Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CDR560 Mini Audio CD Recorder

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem w prezencie 2 sztuki jedna w idealnym stanie druga na części [sprawne laser i zasilacz] nie mam zielonego pojęcia jak się to ustrojstwo obsługuje jedyne co mam to wydruk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przyjmę z wdzięcznością wszystkie Wasze uwagi

Pozdrawiam.

Zbyszek

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/30066-philips-cdr560-mini-audio-cd-recorder/

Dziękuję

Praktycznie niczym oprócz paki i wyświetlacza nie różni się od CDR870, jest kwadratowy niski o nieco zaokrąglonej płycie czołowej zasilanie autonomiczne 220V widzi i czyta dysk nagrywać jeszcze nie próbowałem.

Ściągnę instrukcję i będę mądry.

Pozdrawiam

Zbyszek

wydaje mi sie że dokładnie taki sam miałem (obecnie chyba leży w piwnicy), jeżeli tak jest - to mam instrukcję po polsku. Sprawdzę w weekend i prześlę ci skan albo pocztą... w razie czego odezwę sie na priva

pzdr Staszek

Dziękuję serdecznie z tego co mówił ofiarodawca dostałem dwa jednego w stanie idealnym drugiego na części

jest to całkowicie autonomiczny sprzęt nagrywający , który nie wymaga żadnych zewnętrznych urządzeń aby mógł pracować. Czeka mnie więc nagrywanie w następującej kolejności UHER CR-240 kaseta odtwarzana na Philipsie DCC [rewelacyjnie czyta zwykłe audio] podpięta na wejście CDR 560.

Będę wówczas dysponował materiałem gotowym w każdej chwili [ w sposób prosty] do publikacji w internecie.

A zwłoki zestawu miniaudio w całości skompletuję chodzi mi w pierwszej kolejności o wzmacniacz.

Pytanie dość istotne coś Ty tej nagrywarce zrobił, że musiała zejść aż do podziemi

Pozdrawiam

Zbyszek

Rzeczywiscie sprzęt sam w sobie stanowi odrębny segment, a myślę że obsługa przypomina magnetofon i będzie w miarę intuicyjna; pali także płyty CD-RW więc bez dodatkowych kosztów można z zapisem na takiej eksperymentować do woli jeszcze bez instrukcji.

Dziękuję za wpis jutro i w niedzielę jest giełda RTV przy ul Balickiej [bRONOWICE] w Krakowie pojadę i zdobędę,

być mooże kumpel pracujący na Wydziale Elektrycznyn AGH będzie miał instrukcję, obsługi, serwisową i schemat tak zwane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sobie odpuszczam nie mam już najmniejszych zludzeń, co do ich uprzejmości. Prędzej czy później będę miał dokumentację , najważniejsze, że fizycznie sprzęt jest w domu i to w tym miejscu na ścianie placzu nad stołem gdzie będzie znajdował się na stałe.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

miałem kiedys również i taką

porada - jednym z powodów anomalii pracy nagrywarek philipsa oprócz padających laserów są tasiemki połączeniowe

szczególnie tasiemka łącząca płytkę wejść/wyjść z resztą urządzenia

lekko zasniedziałe styki powodują że podczas nagrywania zapis jest zatrzymywany w przypadkowym momencie

obecnie uzywam philipsa 870 - nie ma on cd textu jak 560 ale ma jedna wielką jak dla mnie zaletę - podczas nagrywania np. koncertu który jak wiadomo powinien byc zapisany jako jedna całość bez przerw w dźwięku na 870 możemy ręcznie dopisywać indexy pozwalające nam na skakanie po płycie - dopisywanie indeksów odbywa się w czasie rzeczywistym w trakcie zapisu i nie powoduje oczywiście jaichkolwiek przerw w zapisie (indexy moga być oczywiście zapisywane automatycznie np podczas kopiowania cd wejsciem cyfrowym)

...gdzies mam zwłoki 560 ale w stanie hmm jak po bombie atomowej...

aha,jeszcze porada - nie lubi toto stac na czymkolwiek co grzeje

i jeszcze jedna - jest sposob żeby na tym ustrojstwie nagrywać na zwykłych cdr od komputera - postępowanie :

wkładasz czystą płytę cdraudio kiedy nastąpi poprawna inicjalizacja i na wyswietlaczu pojawi się 0:00 ręcznie przez pociągnięcie wyciągasz szufladę i podmienisz na tacce cdraudio na cdr od kompa - zamykasz szufladę również wpychając ją ręką - niw można użyć open/close

używanie zwykłych komputerowych cdr jest mozliwe zarowno w 560 jak i w 870

po protestach producentow muzyki poprawiono to niedopatrzenie w modelach 570 i 880

(ale i na to był sposób tyle że wymagający ingerencji w mechanizm :)

Dziękuję serdecznie, odżałuję kasę na płytki audio nie będę cudowal. Muszę się nauczyć obsługiwać to ustrojstwo, nie dążąc przy tym do perfekcji nastawiłem się na Tascama DA P1 albo Aiwę Strasser HD-S1 i stacjonarnego DAT-a , uczę się obsługi na pożyczanym sprzęcie i ciągle dochodzę do jednego stale takiego samego wniosku nic nie jest tak ergonomiczne i doskonałe jak magnetofon

Pozdrawiam

Zbyszek

to jeszcze:

plytek nie kupuj hurtem , sprobuj kupic roznych firm

nagrywarki philipsa moga miec humorki i jedne tolerowac inne nie

wczoraj w media m kupowalem sony cdr audio po 3,99 i tdk po 2,99

obie marki moja znosi

po za tym uzywalem emtec,dysan,maxell,verbatim,philips

z dysanami bywalo roznie

cdrw audio mam dwie - tdk i emtec

...a magnetofon to fakt - wszystko widzisz - nie to co w nagrywarce...

ja tez bardzo lubie krecace sie szpuleczki przez okinko kieszonki poobserwowac :)

rowniez pozdrawiam

Dziękuję serdecznie instrukcji jeszcze nie ma a wiedza moja rośnie. Idę do znajomego, który ma nagrywarkę z pocharataną obudową i padniętym laserem ja mam drugą z przyniesionych od Pana Jurka ze zdrowym laserem , zdrowym zasilaczem ale bez płytki z elektroniką chcę zrealizować jedno ze swoich chorobliwych marzeń mieć sprawną parkę pracować na jednej a drugą mieć cały czas w idealnym stanie na zapas.

Nie wiem czy coś u znajomych znajomego z DAT-ami ruszyło na drugim końcu Polski, jutro zaliczę chyba giełdę RTV, pojutrze pchli targ.

Pozdrawiam

Zbyszek

Telefonowałem nawet do Niego, nie ma takiego sprzętu o jaki mi chodzi jedyne przenośne co ma to tak zwany SONY DAT Player a sprzęt stacjonarny odpuszczam obstawiam inne typy o wyjątkowo solidnym ukłasdzie elektromechanicznym. Nie od razu Kraków zbudowano, i tak jak na swoje możliwości mam wyjątkowo niezłe tempo. Zakładając, że dopadnę padniętego DAT-a to oprócz Mulsa i Serwisu Kr. ul Starowiślna 41 czyli Mariana i Pana Jerzego nikogo innego przy swoim sprzęcie nie widzę. DAT jest tematem w tle na pierwszym miejscu jest obecnie CDR560 zdobycie instrukcji obsługi, serwisówki, schematu i zwłok na dawcę organów.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wpis

Zbyszek.

jakieś zwłoki to ja mam ale w stanie...hmm...lepiej nie mówić

jesli nie znajdziesz instrukcji to zrobię skany mojej od modelu 870 - moze cos pomoże

tak sobie jeszcze pomyślałem że ebay.de może byc niezłym miejscem do szukania reporterskiego data

Dziękuję za wszystko serdecznie.

eBay traktuję jak katalog zdjęcia z niego daję handlarzom jadącym do Niemiec i czekam, poprostu czekam, u niektórych dodatkowo sprawdzam telefonicznie, czy aby ich znajomi czegoś ciekawego nie przywieźli.

Pozdrawiam

Zbyszek

Serdecznie dziękuję

Instrukcję już wydrukowałem skończyłem robić do UHERA COMPACT REPORT CASSETTE 124 zdalną pausę [chwilowa/stała] mam coprawda 240 i 210 ale na gnieździe ACCES pausa jest na tym samym miejscu.

POzdrawiam

Zbyszek

Zacząłem o 5.00 wytrzymać muszę przynajmniej do 22.00 spacer z psina 1.75km za jednym strzałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.