Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o opinie dotyczace Monoblokow Denon POA-6600

Gość shy1

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie dwa od 5 lat. do nich podpięte B&W P5. do tego PRA1500. z monoblokami połączenie przez wtyki balansowane, głośniki podłączone dwudrożnie. co tu mówić o dżwięku - tak moc jest w stanie wysterować każdy głośnik a te mają dobrą efektywność, nigdy nie usłyszę charczenia membran. poza tym muszę powiedzieć że bardziej słyszę kolumny niż końcówki - dźwięk angielski, z basem nienachalnym ale jak trzeba to jest go ile trzeba.

Gość Refleksja

(Konto usunięte)

Mysle ze w tych monoblokach drzemie prawdziwie DEMONSKA sila!!!

A tak serio - 250 Watt w czystej klasie A

Bu HA HA HA zasilacz musialby miec 10 kilowatow a jeden monoblok wazyc 120kg.

BU HA HA!!!

Gość shy1

(Konto usunięte)

Jak w temacie... POA-6600.

zakupilem taki jeden, jest szansa na drugi.

Bardzo powazne klocki 250W dla 8ohm w czystej klasie "A" - takie info bynajmniej znalazlem w inecie.

Typowy monoblok posiadajacy wejscie symetryczne + standardowe RCA.

z pozdrowieniami

Witek

• 42 lat później...

To masz mizerne pojęcie w tych sprawach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

• 3 lata później...
  • 7 miesięcy później...

Odświeżam temat, co sądzicie o tych monoblokach, czy jest różnica pomiędzy 6600 a 6600a?

Siema mam 4400A z przedwzm denon dap 2500, wandersteen 1 i jest miodzio, aleee ciągnie minie do ymahy 1090 bo miałem 890 z jamo classic 8 i grało cudnie bo ta ymaha ma współczynnik tłumienia 320 widze po kolumnach w porównaniu jak by jamo nie miały wogóle altu ale bas lepszy, i sugestja jak vandersteeny zagrały by w takim zestawieniu polecają electrocompaniet pod vandersteeny ale można potestować z yamahą

U mnie ten zestaw Denona połkneła Yamaha A-S2000. Denony grają takim "starym dzwiękiem". Brak trochę blasku i szczegółów. Bas taki sobie.

A co sterowalo tymi Denonami? bo sterujac nimi ze zrodla albo jakiejs integry to nigdy nie poznasz ich mozliwosci.

Ja mialem 2x POA-6600 pod Accuphase C-280 i byla bajka, mysle ze minimym do nich to Denon DAP-2500 albo Sony TA-E80ES

A co sterowalo tymi Denonami? bo sterujac nimi ze zrodla albo jakiejs integry to nigdy nie poznasz ich mozliwosci.

Nie czytaj tyle klubu Hegla.

Były z DAP-2500.

Jeżeli przedwzmacniacz w A-S2000 daje radę w integrze to czemu nie miał by dawać rady z POA-4400A. Ale nawet nie podłączałem, bo nie było po co. Jak monobloki grają tak czy siak, to żaden kosmiczny preamp im nie pomoże. Ty się jarasz mocą, im większe trafo i kondensatory to lepiej ci gra, dla mnie to drugorzędna sprawa.

?👈

Jeżeli przedwzmacniacz w A-S2000 daje radę w integrze to czemu nie miał by dawać rady z POA-4400A. Ale nawet nie podłączałem, bo nie było po co. Jak monobloki grają tak czy siak, to żaden kosmiczny preamp im nie pomoże. Ty się jarasz mocą, im większe trafo i kondensatory to lepiej ci gra, dla mnie to drugorzędna sprawa.

Jaram sie tym co realnie gra lepiej, a to ze przy okazji mam kolumny jakie mam i potrzebuja troche pradu to juz osobna kwestia.

Jak monobloki grają tak czy siak, to żaden kosmiczny preamp im nie pomoże

One nie sa przystosowane do pracy bez preampu, a im lepszy preamp tym zagraja lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.