Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIKI KOMPUTEROWE.....

Rekomendowane odpowiedzi

7.1 bez procesorów DSP. Czyli 7 kanałów z wejściem direct bez cudów i efektów. Używam w konfiguracji 2.1 bądź 4.1.

Edytowane przez ALTON

Mnie najbardziej ciekawi jak się mają Creative T3 w bezpośrednim porównaniu z Bose c3 (jakość dzwięku).

Czy bas w T3 również jest tak mięsisty i szybki jak w C3 i czy scena jest tak dobrze oddana?

Mnie najbardziej ciekawi jak się mają Creative T3 w bezpośrednim porównaniu z Bose c3 (jakość dzwięku).

Czy bas w T3 również jest tak mięsisty i szybki jak w C3 i czy scena jest tak dobrze oddana?

Bas w T3 ma lepsze pier... ;) Scena jest ciut gorsza jak i średnica.....ogólnie ta sama klasa w sumie.

Edytowane przez zyzio

Pewnie ma lepsze pier...,ale ciekawe jak z jego jakością? bo szczerze wątpię w to aby creative-y T3 zagrały na niskiej głośności z taką głębią i szczegółowością jak Companion 3 (ja najczęściej słucham do 60% max).

Poczekaj na wypowiedź ALTONa - on miał T3 i Bose C5, więc naświetli Ci sytuację. Wstępnie powiem, że kieruj się zdecydowanie w stronę Bose. :)

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Więc jak miał Companion 5 to może niech się lepiej nie wypowiada bo C3 grają troszkę inaczej...

Znajomy planuje zakup głośników 2.1 do PC i nie mamy pojęcia czy warto kupić w ciemno T3, czy dołożyć i mieć pewniaka C3 którego słyszał u mnie.

Jeśli C3 grają lepiej od C5, a C5 grają lepiej od T3 to chyba nie trudno wysnuć wniosek co jest najlepszą opcją. :)

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Pojawiła sie ciekawa oferta bezprzewodowych głośników od Creative (Model ZiiSound T6 )

jak narazie troche drogo bo cena to nie całe 1500 zł

pdt_20278.1.png

Edytowane przez 15220

Na pierwszy rzut oka wyglądają jak T3 z nadstawką na satelitki i pilotem.

Ciekawy jakby wypadły pod względem jakości dźwięku i kreowania przestrzeni w konfrontacji z Bose C5?

Zainteresowały mnie też zestawy ze stajni Microlaba. Chodzi o modele H-200 i H-300 (2.1) oraz H-500 i H-600 (5.1). Miał ktoś może przyjemność przekonać się na własne uszy jak grają te zestawy?

Przecież to zżyna z zestawów KD BOSE. LOL Widać Creative brzytwy się trzyma..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam pytanie odnośnie głośników Microlab SOLO 6C i 7C, w jednym i drugim zestawie dostępny jest pilot zdalnego sterowania, z tego co zauważyłem i wyczytałem w sieci to te piloty są dosyć słabej jakości i awaryjne i po prostu często się psują, i w związku z tym, są jakieś zamienniki dla nich? W przypadku padnięcia pilota w jaki sposób można sterować regulacją barwy?

Piloty się psują jak się ich używa do otwierania butelki piwa czy wbijania gwoździ. Poza tym są bezawaryjne. Bez pilota nie można sterować regulacją barwy - tylko głośność z tyłu kolumny aktywnej.

Edytowane przez ALTON

Mam pytanie odnośnie głośników Microlab SOLO 6C i 7C, w jednym i drugim zestawie dostępny jest pilot zdalnego sterowania, z tego co zauważyłem i wyczytałem w sieci to te piloty są dosyć słabej jakości i awaryjne i po prostu często się psują, i w związku z tym, są jakieś zamienniki dla nich? W przypadku padnięcia pilota w jaki sposób można sterować regulacją barwy?

Piloty są bezawaryjne, chyba że nimi rzucasz, zalewasz piwskiem, albo zgniatasz :-)

heh ;)

Ps. Ja szukam czegoś do Ps3, zestaw ma być 2.1 w niskiej cenie do 200zł(używane), ważne żeby był niewielki, przeznaczenie to głównie gry, czasem jakiś film na BD. Czy kupię coś lepszego niż Logitech Z-3?

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Może Modecom MC-2110? Jednak nie jestem w stanie powiedzieć jak to gra, łatwo jednak sprawdzić - wiele tego zalega w realach czy innych media-markt.

Ja oglądałem przed świętami w Electro taki zestaw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak to gra nie wiem, nie było możliwości odsłuchu, ale do PS3 chyba się nada, tu masz test:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycję, jako że do muzyki zestaw już mam(Yamaszka E410), szukam czegoś właśnie 2.1 do gier/czasem filmów. Musi mieć niewielkie satelity, bo na suba miejsce zawsze gdzieś się znajdzie.

Jasne że by się dało, tylko ja mam TV na ścianie prostopadłej do okna, gdzie jest Piano, także dźwięki bym słyszał za pleców, gdybym grał/oglądał film. ;)

DawidM - nie tak dawno stałem przed wyborem taniego zestawu, tyle że do komputera. Głośniki miały mi służyć podczas grania, oglądania filmów, ale także do cichego słuchania muzyki podczas pracy bądź przeglądania zasobów internetu.

Ostatecznie zdecydowałem się na Microlaby FC-530, które kupiłem za 230zł. W skład zestawu wchodzą dwie satelitki z 2,5" przetwornikiem szerokopasmowym, subwoofer z przetwornikiem o średnicy 6,5", zewnętrzny wzmacniacz z możliwością podpięcia dodatkowego źródła dźwięku oraz pilot bezprzewodowy. W kwestii jakości wykonania ciężko się do czegoś przyczepić. Nie wiem czy jest to reguła, ale w moim egzemplarzu elementy są dobrze spasowane. Pod obudowami satelitek i subwoofera wykonanych z MDF-u znajdują się piankowe stopki.

Teraz najistotniejsza kwestia, czyli brzmienie. Zestaw gra dość ciepło i melodyjnie - bas w miarę szybki i skoczny, potrafi zejść całkiem nisko; średnica obecna, nie gubi tyle detali co konkurencyjne zestawy 2.1 i daje jakąś namiastkę brzmienia gitary oraz męskich wokali; tony wysokie są ścięte, ale nie ma tragedii.

Dodam jeszcze, że Microlaby porównywałem z Logitech Z-3 oraz Genius 1800A. Te pierwsze odpadły z uwagi na granie skrajami pasma. Bas był miękki i rozlazły, średnica w zasadzie pominięta, a góra wysunięta na pierwszy plan. Grały z pewnością efektowniej, ale męczyły mnie przy dłuższym użytkowaniu. Z kolei Geniusy grały tak jakoś "plastikowo", bez emocji, sucho, z podbitym wyższym basem, a na dodatek buczały.

Ciekawy też jest ten zestaw od Altec Lansing -

Ukryta Zawartość

Niestety nie miałem okazji go odsłuchać i ostatecznie odpuściłem sobie jego zakup.

W tej cenie powinieneś też znaleźć jakieś Edifiery np. C2 albo C2 Plus.

Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłem.

Pozdrawiam

PS. Nie masz już Creative T20?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jokerthc

Dzięki za poradę i opis, niestety te Microlaby są za duże(satelity), Edifiery też(także satelity), generalnie rozglądam się też za czymś takim gdzie satelity mógłbym zamocować na ścianie, po obu bokach Tv. Wpadły mi także w oko Logitechy X230(można za 160zł wyrwać). Tylko nie wiem jak grają, czy jest sens kupno ich w tej kwocie. Creative T20 już dawno nie mam(jak kupiłem ponownie Piano Crafta to sprzedałem). Tak jak mówię zastosowanie to głównie gry/filmy.

heh, ok ;)

PS. A może Logitech X-210 lub Philips SPA2360/10.

Edytowane przez DawidM

X230 grają przy drugim kompie. Jeżeli nie chcesz krwotoku z uszu to lepiej je omijaj :-).

Zgadzam się w 100%. Miałem te Logitechy i potrafią przyprawić o ból głowy. Przy nich Z-3 są bardzo muzykalne i przyjemne dla ucha, bo brzmienie X-230 sprowadza się do ostrej, nieprzyjemnej góry i pukająco-buczącego basu. ;)

DawidM - X-210 zagra bardzo podobnie do X-230. Tych Philipsów nie słuchałem.

A Altec Lansing VS4621 też mają za duże satelity?

Też niestety..Muszą być małe coś ala te z Bose,Philipsów lub tych Logitechów.

Edytowane przez DawidM

Kupiłem Philipsy, akurat były w dobrej cenie to się nie zastanawiałem(myślałem jeszcze nad Pleomax-są za 150zł do wyrwania), ale postawiłem na Philipsy. Jak przyjdą to zdam relację.

• Pokaż nowe odpowiedzi