Skocz do zawartości
IGNORED

Wielka prośba-projektor do 4 tyś, jaki?

Lesio68

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy. Śledze forum już od około 2 lat. Przymierzam się do kupna projektora do kina domowego.

Generalnie chciałbym oglądać filmy i koncerty na DVD również w HD. Pokój 16 m2 - odległość od ekranu do projektora ok. 4,5 do 5 m. Projekcja wieczorem, więc jasność projektora to drugorzędna sprawa. Projektor do 4 tyś zł - myśle o Benq W 100 lub Benq MP720p. Jakieś inne propozycje projektorów ? Będę bardzo wdzięczny za

pomoc i radę :) Acha odtwarzanie filmów z odwarzacza Samsung HD950 oraz z kompa - karta ATI Radeon 9000 PRO 128 MB. Ekran chyba będę musiał kupić 250x 200 cm ? Będę też wdzięcznyza pomoc w kupnie ekranu -kwota do 350 zł. Projektor chciałbym zamontować pod sufit, więc wchodzi też w grę uchwyt do projektora, jaki by się sprawdził do benq'a - do 250 zł. Proszę potraktować mój list poważnie - bardzo mi zależy na Waszych opiniach, szczególnie od osób które mają projektory do 4 tyś zł i mogą podzielić się swoimi opiniami. Co napiszecie o efekcie tęczy w tych Benq'ach - jest to efekt drażniący, czy można być spokojnym. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i serdecznie pozdrawiam. Lesio68

Robilem test projektora na tym forum Benq5120 vs Panasonic Ptea700

Benq 5120 to prawie ten sam model co W100

A Panasonica masz na allegro nówke z gwarancja za 3500zl

Dla mnie zdecydowanie Panas. Ostrosc i kolory!!! nie wspomne o innych zaletach. Polecam przeczytac moj test.

A do 4tys. nie znajdziesz lepszego.

Moze Mitsubischi hc910 cos powyzej 4tys.

BenqW100 polecam dla desperatów ktorzy naprawde nie maja kasy i moga wydac max 2600zl.

Ekran za taka cene kupisz na allegro. To są tanie ekrany. Srednia jakosc. Lepsze są Projecty (ale nie jestem pewien) 500-600zl SLIMCINEMA - z czarna obwódką - dobre do filmow!

Na pewno warto kupic Projekcy ze wzgledu na czarną obwódke 16:9. Na allegro są chyba tylko 4:3 z czarną obwódką.

Ja powiem o tym co mam: Za takie pieniądze kupisz m.in Z4 (ja w czerwcu zapłaciłem takie pieniądze za sztukę nówkę).

jest to jawiększy konkurent bardzo popularnego Panasonica PT AE900.

Z projektorami jest jak z dobrym sprzętem audio: każda firma ma sowje specyficzne brzmienie i każda marka ma swoich wielbicieli. Wielbiciele ci bowiem uznają dany sprzęt za najbardziej odpowiadający gustom i każdy ma racje.

W projektorach jest podobnie.

Sanyo z4 za taka cene jak Konrado kupil juz nigdzie nie kupisz.

Panasa tak samo nigdzie.

Te projektory są wycofane. Jeszcze sanyoz4 moze ci sie uda w jedym sklepie ale za 4800zl

Wspomniane projekotry mozna było kupic jeszcze miesiac temu kiedy w byly w sprzedazy w sklepach w niemczech. Teraz ich nie ma!

Mozna kupic Sanyo z5 albo Panasa 100 - nastepca 900. Te projektory zaczynaja sie od 5tysiecy w góre.

Ewent. Optome HD70 ale tez nie jest tania.

W takim wypadku najlepszym rozwiazaniem bedzie Panasonic Ptea700 ktory jest za 3500zl

A z DLP to chyba Benq w 100 + super ekran za 800-1200zl + dobre DVD i powinienes byc zadowolony przez jakis czas.

Mi w Benq5120 nie podobalo sie wieksze smuzenie , gorsza ostrosc od Panasa i bardzo uboga paleta kolorów + kontrastowe sceny świecące po oczach. Duzo wad. Takze sie zastanów.

W Panasie slaba czarn ale w ciemnych scenach tego nie zauwarzylem. Nawet byl powiedzial ,ze wiecej szczegółow widzialem w Panasonicu.

Tyle tylko, że 5120 a W100 to inne projektory. Inna prędkość i więcej segmentów, inny hałas ;) itd. Myślę, że więcej w nich różnic niż między 700 a 900 Panasonica...

Jak miałbym więcej kasy to kupiłbym Optome HD70 a że nie mam to chyba wejdę w W100...

mialem Benq5120 ktorego porownywalem do Panny PTAE700.

Aktualnie mam Optome HD70. Na pewno ciekawszy od PanPTAE700.

Mimo wielu wad takich jak zoom obraz jest swietny.

Przedewszystkim lepsza czarn. Długa gwarancja.

Wiem co teraz masz - fajny projektor :)

Chodziło mi raczej o to, że porównywanie 5120 do W100 (w Twoim przedostatnim poście) to toche nie tak, bo to projektory mocno różne...

Na projectrreview wyraźnie o tym się wspomina...

Kurde, kopyt, zdarza Ci się czytać ze zrozumieniem? Ja nie porównuje HD70 i W100 bo to nie ta klasa. Piszę, że Twoje przyrównywanie i pisanie, iż 5120 i W100 to to samo jest błędem, bo to różne bajki są. Z jakich względów pisałem wyżej...

PS Tylko nie napisz teraz, że HD70 i tak lepszym jest ;)

A ja kupiłem Benqa w100 dlatego że w cenie do 3 tys i do kina domowego to specjalnie nie miał konkurentów wśród nowych projektorów. No i jestem zadowolony. Przynajmniej dla mnie jest ok. Obraz mam o wielkości mniej więcej bo nie pamiętam 2,4 metra na 1,4 metra (coś koło tego), wyświetlany z odległości ok 4 metrów. W pokoju o wymiarach 3,8 x 4,5. Obraz wyświetlam na ścianę, dwa razy gipsowaną, przeszlifowaną i jak na razie tylko zagruntowaną bo nie mam kiedy pomalować ;). Czarną ramkę zrobiłem sobie z rigipsu, koszt niewielki. A źródłem jest komputer podłączony przez dvi, zamiennie z mantą po s-vhsie.

U siebie w domu, w tych warunkach jakie mam i na tej ścianie nie oglądałem innego projektora, tak że bezpośredniego porównania nie mam.

Ale jak dla mnie benq jest ok, chodzi sobie około 3 godzin dziennie w trybie ekonomicznym - dzieci bajki oglądają.

A ja od czasu do czasu sobie film wieczorkiem obejrzę. Siedzę praktycznie pod projektorem (jest pod sufitem) i w sumie nie przeszkadza mi jakoś specjalnie chałas. Z minusów jakie zauważyłem to to że napis benq mi odpadł ;). No ale nic nie jest idelane. Pozdrawiam.

Serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc :) Bardzo mi pomogliście i jestem w 90% zdecydowany na Panasonica PT AE-700. Poczytałem trochę o nim i ludzie są zadowoleni z niego. Do moich celów w zupełności wystarczy, raczej byłem sceptycznie nastawiony do LCD ze względu na ostrość obrazu, ale 2000 chyba zupełnie wystarczy, by cieszyć się dobrą jakością obrazu i cena jest dobra - 3.490 zł :) Jeszcze raz dziękuję za pomoc i jak kupię projektor to pozwolę sobie na małą opinie, raczej laika :) Wielkie dzięki i pozdrawiam kolegów którzy poświęcili swój czas by odpisać na mój list. Dzięki. Lesio68

witaj lesio.

Poszperaj trochę i za te pieniądze możesz kupić panasa 900, mi sie udało i jestem bardzo z niego zadowolony.

Tylko pamietaj aby sprzęt sprawdzić osobiście jak również go odebrać !!!

A opinie że ma wady, psuje się i jest słaby w rankingu projektorów 5 generacji są przesadzone.

To jest tak jak porównanie mercedesa do audi albo bmw, czyli jednym słowem i tak wysoki poziom.

powodzenia.

Jarku, możesz podzielić się widomością, gdzie udało Ci się zdobyć Panasa PT AE-900 poniżej 4000 zł ? Czy to nowy sprzęt ? Podaje e-maila: [email protected] Wielkie dzięki :) Lesio68

PTAE 900 szukalem wszedzie namietnie. W chwili obecnej jest nie do kupienia. Nawet za 4500zl.

Chyba ,ze urzywany to jeszcze zrozumiem.

Niedawno mozna bylo spotkac go na allegro 9sztuk za 4449zl ale zostało 0 szt. Nie wiem kto kupił. Ale na pewno sprzeda drozej.

Jesli ktos pisze ,ze mozna go kupic to albo nie wie co pisze albo jest kilka tygodni do tyłu.

Miesiac temu był w niemczech w sklepach i za 4000-4400zl mozna bylo kupic.

Moim skromnym zdaniem do 5tys:

Najlepszym wyborem wsrod LCD jest Hitachi PX 300 niecałe 5tys. lub Ptea900 - niestety brak w sklepach.

Sanyo z4 - hmm sam nie wiem.

Z DLP Mistsubischi HC 9100 lub OPTOMA HD70

witam,

dzisiaj bylem na prezentacji projektorkow o ktorych tutaj mowa i widzialem w akcji optome hd70 i mitsubishi hc910. bylem zdziwiony jak rewelacyjnie wyglada hc910 przy hd70. jutro napisze cos wiecej o porownaniu, bo juz strasznie pozna pora.

Napisz jestem ciekaw.

Szkoda tylko ,ze na prezentacji zabrakło filmow HD czy dostepnych łatwo zwiastunów HD. Filmy DVD na pewno ładniej sie prezentowały. Jesli powiesz ,ze ostrosc, kontrast był zdecydowanie lepszy w Mitsubischi bede zdzwiwiony.

I pamietaj ,ze Optoma nie była ustawiona odpowiednio. Mitsubischi jest dostrojony na maxa.

Na pewno chodzi ci o sklep cinematic.

Ale jak wiadomo. Niektorzy wolą Sanyo ,a jeszcze inni Panasonic.

Mitsubishi HC910 to matryca PAL 576 i obrazy DVD będą wyglądały super, bo nie są przeskalowywane. Materiał HD juz taki rewelacyjny nie będzie, a widać że chcą się pozbyć. Mam też ostatnią sztukę H57 OPTOMA, który jest lepszy od wspomnianego Mitsubishi.

kupywać , kupywać!!! okazja!

Panasonic PT-AE 900

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niby rzeczywiście fajna okazja i sam się już napaliłem, ale przeoczyłem fakt że jest to normalna aukcja bez opcji „kup teraz”. Pozostaje czekać i mieć nadzieje, że nikt nie podbije ceny do końca aukcji. A może przez ten czas trafi się coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.