 zł) znalazłem coś takiego:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1

Pewno, że waty i farady to nie wszystko. Ale lepiej ich mieć za dużo, niż za mało...

Tymczasem wbrew temu...

TA E4 pozwala obalić tezę, że amplitunery nie grają!!!

Jestem niezmiernie zdziwiony MUZYKĄ i swobodnym prowadzeniem R90 oraz faktem, że robi to pomimo BRAKU watów (trafo 430 W) i faradów (nawet nie zauważyłem przy wstępnych oględzinach) w porównaniu do chwalonych tu i ówdzie wyżyłowanych PIECÓW. Fakt, że ma 8 par tranów...

TA 4E sprawił, że zaprzestałem zbierać na KSA 200S + KRC!!! Rekomandacja!

Czego i WAM życzę:)

co myślisz o denonie 4400a ??? na forum były zachwalane do tych kolumn...

>>>Lukasz

http://www.ebay.de/itm/220914030335?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

a za miedza w grudniu...

mozna znalesc. one graja nieco jasno ale do ciemnyh systemow sa jak najbardzoej ok - dlatego tez moim zdaniem jest to najtansza opcja. nie wiem czy sie za ta cene kupi M80 czy M85. mysle ze wynika to z dostepnosci. MX1000 wyprodukowali w cholere...

http://www.ebay.de/itm/YAMAHA-MX-1000-KULT-ENDSTUFE-/150739008387?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DDLSL%252BSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BUA%26otn%3D10%26pmod%3D220914030335%252B220914030335%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D5722980916518256629

tu nastepna

>>>pyton

Rated output power: 160W RMS into 8 ohms from 20 Hz to 20 kHz with no more than 0.02% total harmonic distortion 250 W (4 ohm, DIN 1 kHz)

Dynamic power: 400 W (at 4 ohm); 600 W (at 1 ohm)

Total harmonic distortion: Less than 0.002% (-3 dB at rated output, 8 ohm)

Inter modulation distortion: Less than 0.002%; (60 Hz/7 kHz: 4/1 at rated output, 8 ohms)

Power band width: 5 Hz - 80 kHz (8 ohms, THD 0.03%)

Frequency response: 1 Hz-300 kHz + 0, -3dB (at1 W)

Input sensitivity: 1 V (Normal in); 1 V (Balance in)

Input impedance: 25 k ohms (Normal in); 10 k ohms (Balance in)

Output impedance: 0.1 ohm (1 kHz)

S/N ratio: 123 dB (IHF, A-weighting) (Normal)

Output terminals: Speakers A or B 4 ohm~16 ohm; A+B 8 ohm~16 ohm

Power supply: AC 220 V/50 Hz

Dimensions: 310x192x420 mm

Weight: 10.3 kg

pewnie jakos to zagra - pytanie jak.

fajne dual mono ale moca to to nie grzeszy

Edytowane przez mateuszek

nie sprawdzalem ale tam cos DEFEKT jest napisane :) i odbiór osobisty, to wiesz już nie jest taka kolorowa :). takie normalne 100% sprawne ładne nie robione to od 600-700 w górę :)

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

>>>Lukasz

http://www.ebay.de/itm/220914030335?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

a za miedza w grudniu...

mozna znalesc. one graja nieco jasno ale do ciemnyh systemow sa jak najbardzoej ok - dlatego tez moim zdaniem jest to najtansza opcja. nie wiem czy sie za ta cene kupi M80 czy M85. mysle ze wynika to z dostepnosci. MX1000 wyprodukowali w cholere...

http://www.ebay.de/itm/YAMAHA-MX-1000-KULT-ENDSTUFE-/150739008387?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DDLSL%252BSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BUA%26otn%3D10%26pmod%3D220914030335%252B220914030335%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D5722980916518256629

tu nastepna

>>>pyton

Rated output power: 160W RMS into 8 ohms from 20 Hz to 20 kHz with no more than 0.02% total harmonic distortion 250 W (4 ohm, DIN 1 kHz)

Dynamic power: 400 W (at 4 ohm); 600 W (at 1 ohm)

Total harmonic distortion: Less than 0.002% (-3 dB at rated output, 8 ohm)

Inter modulation distortion: Less than 0.002%; (60 Hz/7 kHz: 4/1 at rated output, 8 ohms)

Power band width: 5 Hz - 80 kHz (8 ohms, THD 0.03%)

Frequency response: 1 Hz-300 kHz + 0, -3dB (at1 W)

Input sensitivity: 1 V (Normal in); 1 V (Balance in)

Input impedance: 25 k ohms (Normal in); 10 k ohms (Balance in)

Output impedance: 0.1 ohm (1 kHz)

S/N ratio: 123 dB (IHF, A-weighting) (Normal)

Output terminals: Speakers A or B 4 ohm~16 ohm; A+B 8 ohm~16 ohm

Power supply: AC 220 V/50 Hz

Dimensions: 310x192x420 mm

Weight: 10.3 kg

pewnie jakos to zagra - pytanie jak.

fajne dual mono ale moca to to nie grzeszy

250w przy 4ohm to za mało ??? :(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.