Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre komisy w Warszawie

mlodylukas

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam w przyszłym tygodniu odwiedzić Warszawe a przy okazji zwiedzić ją w poszukiwaniu dobrego cd do 1200 ewentualnie 1300, będę wdzięczny koledzy z Warszawy o adresy dobrych komisów, a może udało wam się coś ciekwego wypatrzeć.

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/3004-dobre-komisy-w-warszawie/

Kup z ogłoszenia na hifi.pl lub audio.com.pl lub hi-fi.com.pl lub w wersjach drukowanych w magazynach. Komis to dodatkowy pośrednik, a sprzęt sprzedaje się słabo, więc zapłacisz parę złotych frycowego. Cedeki 1200-1300 to stały temat wielu ogłoszeń więc szukaj cierpliwie. a jedyny większy komis w warszawce to audiolazur, ale osobiście omijam go po różnych moich i nie moich doświadczeniach szerokim łukiem...

Do Warszawy po to, że naiwnie liczę, że tam będzie większy wybór ale zapewne się mylę ale nie myślcie, że to będzie mój główny cel podróży to tak przy okazji. We Frippie miał stać NAD 521 za 900 ale nie byłem sprawdzić chociaż zdecydowanie bardziej wolałbym 541 zobaczymy, poczekamy poszukamy coś się znajdzie.

Asy, nie asy ... chciałem ino koledze podpowiedzieć ;-)

Miałem tego Thula'a ponad tydzień w domu i solidnie go przetestowałem - nic nie wskazywało na to, że testowany egzemplarz to - powiedzmy- 6-cio letnia maszyna po przejściach a nie prawie nowa.

Philips trochę kaprysił - jak to "filip" (sprawdzałem CDR-y i zdarzało się, że nie chciał bezproblemowo - sprowokowany przeze mnie - przejść z początku płyty np.: na koniec - innych kaprysów z "czytaniem" nie było) i cd się "zawieszał" jak "migałem" ups-em przy kompie (ten typ tak ma) ... i tyle. Chyba lepszy taki thule za 1500 (z gwarancją) niż jakieś "niewiadomoco" za 1200 z warszawskiego komisu.

Ps. jakiś używany 521 stoi (stan na piątek) ale nie wiem za ile.

Za pośrednictwem Audio Lazur kupiłem kiedyś uszkodzone głośniki. Prawdopodobnie "ktoś" podmienił jedną kopułkę na nieco mniej sprawną, a wada "wyszła" dopiero po kilku godzinach słuchania. Kopułkę wymieniłem na nową na koszt komisu, aczkolwiek nie bez oporu ze strony firmy.

Ogólnie, można tam kupić np. wzmacniacz (po ew. sprawdzeniu w serwisie dystrybutora), ale już z głośnikami byłbym ostrożny, a CD przechodzące przez ich ręce omijałbym szerokim łukiem.

Komisy kupują tanio lub bardzo tanio, a wstawiają różnie. Sprzęt w komisach jest często wadliwy (o czym pisze kolega wyżej) lub niesprzedawalny. Każdą rzecz trzeba dokładnie oblukać i koniecznie odpalić. Na temat AL pisałem wcześniej - żenada...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.