Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers & Wilkins Guild

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

No to i na mnie kolej na zapisanie się do Gwardii B&W :) Od prawie miesiąca cieszą moje uszy 804S w kolorze Cherrywood :)

Ponieważ w osobnym wątku poszukuję odpowiedniego wzmocnienia do nich (niestety mój AVM dostaje zadyszki) byłbym ciekaw czym posiadacze takowych je napędzają.

Blady99 - na fotkach widziałem dzielonego Rotela - jak się sprawuje?

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Jak dla mnei bardzo dobrze. Troche zabawy z kablami i naprawde moze uszsczesliwic. Chcialem przejsc na Ushera r 1.5 konwoke ale narazie za duzy wydatek..wiec sie ciesze z tego co mam..a 803 potrzebuja wiecej pradu niz 804 wiec pewno by gralo jeszcze lepiej:)

Witam

Mam nadzieję że trafiłem na dobre forum i tu uzyskam konstruktywną poradę.

Moje oczy i uszy cieszą od dłuższego czasu B&W603S3. Na chwilę obecną w konfiguracji z Harmanem. Czy może ktoś z odwiedzających to forum doradzi mi jakim kabelkiem połączyć system? A może co najlepiej zagra z 603 (planuję wymianę integry i cd)?

marcines, 24 Lip 2007, 09:23

>Witam

>

>Mam nadzieję że trafiłem na dobre forum i tu uzyskam konstruktywną poradę.

>Moje oczy i uszy cieszą od dłuższego czasu B&W603S3. Na chwilę obecną w konfiguracji z Harmanem. Czy

>może ktoś z odwiedzających to forum doradzi mi jakim kabelkiem połączyć system? A może co najlepiej

>zagra z 603 (planuję wymianę integry i cd)?

Nikt nie doradzi ci na 100% co może się zgrać z twoimi kolumnami, bo każdy lubi co innego. Mi się wygaje że oprócz Roteli warto pomacać np. NADa 372, czy Primare I21 jako wzmaka, a potem dobrać CD doszlifowując dźwięk.

Kable zazwyczaj kupuje się na końcu, jak już wiadomo co dolega systemowi jako całości. Ja mogę polecić AudioNovę od tanich do droższych (sam używam Quasarusa standard do moich 804S). Można popróbować też jakieś tańsze Albedo, powinny fajnie zagrać.

Krótko mówiąc - posłuchaj, poeksperymentuj i wybierz to co ci się będzie podobać.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Blady99, 24 Lip 2007, 09:28

>Umnie to jest koncowka 1070, docelowo 1080 lub 1090:)Na poczatku samym gralo to z 1066 ktora byla

>zmostkowana.

Dzięki za info.

Kris

Dzięki wam wielkie.

Jasne że nikt mi na 100% nie doradzi bo nawet ten sam system w innym pokoju odsłuchowym zagra inaczej.

Dlatego cenię porady typu posłuchaj z tym i tym, to i to, albo u mnie gra to i to z tym i tym.

Zastanawiałem się właśnie nad Rotelem serii 06 wzm+cd i Nad-em ale 352. Creeka odpuszczam bo słuchałem i nie polecam. A co myślicie o Arcamie?

Co do kabli to szukać wśród Audioquestów (skąd inąd polecanych do B&W) czy rozszerzyć horyzonty na inne firmy?

Z kablami to bywa roznie i zalezy z jakim wzmacniaczem. Ja np. mialem Transparenta MW podlaczonego i umnie nie dalo rady sluchac na nim muzy, audionova byla taka w miare, a nejlepiej wypadl AQ Caldera ( ale to jest bardzo wysoki model i wsumie ciezko go dostac bo ci co go kupili nie chca juz od sprzedawac:)))

A widzieliscie te nowe brzydactwa z seri 600...kurcze co ci projektanci wymyslili..az strach pomyslec jak bedzie nowa seria 800 wygladac:)Moze bedzie tez brzydka, dzieki czemu na wartości zyska starsza seria:)))

zgadzam się z Blady99

sprawdziłem organoleptycznie w TOPie. Okleina położona do bani, front przedni bez rewelacji, nie umywa się do 603. Na cenę nawet nie patrzyłem. Słuchać też nie będę bo i tak nie kupię :-)

Witam

Mam pytanie do użytkowników B&W (najlepiej serii 603S3)

Mam okazję przetestować AQ Type 8. Jak mi przypasuje to czy warto zainwestować - 50zł/m. Tyle tylko że jest on w szarej koszulce tzn bez oplotu. Na stronie AQ nie widziałem takiego wykonania, a na kablu są opisy audioquest/cinemaquest type 8.

Czy spotkał się ktoś z takim kablem?

Czy cena w tym przypadku to okazja?

Pozdrawiam

Blady99, 26 Lip 2007, 13:32

>ciekawe co autor maila na mysli mowiac( tylko nei wiem za co)??!!

-------------

tyle tylko że zmotywowałeś mnie do poszukania w temacie...:)))

dla zainteresowanych...

...kabel typowo instalacyjny (dlatego brak plecionki), budowa bez zmian (solid conductor hyperlitz series LGC, circular array)

mniemam, że po zdjęciu oplotu z AQ Type 8 pojawi się napis audioquest/cinemaquest - gdyż nie sprawdzałem fizycznie

może ktoś się znajdzie kto potwierdzi moje przypuszczenia

pozdrawiam

Blady99

..moze i zle sie zrozumielismy ale tak to juz w zyciu jest...

rozumiem i tą wersję przyjmuję do wiadomości

nikogo na tym forum jeszcze nie obraziłem i nie mam najmniejszego zamiaru

nie mam też ochoty wdawać się w przepychanki słowne jak to ma czasami miejsce (poprostu szkoda na to czasu)

myślę że się rozumiemy?

ps.

Blady99

...a oplot to mozesz sobie samemu zrobic bez zbednego wysilku..i to jeszcze kolor sobie dopasujesz jaki Ci sie podoba...

a w tej kwestii pytałem jak najbardziej poważnie

Z tego cco wiem to idzie sie do sklepu z linkami do wspinaczki, podaje sie przekroj kabla, facet sprzedaje ci za pare zlotych linke z ktorej zdejmujesz oplot..i naciagasz go na kabelek.Tym sposobem masz zabezpeiczoy kabel oplotem z linki do wpinaczki w kolorze jaki ci pasuje:)

=>marcines

Gdybyś nie chciał się bawić w rozbieranie linek, na allegro masz gotowe oploty do kabli :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tymi oplotami można uzbroić się we wszystkie akcesoria potrzebne do profesjonalnej konfekcji kabli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.