Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie pod AV-Receiver 4-8Ohm

srubek

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim!

Mam problem!? moj AV-Receiver Sony -DB 595 który pracuje w Impedence selection 4Ohm i 8Ohm, i kolummny które mam do niego podlaczon, Przednie (Elac 207-120/160Watt nominal inpendance 4Ohm/suitable for Amplier 4-8ohm) (Srodkowy 100/60Watt 4ohm/8Ohm) i (Tylne 100/150Watt ale maja tylko 8Ohm nominal Inpedence) i tutaj niewiem co mam zrobic, czy na AV-Receiver Inpedence zostawic na 8Ohm tak jak to do tej pory mialem,czy na 4Ohm jak mi kolega doradza.A moze najlepiej by bylo sprzedac te przednie i kupic 8Ohmowe, prosze niech ktos mi pomoze w fachowej poradzie.

PS. przy w/w podlaczeni kiedy slucham muzyki (dosyc glosno!) w 2Kanal Stereo tylna czesc Receiver robi sie bardzo mocno goraca!

z góry Serdecznie Dziekuje Mariusz....

https://www.audiostereo.pl/topic/30681-podlaczenie-pod-av-receiver-4-8ohm/

czyzby nikt nie mogl odp: na moje pytanie,w ciagu godziny podczas gdy na forum jest ponad 100 forumowiczow nie moge otrzymac porady!! nic tylko zmienic foru, to jest do bani, przykro mi to mowic ale taka jest moia opina.

zamieszczam wam szczegulowy opis dla ulatwienia sprawy:

-AV Receiver Sony STR-DB 795

(Din) stereo 4Ohm(w)2x 90.0

stereo 8Ohm(w)2x 100.0

RMS (20.000Hz) stereo 4Ohm 80.0

8Ohm(w)2x 90.0

przelacznik inpendance 4/8Ohm

-Glosniki przednie:Elac 207,czulosc 89db przy napieciu 2,83V

nominal Impendance 4Ohm

suitable for Amplifer 4-8Ohm

pasmo przenoszenia 36...25.000Hz

-Glosanik centralny Canon AV 700

60/100watt

4-8Ohm impendance

40...30Hz pasmo przenoszenia

transition frequence 3.000Hz

-Glosniki tylne Quadral SX300

100/150Watt

pasmo przenoszenia 50...24Hz

Transition frequence 4.000Hz

inpendance 8Ohm

Z gory serdecznie dziekuje ! i pozdrawiam!

Mariusz...

Przełącz na 4, to jedyne słuszne ustawienie w tym przypadku. Impedancja kolumn może być wyższa niż wzmacniacza ale nie powinna nigdy być niższa. Jeżeli jeszcze masz wątpliwości, użyj opcji "szukaj" a znajdziesz kilkadziesiąt postów na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.