Skocz do zawartości
IGNORED

problem z HDMI w CA DVD89

wiju

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Mam mały-duży problem z wyjściem HDMI w odtwarzaczu Cambridge Azur DVD 89 który właśnie dzisiaj zakupiłem. Niestety po podłaczeniu w domu do plazmy LG 42 PX4 do wejścia HDMI w żaden sposób nie mogę uzyskać obrazu na TV (HDMI DVD-HDMI TV) pomimo wyboru wejścia w TV na HDMI. Na pilocie azura jest przycik HDMI-wciskałem go kilkanaście razy ale to nie pomogło. Jak przełączam obraz na scart i naciskam na pilocie HDMI wyświetla się przekreślone kółko. TV jest prawie nowy, DVD nwe, kabel HDMI również nowy i nie był tani. Nie mam już koncepcji co może być uszkodzone. Być może ktoś z was spotkał się już z podobny problem i ma pomysł jak go rozwiązać. Niestety w setupie DVD Azura nie ma opcji zmiany ustawień HDMI etc. Dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam. Rafal-waw

https://www.audiostereo.pl/topic/29893-problem-z-hdmi-w-ca-dvd89/
  • 5 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...

domyślam się, że moja odpowiedź autorowi tematu nie pomoże, bo już prawdopodobnie

dawno poradził sobie z problemem, ale może przyda się kiedyś komuś innemu:

niedawno kupiłem DVD89 i po podłączeniu nieźle się namęczyłem, żeby DVD wyświetliło

cokolwiek przez HDMI, naciskałem guzik HDMI-DVI tak jak każe instrukcja, z tysiąc razy,

zmieniałem płyty, w sumie przez 2 godziny chyba i nic, cały czas czarny ekran...

w końcu wlazłem na stronę CA, do ich bazy wiedzy i tam znalazłem jedno dodatkowe zdanko,

którego nie ma nigdzie w instrukcji: "przełączanie trybów wyświetlania za pomocą guzika HDMI

działa tylko gdy szuflada jest wysunięta" kurcze ! to dosyć istotne :)

wysunąłem szufladę, nacisnąłem, wsunąłem szufladę i zadzialalo od razu, tada !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.