Skocz do zawartości
IGNORED

tonsile sd426 sd524 pioneer se-a1000

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

gagacek, a tak calkiem serio, to 931 bym chętnie posluchał.

Słuchalem za to 880 i powiem tak: to są swietne słuchawki, ale nie dla mnie.

W bezposrednim porównaniu z HD600 zabrzmialy ciekawiej, tylko cholercia tego bassu faktycznie trochę wiecej by im nie zaszkodziło...

Pozdrawiam

ggacek, słuchawki niskiego lotu: Creativ ep630, Shure E2c - graafowi wierzę na słowo., Tonsil SD524:)

Dwie pierwsze propozycje odpadają jeżeli nie lubisz wkłądek dousznych i zostaje...no co zostaje ?:)

Pozdrawiam

Co do basu... Hmm... Posłuchaj E2 a potem HD600. Bardzo możliwe że zechcesz otworzyć okno i wykonać zdecydowany ruch ręka. Niech ktoś tam czai się i łapie te 600-tki:))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

O, już wpisałeś. E2c absolutnie nie są niskiego lotu. Z resztą też je mam, a poza tym pytałem o pułap 50pln a nie 340pln:) SD409 jak najbardziej (SIC!) tylko że w stosunku do jakosci stanowczo za drogie.

Trochę sensu poproszę.

gagacku, w życiu nie znalem większego audiofila !:)

Pozdrawiam

PS. a tak serio, to za 50zl może jakies Philipsy ?

Z tanich słuchawek do przyjęcia graly jakieś TDK, te zdaje sie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena bylaby OK, tylko najpierw posłuchaj. Słuchalem tylko w markecie, wiec moge powiedzieć, ze na tle innych tanich akceptowalnie jak dla mnie.

Ukryta Zawartość

>gagacku, w życiu nie znalem większego audiofila !:)

Nooo, i to jeszcze z kilkunastoma słuchawkami na uszach:)))

A jeśli chodzi o tego linka, to po tych nieszczęsnych Tracerach i kawie nie mogę już po prostu patrzeć na tego typu oferty:)

Trochę sensu poproszę.

No to klops.

Jeżeli dobrze rozumiem poszukujesz sluchawek za 50zł, kilkunastu par i żeby po ich porownaniu z HD600 te drugie lądowały za oknem ?:)

Wiesz ... mi też cieżko dogodzić ;)

Pozdrawiam

Jakieś 8 lat temu kupiłem do komputera aktywne kolumienki Tracer, zabij mnie modelu nie pamietam. I grały naprawdę bardzo fajnie! Byłem zaskoczony. Potem miałem tej firmy kolumienki z subem, były całkiem ok, ale już wyraźnie gorsze. Pomny na to poprosiłem kolegę aby dał mi wypróbować coś takiego Tracer 750 które kupił do Skype, myślałem że wiem czego mogę się spodziewać. Niestety, piłem wtedy kawę.

Nie słuchaj lepiej tego. Podobny dźwięk możesz uzyskać śpiewając do plastikowego kubka myjac zęby. Chyba dobrze oddałem charakter dźwięku.

Trochę sensu poproszę.

A tak na serio myślę nad AKG55, 65 są wyraźnie gorsze. Jeszcze typuję Numark HF125, ale tych po prostu nie znam, poza tym są mniejsze, prawdopodobnie będą szybciej męczyć klienta niż SD509, te były w porządku. Cholera, nie mam pomysłu:(

Trochę sensu poproszę.

>lancaster

Bardzo dziękuje Ci za namiary, wypróbuje je. Mam nadzieje że nie mają przy okazji wzorem innych tanich słuchawek potwornie trzeszczących plastików.

Jeśli ktoś przypadkiem słuchał słuchawek podobnego typu bardzo proszę o podpowiedzi i opinie.

Trochę sensu poproszę.

disco, luzik, nikt nie mowi ze SD524 to najlepsze sluchawki na świecie :)

HD600 są lepsze - wiadomo, ale myśle, ze nie przesadzę, jeżeli powiem, ze smialo można je(524) porownywac ze sluchawkami do 500zl i nie będzie dramatu.

Nie mozesz też patrzeć na mój gust spaczony, bo od 600ek bardziej podobaly mi się HD555 :)

Poprostu byly żywsze, ale żeby cokolwiek docenić/skreslic uwazam, ze dobrze posluchać dłuzej i sprawdzic, czy sie nie teskni.

Ja tam z 524 mogę żyć, tym bardziej, ze fanem tego typu odsluchu akurat nie jestem.

W kazdym razie jak dla mnie najlepsze co do tej pory mialem na uszach to RS2.

Pozdrawiam

tu cos dla Ciebie disco 71:

to jak tescik...

Ukryta Zawartość

post-14425-100009145 1170310710_thumb.jpg

post-14425-100009146 1170310708_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> Discomaniac

Mam dwa pytania:

1) Czy jak kupię HD650 i podłączę do wyjścia słuchawkowe zwykłego wzmacniacza to mają prawo one grać gorzej od Tonsili? Czytając Twoje wypowiedzi mam prawo tak sądzić. Chociaż mój zmysł i wiedza podpowiadają mi, że kupując droższe słuchawki mam prawo oczekiwać pewnych cech przewyższających tańsze konstrukcje (np. barwa, przestrzeń, itp.), gdyż inaczej nie byłoby sensu kupować czegoś droższego - i to niezależnie od tego do czego są przyłączone. Pisząc to, mam oczywiście świadomość, że lepiej by było, gdybym przyłączył słuchawki do dobrego wzmacniacza słuchawkowego, ale wówczas i Tonsile też powinny zagrać lepiej, następuje przecież pewna synergia cech brzmienia (czy w sensie pozytywnym, czy negatywnym to już kwestia gustu - tego nie rozważam).

2) Czy muzyka słuchana na słuchawkach może brzmieć lepiej od tej słuchanej na żywo? Tu już stawiam pewne prowokacyjne pytanie, gdyż jak słucham muzyki na swoim (patrz: tanim) sprzęcie to wszelkie cechy np. koncertu symfonicznego przedstawione są poprawnie i w sposób zbliżony do tego co słyszę na żywo (mam na myśli barwę, szerokość, głębię, rozseparowanie instrumentów). Różnice w brzmieniu raczej wynikają ze sposobu zgrywania płyt (wielkosci i akustyki sali, rozmieszczenia mikrofonów, masteringu, itp.) na co nie mamy i tak wpływu, możemy co najwyżej pochwalić wytwórnie płytowe lub ponarzekać.

Pozdrawiam

Nie wiem czemu takie tamaty nie budzą zaufania. Może dlatego:

Ukryta Zawartość

cyt. >Znakomite słuchawki dynamiczne, przewodowe. Gratka dla zaznajomionych w temacie! Oto opinie audiofili (zaczerpnięte z forum www.audiostereo.pl) ... < :)))

Jak to mówią reklama dźwignią handlu...

Sprzedaż tych akurat Sd-524 zakończono 5 grudnia 2006 więc to nie ten wątek miał dźwigać tę akurat sprzedaż. Ale powoływano się na te same porównania - widać słabo bo cena doszła tylko do 51 zeta... Choć jak za używki z grzybkami z uszu obcych ludzi na welurowych wyściółkach nauszników to i tak nieźle :)))

PS: Czy ktoś może podać parametry wszystkich Sd tj. Sd-409, Sd-426A i Sd-524?

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

paww pisalem juz o tym: HD 600 i 650 demaskuja wady kiepskich sprzetow i dlatego niektorych klockow nie da sie na nich sluchac a Tonsile (pozornie) moga robic lepsze wrazenie.

No i proszę, najlepszy sposób aby rynek zweryfikował potencjalną wartość sprzętu. Tonsil niestety zagubił się gdzieś po drodze, nie tylko w marketingu, a szkoda.

Trochę sensu poproszę.

Nie przesadzajmy. Myślę, że za 150 złotych te Sd-524 nadal byłyby bardzo dobrą ofertą. Tylko żeby na niej zarobić, trzeba dużo reklamy, bajerów o cewkach aluminiowych platerowanych miedzią (to z Philipsa), ładnego opakowania i wejścia do hipermarketów, co oznacza konieczność minimalizowania kosztów produkcji. Akurat Tonsil nigdy się na to nie nastawiał w słuchawkach.

Z drugiej strony Philipsowskie Hd-8900 (czy w ogóle ktoś wie co to jest i jak to, to gra?) w Media Markcie leżały po 360 złotych na aukcjach są już po 220.

Na tej zasadzie Sd-426 powinny kosztować – 100 zł. gdyby podlegały zasadom masowej produkcji, tak samo jak te niby europejskie wyroby prosto z Chin.

Do tego powinny być w ofercie dedykowane do nich Tonsilowskie wzmacniacze słuchawkowe (tańsze i droższe) bo jakoś nie mam zaufania do pociągnięcia 600 omów przez kartę komputera czy wyjście phono taniego CD playera, do których pewnie są najczęściej podłączane.

Przyznaję się, że mój wpis nt 50pln był dla jaj.

Nie znam 8900, ale wiele lat temu powodowany super recenzjami (zgaduj zgadula gdzie :D) kupiłem na ślepo HP890. Efekt - czasami korzystają z nich dzieci, dołączają je do discmana i są zadowolone.

Polska polityka gospodarcza skutkuje tym że próby wprowadzenia do produkcji jakiegokolwiek dzieła w kosztach materiałowych wyjdą znacznie powyżej granicy produktu finalnego brutto z dalekiego wschodu. Unia w swoim zapale jest w trakcie robienia samej sobie wielkiego "kuku". Efekt finalny pewnie poznasz jeszcze w trakcie swojego żywota.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.