Skocz do zawartości
IGNORED

Rubicon RSUB 10 czy warto prosze o opnie

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam suba tej samej firmy tylko model RA 10. Jeśli chodzi o muzykę... to raczej nie polecam, do kina jak najbardziej. Kupiłem bo "pasował" do reszty zestawu oraz wydał mi się solidny, przynajmniej głośnik. RA 10 i RSUB 10 mają chyba podobne albo takie same wzmacniacze.

Jeśli poszukujesz czegoś co w muzyce uzupełni najniższe rejestry to zastanów się nad jakimś pasywnym subwooferem, miałem kiedyś coś takiego na głośniku o średnicy 30 cm, poprzez filtr dolnoprzepustowy było to podpięte do jednego z kanałów wzmacniacza i sprawowało się znacznie lepiej niż subwoofer aktywny, przynajmniej ten który teraz posiadam. Nie miało się wrażenia obecności subwoofera, stał sobie mało widoczny i nawet nikt nie wiedział że ten basik nie pochodzi z kolumn głównych ;) Jednak po wymianie mojego starego amplitunera stereo na AV już nie było tak dobrze i dlatego zdecydowałem się na zmianę.

Jeśli masz 1 kzł to radzę pomyśleć nad rozwiązaniem 2.2, dwa subwoofery pasywne (na głośnikach 10 - 12") i do tego jakiś "stary ale jary" wzmacniacz i filtr dolnoprzepustowy, najlepiej pomiędzy wzmacniaczem głównym i tym do subów, powinieneś się zmieścić z kasą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.