Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic 42PV45EH

worst

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy,

To moze tytulem wstepu: postanowilem nabyc plazme Panasonic'a. Po mozolnym etapie wyborow (glownie material z forum HDTV oraz wizyt w rozlicznych sklepach) zdecydowalem sie na 37PV60EH. Niestety, w sklepie internetowym, w ktorym chcialem go nabyc - nie bylo. Zdecydowalem sie wiec na 42PV60EH. Mial do mnie dotrzec w poniedzialek. Nie dotarl. We wtorek obsluga sklepu zadzwonila do mnie i powiedziala, ze ma nowy model w ofercie - 42 PV45 EH... Zapytalem - a gdze moj 42PV? Nie ma i nie bedzie - uslyszalem...

42 PV 45 EH pierwszy raz zaproponowano mi w salonie Saysonic. Niestety moja uwage od razu zwrocilo to, ze ma mniejszy kontrast (8000:1) oraz mniejsza ilosc odcieni szarosci niz 37 / 42 PV60EH oraz 37/42 AV 60EH.

Zamierzam na plazmie ogladac glownie TV (lokalna kablowka, bardzo marny sygnal) oraz filmy na DVD. HDTV w ogole w tej chwili nie rozparuje. Uparlem sie na Panasonic'a (caly sprzet w domu to Panas) oraz na konkretny sklep internetowy (jak dla mnie korzystne warunki i mozliwosc odbioru osobistego w Wawie). Boj idzie w tej chwili pomiedzy 42PA60EH a 42PV45EH - oba w tej chwili sa dostepne od reki. Seria 37/40PV60EH niestety nieosiagalna...

W zwiazku z powyzszym prosilbym kolegow uprzejmie o jakies rady lub opinie odnosnie nizszego kontrastu (8000:1) oraz mniejszej liczby odcieni szarosci w modelu 42PV45EH.

HELP!!! Bo zaczynam z sil opadac, a plazmy w domu jak nie ma tak nie ma :)

https://www.audiostereo.pl/topic/30941-panasonic-42pv45eh/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.