Skocz do zawartości
IGNORED

PANASONIC PT 900 WRAZENIA!!! :((((((((

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

w Serwisie to oni sie znają ale na : plazmach, lcd, telewizorach , zelaskach. ALE NIE NA PROJEKTORACH!

Prawdopodobnie był to pierwszy projektor jaki mnieli w swoim serwisie - takie mam wrazenie.

Albo mnieli projektory jakies stare Panasonica z mniejszą rozdzielczoscią i obraz wydawał sie w serwisie podobny. Nie brali pod uwage ,ze jakosc obrazu musi byc jak w duzym telewizorze LCD a moze nawet i lepsza.

Mialem Ptae 700 wiec wiem jak wyglada obraz. Zresztą po fotkach widac.

Juz lepszy był moj stary Benq 6100 o 2x

Wczesniej moglem projektory porównywac do monitora. A teraz nie ma szans. Jest uszkodzony i tyle. Brak czarnego. Szary jest jednolity bez szczegółów. Na monitorze wolałbym obejrzec film niz w takim przypadku na uszkodzonym projektorze.

przeciez to jasne że projektory LCD mają do bani czarny kolor -

kup sobie DLPnp Optoma HD 70 lub jesli nie zależy ci na wysokiej rozdzielczośći to Optome h31 lub DV10 wtedy dopiero zabaczysz czerń :))

każdy z tych projektorów bedzie miał lepszy obraz od panasonica 900

nawt w testach Chipu ocenili jakość obrazu 900 gorzej od ww.

niedługo będe miał jednego z wużej wymienionych no jeszcze w rachube wchodzi Infocus Big Play IN72 z nowej kolekcji

a skąd wiesz ,ze czern jest lepsza? :))

Testowałeś dwa projektory jednoczesnie? :))

Na tym forum mozna znalezc moj test Panasonic Pt 700 vs Benq 5120. W scenach gdzie jest czern to widac w Panasie wiecej szczegółow.

Kazdy mowi co chce. A ja widzialem na wlasne oczy! :))

DLP ma same wady. Przynajmniej ten projektor ktory testowałem. Jedyna zaleta to ciemniejsze paski panoramiczne.

Mi przypadł do gustu Panasonic Pt700/900.

Powiedz czy w cenie do 4500zl kupie lepszy projektor z gwarancją polską i dowodem zakupu?

Sanyo z4 - nie do kupienia nigdzie. A za niemiecką gwarancje to ja podziekuje.

Optoma 70 kosztuje powyzej 5tysiecy.. Ale mimo to i tak mnie nie interesuje. Obawiam sie wiekszego smuzenia i widoczne pixele. O tęczach juz nie wspomne.

hehehe DLP ma same wady? gdyby tak było to by ich nie produkowano :))

a czerń jest lepsza --nie porównuj Benqa 5120 do optomy H70 bo to nie ta klasa

zresztą strasznie sie kolega "miota" w temacie projektora kupna i najlepiej gdyby rozdawali za darmo :))

chcesz miec dobra rzecz -musisz wyłożyc troche kasy i kupić ze sklepu -- a nie szukac okazji - bo potem tak to sie własnie kończy

Tanie mięso psy jedzą"

Biedny dwa razy płaci

Wybór należy do Ciebie

Ja postawiłem na DLP (teczy nie widziałem w kole razy 4 i 7 segmentach tak samo i pixelozy przy 2 m od ekranu -przynajmniej nie będę miał gorszego obrazu po kilkust godzinach oglądania --tak jak to ma miejsce w panasie 900 --poczytaj sobie fora zagraniczne na ten temat.

>KOpyt25

Cieszę się że przygodę masz za sobą. Sprawa z Allegro wygląda tak. Nie wszystko na allegro jest do dupy. Jeśli sprzedawca ma same pozytywy, lub sporadyczny negatyw z którego wynika że koleś który go napisał szuka dziury w całym to problemu nie ma. Na allegro kupowałem sporo rzeczy, ale dokładnie sprawdzałem i gościa i towar. Jeśli ktoś piszę że coś było naprawiane, lub jest heh ;) LEKKO uszkodzone to mozesz od razu dać sobie spokój z zakupem. Poza tym... W momecie kiedy przynosisz sprzęt do domu MUSI on odstać swoje, co w praktyce oznacza minium 10 h. To co piszą w instrukcji to jedno, a praktyka to drugie. Wreszcie... takich zabawek nie kupuje się bez bezpośredniego odbioru. Facet może ściemniać to raz, dwa w czasie transportu mogą się dziać z paczką wprost niesamowite rzeczy (zapewiniam Cię ;))). Na koniec na allegro warto kupować coś od chłopa lub baby z klasą, np. od audiofila który ma ZAJOBA na punkcie sprzętu i pisze że stan jest igła. Wtedy istnieje prawdopodobieństwo że dostaniesz to czego oczekujesz, o ile w czasie transportu ktoś z firmy kurierskiej nie zacznie tym rzucać na lewo i prawo.

powodzenia

deep

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.