Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers & Wilkins Guild

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)
  • 1 miesiąc później...

Dzięki Blady99 , ( nie taki tani ??????? ) narazie pytalem w mehaHz w katowicach cena to jedyne 300 PLN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . co to jakiś HajEnd !!!!!!!

ale spytam jeszcze w top hifi może będzie taniej

Pozdro .

:-(((((((((

no 300 zl, tak myslem..cenia sie skubancy.W top raczej taniej nie dostaniesz, sama przesylka pewno z 50 zl z UK ich kosztuje bo czesci oni w polsce nie maja zadnych. |zagadaj z adamgdansk, on kupil ost na Lotwie, oze ci zamowi tez i przywizie do Poland;p

Witam,

też jestem fanem B&W i używam ich kolumn CDM1 - jestem z nich bardzo zadowolny i następne też będą raczej B&W. Może 705, a może 805s, jeszcze nie wiem, jutro idę posłuchać. Różnica w cenie jest zasadnicza, ciekaw jestem, czy różnica w odbiorze też będzie tak wyraźna. Biorę pod pachę swojego Marantza PM68 (właśnie się zastanawiam nad tuningiem u McGyvera), kable i zobaczymy jak to gra. Ostatnio zakupiłem nowe standy do moich CDM1 (na zdjęciach :-)), zmieniłem z 55kg na 130kg i nieco skrócił się bas - tak, jak oczekiwałem. Wizualnie też poprawa.

Co do ustawienia: mój pokój odsłuchowy ma około 25m: 6,40 x 3,80. Początkowo wszystko stało na dłuższej ścianie, choć nie centralnie. Odstęp między kolumnami był duży, stereofonia była dobra, choć plan krótki. Bas był zbyt mocny, bo nie mogłem ich zbyt daleko odsunąć od ściany - plan się za bardzo skracał. Próbowałem w ustawieniu równoległym i z ukierunkowaniem na słuchającego o różnym kącie zbieżności. Lepiej to grało, gdy było ukierunkowane.

Obecnie wszystko stoi na krótszej ścianie. Myślałem, że będzie grało gorzej, ale tak nie jest. Plan się poprawił. Odległość z tyłu od ściany wynosi teraz około 80cm, a od bocznej 35cm (większa). Mimo tego wciąż kombinuję, co tu można jeszcze poprawić w tym zestawie, aby lepiej zagrał środek i wysokie.

Pozdrawiam.

a oto zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ależeś Pan przegiął badyla z tymi standami hehe :D Kto to wtachał?? 130kg to ja na klatę kiedyś szarpałem i na mratwy ciąg oraz przysiad (no troszku więcej) ALE PO SCHODACH Z TYM ???? :))))

Czy przegiąłem? Myślę, że nie takie rzeczy robią ludzie, żeby sobie nieco poprawić brzmienie. A co do ciężaru: też ileś tam wciąż szarpię na klatę, ale to nie znaczy, że się szarpałem z czymś takim, co jest aż tak nieporęczne. Kamienie przywieźli pod dom, a 2 czteropaki browaru załatwiły sprawę wniesienia. Poza tym to tylko 1 pietro, choć przyznaję - chłopaki musieli robić kilka przystanków po drodze. Taki stand jest bardzo praktyczny, bo świetnie pochłania drganie, a design też dość oryginalny.

Tylko trzeba tu troche rozroznic.Kolega pojdzie do sklepu i zaodadza mu 804s, a jak wroci na chate i bedzie chcial kupic to pewno trafi na N804;. Miedzy nimi tez jest roznica, ale w zaleznosci od upodoban na plus albo jednej albo drugiej.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja uważam, że te N, S to tylko chwyty marketingowe. Jakbym miał brać to na pewno 803 bez żadnych tam eSów fresów :> wydaje mi się że tylko odświeżają ofertę tym iwynalazkami. Chociaż te 803 diamantowe to mają 3 basy to już wyraźna różnica.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

No właśnie to mam na myśli. Serię 800 nie szybko przebiją. A firma musi zarabiać, te wszystkie zmianki i rzekome udoskonalenia to tylko podpucha dla zwiększenia sprzedaży raczej.

S-ki mają przede wszystkim inaczej zestrojoną zwrotnicę i grają nieco innym dźwiękiem niż N-ki. Co się komu podoba - to juz trzeba samemu posłuchać. Ale IMHO S to krok naprzód versus N. A że drożej - to już inna sprawa... Ale nowych N-ek nie kupi się już.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

No N-ki sa na rynki wtoryn,S jest bardzo malo.Kupowac nowy sprzet to tak samo jak kupowac nowy samocod.Jak sie nie ma co robic z kasa to sie kupuje nowki, jak dla mnie te 2-wa zakupy mijaja sie z celem.samochod po wyjezdzie z salonu, tak jak sprzet po wyjsciu ze sklepu na dzien dobry traca 15-20%

A ja zgodnie z tym, co wcześniej napisałem, byłem dziś w salonie posluchać nowszych modeli B&W.

Zabrałem ze sobą swój wzmacniacz, moje CDM1 i moje kable. Podpięliśmy do tego cd Marantz 7001.

Na pierwszy ogień poszły 705. Zagrało nieźle na środku i trochę ostro na górze. Brakowało nikich. Wyraźnie. Pomyślałem, że to może specyfika pomieszczenia i większa odległość od ścian bocznych, ale później założyłem moje i zdębiałem. Grały lepiej. Nie wiem, czy to wieloletnie przyzwyczajenie czy lepsze wygrzanie tych kolumn, ale na górze zagrały łagodniej, na środku wprawdzie nieco gorzej, mniej wyraźnie od 705, ale dół to była ogromna różnica na korzyść CDM1. Wyleczyłem się w pół godziny z 705.

Następne w kolejce były 805s i tu mi wreszcie szczęka opadła. Świetne w każdym zakresie. Tu już słyszałem różnicę klasy wyraźnie. Świetna stereofonia, góra bardzo precyzyjna, ale nie agresywna, nic nie "sypało", środek bardzo dobry, dużo przestrzeni, a niskie po prostu fenomenalnie. Silny, ale krótki i szybki, świetnie kontrolowany bas. Coś pięknego. Zachorowalem.

Dodatkowo posłuchałem jeszcze 804 i też grało pięknie, ale albo pomieszczenie było za małe albo mój wzmacniacz był za słaby, żeby to dobrze popchnąć, bo juz nie zrobiły na mnie takiego wrażenia, jak 805s. Myślę, że odpowiednio ustawione i napędzone czymś znacznie lepszym niż mój PM68 pokazałyby klasę. To tyle. Teraz trzeba jakoś wykombinować tę kasę i za jakiś czas kupić 805s, w przeciwnym razie nadal będę chorował.

Pozdrawiam fanów B&W.

Otóż tak właśnie jest i mnie też to dziwi. Nie dudni i bas się skrócił. Mój kumpel zawsze był zaskoczony akustyką tego pomieszczenia. Naprzeciwko sprzetu jest kanapa welurowa, po prawej stronie dość duży regał z książkami, po lewej 2 szafki z cd, a za kanapą trochę mebli (nic z tego nie widać na zdjęciach, bo robiłem je znad kanapy). Szafki nie dzwonią, między nimi a ścianą jest gąbka. Dywanu rzeczywiście nie ma. W sumie dość pusto i powinno byc jak w studni. A nie jest. Nie wiem, dlaczego. Mnie odpowiada.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

hakki. Potwierdzasz opinię, którą bardzo często słyszę. CDM bije na pysk 700. Podonie jest niby z 703 i CDM9.

Kilka osób poważnie odradzało mi te kolumny (703). Mówili, że B&W z niepowodzeniem wsadziło głośniki z nautilusów w kiepawe obudowy. Przydudaniający bas, szorstka góra i kilka innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.