Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-SR674 lub 604

kaliope

Rekomendowane odpowiedzi

dzis byłem na odsłuchu w MM. Urzekły mnie JBL Balboa..to jest dokładnie to co lubie, tzn, mocny bas, wysoka góra i ogóleni ciepły dzwięk....ale czy one nie są za słabe? 80Watt. Onkyo TX-SR674 ma 140watt.

-Potem słuchałem JBL e80 i dla mnie grały gorzej choc wiem ze sa o klase lepsze, totalnie spadł bas, a cena za 5.1 to prawie 4tys. Fakt faktem bas i sporan w amplu był na zero i moze po podkreceniu obu na maxa bedzie taki dzwiek jak w Balboa?

-Mam wiec pytanie, jakie inne kolumny byscie polecili z podobnym brzmieniem do Balboa ale mocniejsze no i oczywiscie innym kolorze? JAk graja dali concept 6?

- słuchałem tez Tannoy f4 i tez nie dla mnie, słaby bas i slaba góra, (po prostu nie jestem audifilem i lubie dzwiek podkrecony w obie strony)

-moze jakies warfadale graja podobnie do Balboa?

- albo taka TAGA 5.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z poteznym subem.

cena max 3.5tys

dzieki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/30517-onkyo-tx-sr674-lub-604/

Ja zastanawiałem sie nad Conceptami ale Wharfedale wydały mi się bardziej "mięsiste"-nie wiem jak to ująć... No i są tańsze. Ważne jednak by Tobie się podobało sprawdż więc brzmienie Dali ale w warunkach zbliżonych do Twoich- ja osobiście odczuwałem niedostatki w Conceptach podstawkowych na średnich poziomach głośności-coś jak "kompresja" nie wiem jak to ująć a Wafle były jakby energetyczniejsze. Jest to jednak tak duża różnica w brzmieniu że musisz usłyszeć, Co ja mogę dodać to to, że góra w Diamondach 8 jest bardziej zróżnicowana mimo że przetworniki przenoszą do 20 khz a w Conceptach jest ona bardziej krystaliczna ale mniej zróżnicowana. Kolumny pracowały: Concepty z Onkyo- jakiś starszy ale dobry model a Wafle u mnie z Yamahą 559. Mankamentem a może rzeczą do której mi się trudniej przyzwyczaić w Waflach jest nisko schodzący ale "ciepły" bas- dla niektórych może być za rozlazły.

Pozdrawiam Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.