Skocz do zawartości
IGNORED

tonsile sd426 sd524 pioneer se-a1000

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71

"HD 580 i HD 600 roznia sie od siebie brzmieniowo (bylo nawet gdzies o tym na forum)."

Pisanie durnot ma swe granice.Wielokrotnie je przekraczasz.

W przypadku 580/600 parę lat temu pisałem do wytwórcy i otrzymałem jasno brzmiącą odpowiedż: 600 są luksusową wersją ( wykończenie ) modelu 580 ( aż żal,że nie archiwizuję poczty netowej ).

Od strony technicznej + brzmieniowej sa to identyczne słuchawki.

Oczywiście co jakiś czas znajdują się "wybitni" audiofile słyszący różnice między tymi modelami.

Pozostawiam to bez komentarza !

Frank z 426 może i racja nie wsłuchiwalem sie, bo nie mój typ prezentacji, ale 524 są dźwiękowo na poziomie słuchawek za ok 3xwięcej(300-400zł)

Przynajmniej jeżeli chodzi o stajnie Sennheisera.

Dopiero HD555 podobają mi sie bardziej.

Pozdrawiam

witam wszystkich:))

widze ze pod moja nie obecnosc temat nabiera wiatru w zagle:))

jak czytam mr.disco to faktycznie smiech mnie lapie az boki zrywam:)

disco nie obrazaj sie ale nie jestes w niczym inny od nas...tonsilowcow.

franc powiem Ci jedno,tez tak myslalem jakis czas temu,ale powiem ci ze 426 to sluchawki ktore nie mecza wogole i to ich zaleta jak cholera. sa detaliczne ale nie ma mowy o tym zeby wysokie tony w jaki kolwiek soposob przebily ci uszy. docenilem to kiedy zaczalem ich sluchac w pracy ,w domu slucham generalnie pioneerow i uwazam ze niestety ale sennki moga sie schowac,sa to tak wciagajace sluchawki ze zapomina sie o wszystkim i slucha slucha slucha.

graj jezeli chodzi o 524 to sluchawki "klasyczne" jak stare samochody pelne chromu,w brzmieniu kulturalne strasznie ale do tego bardzo bardzo detaliczne,i jeszcze ta muzyka- nie jest podkoloryzowana i ma cialo...jest bezposrednia , ale zarazem przestrzenna,nie ma mowy o koloryzowaniu,

lancaster bylem ostatnio w sklepie sprawdzic te 555hd,podloaczylismy (facet ze sklepu i ja)senki do wzmaka pioneera 700 iles,ale nie pamietam,w kazdym razie hi klass,potem byly hd 595,a potem 600,a potem.....sd524..

usmialem sie kiedy facet powiedzial ze je kupi.......wniosek dla reszty bez mojego tlumaczenia...dlatego tonsil a przynajmniej 524 trzymaja poziom. Face ze sklepu powiedzial ze sa tak samo szczegolowe jak 595 ale brzmia bardziej jakby na zywo. no coz moje sd 524 wrocily do domu ze swoim prawowitym wlascicielem i wiem ze beda u mnie do smierci...heheh:) ktora mam nadzieje nie nastapi:)

wracajac na chwile do pioneerow, disco... senki nie zycia w porownaniu do nich-tak sie zastanawiam jak graja rs grado-bo do nich sa porownywane te pioneery,tylko ze mowia o nich ze graja ciemniej,a dokladniej :"dark sound",sennki nie maja ciala i sceny ktore maja pioneery a do tego dzieki tak wciagajacemu graniu nie zdejmuje sie ich z glowy,mow co chcesz mr.disco,ale po przelsuchaniu ich w sklepie(hd600)wraz z moimi sd524 i pioneerami facet zamowil do skelpu pioneery:),a tonsile ...no coz jak uslyszal ze tak tanich i tak dobrych sluchawek juz nie produkuja powiedzial: tonsil zrobil blad.....

pozdrawiam wszystkich

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tak tak intuos pompuj w siebie te peany na rzecz Tonsilow i Pioneerow - hm do tego jeszcze facet w sklepie no no no... jestem pelen uznania i podziwu... podlaczyl pewnie do boomboxa ale nie - to pewnie byl MM oni tam maja wysmienity sprzet do oceny i fachowcow ze hej LOL

ps..

przepraszam za bledy i literowki-wynika to z mojego trybu pracy w biurze,nie jestem redaktorem tylko architektem i czesciej rysuje odrecznie i rysuje w cad-dzie niz pisze felietony,takze przepraszam wszystkich za pisanie w pospiechu i wynikajace z tego beledy.

disco71 nie obraz sie. senki 600 graja powiem slicznie,w koncu to jakies tam hiendy,jedne z wielu, ale dla mnie mniej zywiolowo niz pioneery,a sd 524,nie porownuje ich,bo to jak porownywac pioneery i sd524, zarowno pioneery jak i senki sa stworzone do sluchania-efekciarstwo w kazdym aspekcie,sliczne (niby wysokie),niski bas(niby) ale to wszystko slucha sie jakby wypakowac skalpel hirurgiczny i ciac nim powietrze,ciecia rowne,ladne,ale gdzie podziala sie muzyka poza efekciarsa zaslona doskonalosci,dlatego wole swoje fosteksy 40,tonsile, a pioneery wole od senkow bo graja jeszcze bardziej efekciarsko,z tym ze maja zycie w sobie,cialo,impet ..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

intuos dlaczego nie napiszesz ze TWOIM ZDANIEM sa to cudowne i rewelacyjne sluchawki? masz przed soba dlugie poszukiwania i wierze ze kiedys dojrzejesz do systemu na ktorym te naprawde dobre sluchawki okaza sie lepsze.

intuos, Ty tu takich herezji nie wypisuj, bo ja tych słuchawek od kumpla disco nigdy nie kupię :)

disco, obiecaj, że pogadasz z kolegą :)

Ja ze swojej strony obiecuję, ze za każdym razem kiedy bedę je zakładał na uszy będe powtarzał: "ech, ten disco to ma dobrze" :)

Pozdrawiam

graaf, 5 Lut 2007, 12:13

>Re: discomaniac71,

>

>ps.

>

>>zobacz ilu z forumowiczow ktorzy maja swietne klocki (np Elberoth gutekbull itp) uzywa na codzien

>Tonsilow?

>>nikt. wspomnianych Pioneerow? takze nikt. a moze po prostu nie wiedza ze jest cos takiego i ze nie

>dosc ze

>>high-end to za psie pieniadze? LOL

>

>te uwagi to dla mnie esencja tego co jest beznadziejne na tym forum :-(

>

>TAK Disco!

>właśnie często nie wiedzą i nawet nie spróbują!

>normalnie "w głowie im się nie mieści"

>takie mają ciasne horyzonty

>

>i po sflekowaniu "nowego na forum" za "bzdurne rewelacje" najczęściej potem prędzej połkną język

>zanim przyznają, że jednak "nowy na forum" znal coś wartościowego, czego oni i ich koledzy nie znali

>i mimo to spostponowali

>

>ile ja się musiałem namęczyć i zebrać pomyi wylewanych na twarz zanim ludzie na forum (którzy mają

>możliwość) spróbowali odsluchu Shure czy Rehdeko

>

>smutne

graff dziekuja tak na marginesie....

disco to chlopak zagubiony w przestrzeni audiofilismu kasowego....wiem ze zazwyczaj drogie jest dobre,ale czesto nie tak drogie jest rownie dobre a czasami lepsze bo firmy biora prawdziwe pieniadze za towar a nie przeceniaja go jak np sennki.

czasami wydaje sie mi ze disco ma cos z niemieckiego audiofila kotorego zazwyczaj w przeciwienstwie do reszty europy stac na wszystko. Disco nie znasz mnie,nie znasz mojej profesji, kiedys tak ladnie o mnie napisales ze mnie nie stac, no coz nie zdziw sie jezeli kiedys wpadne do was na porownanie do krakowa,nie zdziw sie jak przyjade samochodem dosyc konkretnym i zastanow sie czy mnie nie stac...zaczynalem od marnych sluchawek to prawda ale potem byly inne,nie bede na forum opisywal swojego awansu spolecznego czy mojej historii prywatnej bo to moja prywatna sprawa.

disco zaimponowalbys mi gdybys mnie nie zbesztal tylko napisal :przyjedz to zobaczysz ktore tak naprawde jest lepsze...ale zachowales sie jak taki nowobogacki maly czlowieczek ktoremu wydaje sie ze jest duzy,a jest tak naprawde taki malutki,dlatego tez napisalem Ci ze dla mnie narazie nie jestes partnerem do rozmow,pomimo swojego pokaznego wieku nie korzystasz z tego co ci zycie przynioslo przez tyle lat zycia,wrecz przeciwnie,uciekasz od tego, efekt jest jeden traci sie dla ciebie szacunek, jestes niczym profesor z naszych czasow...ktory w porownaniu do profesora dawnej daty jest nikim,takim bufonem ktory kaze studentom plaszczyc sie przed soba zapominajac ze to on jest dla studentow a nie studenci dla niego,u ciebie jest podobne,masz dobry sprzet, moze i bym chcial taki ale nigdy nie wydaje pieniedzy na rzeczy ktore dla mnie w duzo nizszych pulapach cenowcyh rownie dobrze spelniaja swoja role, troche pokory a wiecej osob bedzie cie sluchac bo tak,dal mnie jestes nikim,od poprostu szarakiem co ma dobry sprzet i sie tym chwali ponizajac tych co niby takiego nie maja..zalosne

faktem jest ze troche podniecam sie tonsilami,ale to tylko dlatego ze sa polskie i tanie jak na swoje mozliwosci.

chcialbym pomoc tonsilowi przy designie,moze sie uda,narazie mam duzo na glowie w pracy i nie moge za bardzo,ale chcialbym,tym bardziej ze powinno sie,nie wiem moze troche jestem patriotom jezeli chodzi o polskie firmy

disco ,naprawde przeczytaj to co napisalem,bo slucha sie tych ktorzy sa pokorni a nie tych co wiedza najlepiej,widzisz moze jestes fajnym gosciem,moze bo co innego pokazujesz, zaluje ze szczegolnie polacy maja taki jakis dziwna sposobnosc do wywyzszania sie nad saba samymi..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

intuos swoim wpisem pokazales ze nic o mnie nie wiesz - ba nawet nie czytasz moich wpisow... kompletnie... adresujesz do mnie teksty o tym ze niby jestem nowobogackim ze snobem itp. juz widze jak smieja sie z Ciebie inni forumowicze - nie tylko ci ktorzy mnie znaja osobiscie ale glownie ci ktorzy znaja moje wpisy i poglady na audio. od zawsze bylem przeciwnikiem przeplacania jednak uwazam ze w audio pewna wydana suma jest koniecznoscia. w sumie Twoj tekst jest obrazliwy ale przede wszystkim smieszny. pomyliles sie kompletnie co do oceny mojej osoby. piszac o swoim samochodzie sam zachowales sie jak bufon. w sumie caly ten tekst jest zalosny i po prostu smieszny.

jeszcze slowo co do owego odsluchu:

intuos

o mnie | ignoruj | PW

stat: 56 / 62 / 1

disco zaimponowalbys mi gdybys mnie nie zbesztal tylko napisal :przyjedz to zobaczysz ktore tak naprawde jest lepsze...

moj wczesniejszy wpis:

discomaniac71

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1090 / 4613 / 23

26 Sty 2007, 14:15

Mam taka mala propozycje: w jednym z poprzednich wpisow napisalem ze jeden z najlepszych dzwiekow sluchawkowych jakie sluszalem to HD 600 podlaczone do Musical Fidelity xCan v 3 a za zrodlo (co jest tu najwazniejsze) robil moim zdaniem rewelacyjny 24-bitowy (choc to akurat nie ma tu duzego znaczenia) odtwarzacz Krella: KAV 280 CD. To byl okres poszukiwan sluchawkowych. Odsluch mial miejsce w krakowskim Top-HiFi. Sluchalem plyt roznie nagranych glownie z klasycznym i symfonicznym rockiem ale takze intrumentalnych pejzazy Vangelisa i dosc wymagajacego materialu szwajcarskiej grupy Yello. Zachwycila mnie niesamowita ilosc powietrza i klasa dzwieku. Szybkosc, rozdzielczosc i detale. Podlaczmy zatem do tego samego zestawu (Krella ma moj znajomy) wszystkie tak chwalone tutaj sluchawki: od SD 426 po Pioneery i owe Philipsy. Zgodnie z wyzej opisana teoria intuosa Tonsile powinny zagrac rewelacyjnie - chce sie o tym nausznie przekonac.

i wpis gagacka:

gagacek

o mnie | ignoruj | PW

stat: 158 / 269 / 0

27 Sty 2007, 22:46

>intuos

Wiem gdzie bez kłopotu można nabyć, o ile mi dobrze podano za 260pln te Pioneery, więc można je łatwo kupić/wypożyczyć, a jako że zapewne szykują się w Krakowie odsłuchy pewnie byłaby mozliwość skonfrontowania tych słuchawek przez kolegę discomaniaca71, a nawet w większym gronie, o ile towarzystwo czymś takim w ogóle byłoby zainteresowane. Wtedy wszelkie idiotyczne opluwania się na łamach forum straciłyby od razu sens, a testy nabrałyby od razu wiążącej wiarygodności. A nawet gdyby je testował on sam, na pewno gdyby okazały się tego warte, na pewno sam by szczerze o tym napisał. Wbrew pozorom - to taka wiadomość dla Ciebie. To proponuję.

O.

zatem chcialem sie zapytac jaka byla Twoja reakcja na te wpisy? zadna - wiec teraz nie miej pretensji bo nawet nie wypada. a moze Ty sie boisz konfrontacji? roznie moze byc.

discomaniac71, 5 Lut 2007, 18:18

>tylko kurcze dlaczego Wy mnie utozsamiacie z HD 600? tego nie rozumiem... czy jest o tym napisane

>gdzies w "o mnie"?

McGyveryzm daleko posuniety...... a te wpisy ma na swoim koncie Twoje alterego? Z ktorym masz wszystko wspolne procz szczoteczki do zebow? :D

scomaniac71

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1090 / 4613 / 23

18 Paź 2006, 13:06

Generalnie nie interesuje mnie ten przedzial cenowy. Znam niestety Tonsile o ktorych mowisz - SD 426 graja srednica brakuje im basu - ktos tu pisal o szczegolowosci i to byl tekst miesiaca - one nie maja wlasciwie wogole szczegolowosci. Po prostu tluka sie w kartonowe pudelko epatujac sluchacza srednica. W tym przedziale cenowym jest na pewno mnostwo lepszych sluchawek. Sam gram na HD 600 ale lepsze wrazenie zrobily na mnie przenosne Kossy Porta Pro jak SD 426. 409 faktycznie sa jeszcze gorsze.

discomaniac71

19 Wrz 2006, 09:25

soso nie przesadzaj... Pokaz mi gdzie mozna kupic HD 600 za 450zl a kupie sobie drugie. Pozdrawiam.

discomaniac71

4 Kwi 2006, 18:07

adam bo tez i DT 150 to siwtne sluchawki... I to mowie ja zwolennik Sennheiserow HD 600... Pozdrawiam i do zobaczenia do jutra.

discomaniac71

13 Sty 2006, 18:48

Ej Piotrek Sony to sluchawki a Marantz to wzmak:):):) Sony nie pogardzilem - nie mam zdania dokad nie poslucham. Aktualnie mam HD 600. A co do Marantza: pierwotna idea spotkania byl nieszczesny PM 75 teraz jednak chcialbym zeby pojawily sie rozne konstrukcje w tym przede wszystkim DIY (zwlaszcza kolumny). A tak a propos jak befdziesz mial czas chetnie sie spotkam - pozdarwiam.

PS Wtedy rzeczywiscie nie moglem.

discomaniac71

14 Gru 2005, 21:37

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytaj - jesli znasz angielski. Powiem tylko tyle ze mialem Sporta Pro ale sie rozlecialy - nie radze kupowac. Poniewaz mam HD 600 chcialem zamienic Kossa na Sennheisera ale niestety w bezposrednim porownaniu PX 100 polegly z Porta Pro. Najlepiej ejdnak jak zrobisz wlasne porownanie. Pozdrawiam.

odpowiedz

Zgłoszenie wpisu do moderacji

bardzo proszę o uzasadnienie zgłoszenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

disco mam rozwiazanie....

jest bardzo proste bo tak naprawde nic nie musimy robic...

cieszysz sie z tego co masz, ja rowniez wiec chyba rozwiazanie samo w sobie juz od dawna istnieje.

pozdrawiam

kiedys napewno sie spotkamy, teraz nie mam czasu,mam taka mala nadzieje ze do tego momentu zostaniemy dobrymi kolegami z forum

trzymaj sie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jasne intuos - pozdrawiam serdecznie i zycze wielu przyjemnych chwil z muzyka w tle...

foxbat - przegladales moje "o mnie"? jest tam cos o HD 600? co bylo i nie jest... moge tylko mowic JAJA KOBYLY jak to kiedys ujal Urban:):):)

discomaniac71-> "tylko kurcze dlaczego Wy mnie utozsamiacie z HD 600? tego nie rozumiem... czy jest o tym napisane gdzies w "o mnie"?"

Jeśli chodzi o Twój wpis "o mnie", to nie posiadasz żadnego sprzętu audio, co nie przeszkadza Ci wypowiadać się częst i gęsto o róznych klockach, kablach, etc. Co do słuchawek, to jeszcze w 2005 r je miałeś, tak przynajmniej wynika z Twojego wpisu. A jeśli ich nie miałeś i nie masz, to ciekawe dlaczego wznosich peany na ich cześć przy każdej okazji.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

andios z Twojego wpisu "o mnie" tez wynika ze nie masz zadnego sprzetu LOL

co do mojej skromnej osoby uwazam ze moja konfiguracja jest wylacznie moja sprawa - bardzo lubie HD 600 to prawda (bardziej niz HD 650) ale rownie bardzo podobaja mi sie Beyery DT 880 version 2005 i AKG K 701 (juz mniej ale jednak).

nie wracajac do tonsili bo wiadomo jak je oceniam....

to radze wszystkim posluchac pioneerow o ktorych mowa w watku,naprawde najada nowy wymiar sluchaniu na sluchawkach,

polecam

i pozdrawiam

discomaniac71-> andios z Twojego wpisu "o mnie" tez wynika ze nie masz zadnego sprzetu LOL

Ale nie wypisuję przy każdej okazji czego to nie miałem, czego nie słuchałem, co brzmi jasno, a co ciemno, co jest dobre, a co złe. Nie zabieram głosu o czymś, o czym nie mam pojęcia.

discomaniac71 to co mnie w nich urzeklo to przestrzen i kopniak,dwie rzeczy ktore wplywaja na to ze milo sie ich slucha,a wrecz wciagaja do sluchania,chetnie bym Ci je podrzucil ale warszawa i krakow to spora odleglosc, ale jak Ci sie uda je zdobyc upewnij sie ze sa porzadnie wygrzane(a najlepiej zrob to sam:) bo u mnie po 2-3tyg dopiero brzmialy dobrze, w pierwszym tygodniu dochodzil do siebie bas ktorego bylo duzo i byl niekontrolowany,troche rozciagniety,po tym okresie stal sie czysty,dobrze kontrolowalny i potezny,potem wysokie wyszly na gorna poczycje ale az tak ze ciely powietrze momentami, dopiero teraz (juz po dluuuugim czasie ) gora jest delikatna,a dol mocny,bardzo mocny i do tego dochodzi taki bardzo mily kopniak ze az wciaga to sluchanie:)

pozdrawiam

ps. milo ze admin przyslal na maila ze jest inny tym czasowo udostepiniony serwer forum-dziekuje:)

• 7 miesięcy później...

witam

jestem szczesliwym posiadaczem sluchawek tonsil'a sd-426a, naprawde szczesliwym! ;)

chwale sobie je, i kiedy mam mozliwosc udowadniam innym ze tani polski sprzet potrafi bezproblemu walczyc i pokonac inne, zagraniczne drozsze produkcje...

po tym temacie mam wielka ochote posluchac sd-524, szkoda ze nie moge nigdzie ich znalezc, niedlugi uderze na gielde, moze akurat...

pozdrawiam obroncow tego co naprawde sie liczy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.