Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIKI KOMPUTEROWE.....

Rekomendowane odpowiedzi

Samsungów słuchałem i brzmią miło dla ucha, problem jedynie z Pilipsami, bo dostać je gdziekolwiek fizycznie(nie przez net) graniczy z cudem, dlatego też problem z odsłuchem.

Dobra pytanie do was bo widzę że sie tym interesujecie ;). Głośniki 2.0 drewniane drewniane do 600zł do laptopa, karta zintegrowana Realtek HD. Jestem otwarty na propozycje np DAC plus Głośniki itp.

A co do Bose to takie pierdziawki muszą nieźle oszukiwać uszy ze w miarę grają grają.

Czy kupienie Manty V3 ma sens jako sprzęt do słuchania muzyki głównie trance i "szpanowania" przed laskami (to w formie zartu)? (ps. jestem studentem ;))

Edytowane przez Fr@ntz

Dobra pytanie do was bo widzę że sie tym interesujecie ;). Głośniki 2.0 drewniane drewniane do 600zł do laptopa, karta zintegrowana Realtek HD. Jestem otwarty na propozycje np DAC plus Głośniki itp.

A co do Bose to takie pierdziawki muszą nieźle oszukiwać uszy ze w miarę grają grają.

Czy kupienie Manty V3 ma sens jako sprzęt do słuchania muzyki głównie trance i "szpanowania" przed laskami (to w formie zartu)? (ps. jestem studentem ;))

Sam skleć skleć jakieś duże drewnopodobne skrzynie altusopodobne - laski same ze staników zaczną wyskakiwać ! Siema brachu ! :D

Szczególnie przy muzyce Trance <ja wiem że o gustach się nie dyskutuję, ale...jak ja jej nie lubię, jednoznacznie kojarzy mi się z Polską publiką i otoczką na festynowych festiwalach typu Global Gathering, Sensation, Elektrocity> ;)

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie mam kompetencji by dawać jakieś konkretne rady, ale moim zdaniem do trance lepszym rozwiązaniem będzie zestaw 2.1 niż 2.0. Moja manta gra przyjemnie(inny model i zestaw 5.1), ale by tak było musiałem gimnastykować się w ustawieniach przez godzinę co najmniej.

1050 za nówki bose to dobra cena? i za ile używki chodzą na allegro?

Moim zdaniem b.db. Ja przepłaciłem (Bose,w-wa 1300zł.) i nie żałuję ani jednej złotówki.

Wiem, że za tą cenę można mieć sensowny wzmak+kolumny, ale CO Z TEGO?! Tam nie ma dzwięku jakiego szukałem !

To bardzo dobra cena, używki chodzą za 700-900zł za series II i 400-600zł za serie I.

Na Ebayu niemieckim można wyrwać min. taniej. Tylko trzeba znać niemiecki by się dogadać z sprzedawcą, czy wysyłka do Polski i na jakiej zasadzie odbędzie się wpłata pieniędzy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tak, jak na polskie warunki dobra.

Moim zdaniem b.db. Ja przepłaciłem (Bose,w-wa 1300zł.) i nie żałuję ani jednej złotówki.

Wiem, że za tą cenę można mieć sensowny wzmak+kolumny, ale CO Z TEGO?! Tam nie ma dzwięku jakiego szukałem !

Za 1300 ciężko stworzyć tak muzykalny zestaw...by nie powiedzieć, że jest to niemal niemożliwe.....to nie jest duża kwota jakby na to nie patrzeć.....

To może mi ktoś zaproponuje model do 600zł! A co do trance, zacząłem niedawno słuchać jak przypomniałem sobie o zespole Daft Punk (choć to nie trance) po ich rewelacyjnej płycie do Trona, to przypomniałem sobie jeszcze o Dash Berlin i innych ;)

Dziwne bo wychowałem się na System of A Down od gimnazjum.

Także podajcie jakieś modele bo tak to wiecie jak to jest z kasą "jest i zaraz jej nie ma", to może zdąże przed "nie ma" coś kupić ;P

To może mi ktoś zaproponuje model do 600zł! A co do trance, zacząłem niedawno słuchać jak przypomniałem sobie o zespole Daft Punk (choć to nie trance) po ich rewelacyjnej płycie do Trona, to przypomniałem sobie jeszcze o Dash Berlin i innych ;)

Dziwne bo wychowałem się na System of A Down od gimnazjum.

Także podajcie jakieś modele bo tak to wiecie jak to jest z kasą "jest i zaraz jej nie ma", to może zdąże przed "nie ma" coś kupić ;P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - brać i zielsko przy słuchaniu jarać :)) Ciężko o coś lepszego w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Ty ciągle to samo - to smutne czytać kolejny raz "niezwykle muzykalny zestaw" o czymś co, nie jest w stanie porządnie przetworzyć pełnego pasma.

Już nawet nie wiem jak odnosić się do takich bzdur.

Aby uzyskać porządny dźwięk musimy mieć przynajmniej tzw. zestaw 2,5 drożny np. w układzie d'Apolitto, gdzie grają dwa głośniki nisko-średniotonowe i wysokotonowa kopułka.

Nie muszę chyba pisać, co za co odpowiada. Przy większym budżecie i w podobnej klasie sprzętu tworzy się układy 3-drożne: największy niskotonowiec, średnica i kopułka.

Jak widać jakoś da się połączyć niskie i średnie tony, chociaż i tak trudno jest zejść do Ultra LF z głośników pełnego pasma - trzeba mieć mocny wzmacniacz i dosyć duże przetworniki dla LF.

Stąd też w efekciarstwie typu KD standardem jest SUB i możliwość wysterowania, gdzie kończy się rola SUBa i gdzie zaczyna grać głośnik szerokiego pasma.

Niestety jednak nie da się uzyskać porządnej góry bez dedykowanego głośnika i próba uzupełnienia SUBa jednodrożnym głośnikiem pozostałego pasma to olbrzymie ograniczenie, które nie powinno pozwalać na określanie takich zestawów jak C3, T3, Z2300 itp. "niezwykle muzykalnymi". Jednodrożne satelity mają tak naprawdę z punktu widzenia dźwięku o wiele trudniejsze zadanie niż SUB. To co słyszymy w życiu/otaczającym świecie to w 90-kilku procentach średnica i wysokie tony. Mowa ludzka i dźwięki otoczenia nie wymagają zasadniczo SUBa. A niestety w PC-setach ta część pasma (średnica W KOMPLECIE górą)jest ewidentnie bagatelizowana poprzez umieszczanie w satelitach jednego głośnika.

Nie trzeba daleko szukać by to zrozumieć - jak się kupuje KD w układzie 5.1 to w najgorszym wypadku fronty są dwudrożne, chociaż najczęściej są to podłogówki 2,5 lub 3 drożne, centralny jest dwudrożny (znakomity przykład bo przecież on najczęściej służy odtwarzaniu dialogów), a tyły - najczęściej również dwudrożne. I nie ważne czy kupujecie budżetową KODĘ czy coś wyżej typu DALI, MonitorAudio itp.

Podsumowując - jeśli ktoś rozumie specyfikę dźwięku, wie jakie pasmo nas otacza i oczekuje normalnego rzeczywistego odtwarzania dźwięku szuka zestawów 2.0 (najlepiej min. 2,5 drożnego, w ostateczności 2-drożnego)lub x.1, gdzie satelity tak naprawdę są podobnej klasy co w układzie 2.0 lecz są dodatkowo wspomagane przez SUB generujący Ultra LF. Wysokiej klasy sprzęt 2.1 nadaje się nawet do audiofilskiego słuchania stereo. Zazwyczaj SUBy maja wówczas budowę zamkniętą.

Kończąc - ktoś napisał o przetwarzaniu freq. 30Hz z zestawów PC - sugeruję poczytać sobie jak trudno naprawdę osiągnąć taki wynik prawdziwym SUBom do KD i co do tego jest potrzebne...

Generalnie trudno się dyskutuje z ludźmi typu zyzio gdyż mam wrażenie graniczące z przekonaniem, że najpierw powinien zdobyć doświadczenie z prawdziwym dźwiękiem a potem pisać w dziale PC.

Większość wypowiedzi ma charakter papki marketingowej a szyderstwo ma przykryć dziury w wiedzy.

Chociaż solo7c wydają się z zasady warte posłuchania hehehe

Za 1300 ciężko stworzyć tak muzykalny zestaw...by nie powiedzieć, że jest to niemal niemożliwe.....to nie jest duża kwota jakby na to nie patrzeć.....

Edytowane przez Matheo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - brać i zielsko przy słuchaniu jarać :)) Ciężko o coś lepszego w tej cenie.

Mój pokój ma 10m2. Nie będzie to za mało?? Ale duże gabaryty więc wpada w oko ;)

Ukryta Zawartość

Hahahah o teraz to się uśmiałem, min. 2.5 drożny a najlepiej 3 drożny zestaw..kpisz sobie czy żartujesz.

Ps. Ciekawe że w wielu największych studiach muzycznych komponowania/mixowania/odsłuchów wykonuję się na zestawach 2 drożnych. A już nie mówię o "Kowalskim" który kupuję zestaw do słuchania muzyki(wiadomo że na różnym poziomie, w zależności od finansów i ustawienia zestawu).

Jeszcze jedno, nie rozumiesz podstawowego pojęcia pod nazwą "zestaw multimedialny", ten zestaw ma nie tylko odtwarzać muzykę, ale także sprawdzać się w grach/filmach i to właśnie tam jest potrzebny sub. Nie możemy tu mieszać zestawów stricte nastawionych tylko na odsłuchów muzyczny do tych które także mają trochę bardziej urozmaicone zadanie.

Edytowane przez DawidM

Jeszcze jedno, nie rozumiesz podstawowego pojęcia pod nazwą "zestaw multimedialny", ten zestaw ma nie tylko odtwarzać muzykę, ale także sprawdzać się w grach/filmach i to właśnie tam jest potrzebny sub. Nie możemy tu mieszać zestawów stricte nastawionych tylko na odsłuchów muzyczny do tych które także mają trochę bardziej urozmaicone zadanie.

W ostatnim zestawie stricte komputerowym który miałem sub głównie psuł a nie pomagał :) (ogólnie w grach i filmach było nienaturalnie - wolę do gier i filmów 2.0)

Zapewne w BOSE jest lepiej niż w popularnych Creative za kilka stówek itp. ale cudów nie ma i nie będzie.

Jasne że połączenie 2.0 się sprawdza. Sam przez jakiś czas cieszyłem się dźwiękiem filmów i gier z Piano Crafta 810. I gdyby nie to że oddzieliłem sobie sekcję Audio od Video, było by tak ciągle. Wiadomo też że sub subowi nie równy, tak samo jak zgranie(ukształtowanie dźwięku) zestawu.

hahaha - nawet jeśli to tylko poparłeś to co piszę :-)

Zastanów się dlaczego. I poproszę o filmik z takiego komponowania oraz cenę owych głośników - nie to, że dla mnie - dla zyzia

A pojęcie rozumiem znakomicie. Mało tego!!! - cały czas do tego zmierzam, że zestaw multimedialny ma odtwarzać nie tylko "dół" ale porządnie średnicę i górę.

Wybacz, że piszę po chińsku ale widać nie potrafię pisać po polsku - ze zrozumieniem hihi

Hahahah o teraz to się uśmiałem, min. 2.5 drożny a najlepiej 3 drożny zestaw..kpisz sobie czy żartujesz.

Ps. Ciekawe że w wielu największych studiach muzycznych komponowania/mixowania/odsłuchów wykonuję się na zestawach 2 drożnych. A już nie mówię o "Kowalskim" który kupuję zestaw do słuchania muzyki(wiadomo że na różnym poziomie, w zależności od finansów i ustawienia zestawu).

Jasne że połączenie 2.0 się sprawdza. Sam przez jakiś czas cieszyłem się dźwiękiem filmów i gier z Piano Crafta 810. I gdyby nie to że oddzieliłem sobie sekcję Audio od Video, było by tak ciągle. Wiadomo też że sub subowi nie równy, tak samo jak zgranie(ukształtowanie dźwięku) zestawu.

Bravo! Wiesz czemu seria Pianocraft potrafi jak na tą cenę ładnie zgrać?

Bo ma w miarę porządną kopułkę (której nie ma większość PC-setów x.1) oraz w miarę porządny głośnik nisko-średniotonowy. Jest to kolejny dowód na to co piszę - można nie mieć SUBa by słuchać porządnego dźwięku, który będzie nieco ubogi w FL ale będzie porządnie brzmiał od np. 200-250Hz po 18-20kHZ.

Niestety w drugą stronę tj. z dobrym LF ale bez dobrego pasma od 200-250Hz po 18-20kHZ jest już bieda. A tak się dzieje w setach typu x.1 gdzie mamy marny jeden głośniczek w satelitach. Ciekaw jestem ile razy trzeba to tłumaczyć.

A oto tekst z testu Pianocraftów 810 - szczególnie polecam fragment o wielkości głośnika:

Zestawy nie dość, że nie straciły uroku, to jeszcze zostały rozbudowane. Dawniej tańsza wersja wieży składała się z wykończonych czarnym lakierem fortepianowym kolumn i jednego urządzenia zawierającego odtwarzacz CD, wzmacniacz oraz tuner radiowy. Głośniki były trochę mniejsze niż u droższego braciszka, więc oszczędność wiązała się nie tylko z wyglądem i funkcjonalnością, ale też mniejszym basem i mocą. Krótko mówiąc, mały Piano Craft był sympatycznym zestawem, ale ustępował większemu bratu pod wieloma względami. Teraz E810 i E410 są złożone z dwóch komponentów i mają takie same kolumny.

Brzmienie zachowało charakterystyczne dla starszych modeli ocieplenie, ale w wysokich tonach było klarowne. Z jednej strony mamy więc przyjemną i trochę zagęszczoną średnicę, z drugiej – czystą i delikatnie rozjaśnioną górę. Bas przedkłada atak i kontrolę nad głębię. Nie zapuszcza się w otchłań, ale tworzy odpowiednio stabilny fundament dla reszty pasma. Należy też pochwalić stereofonię, a w szczególności zdolność kreowania szerokiej sceny i dość ostrą lokalizację śródeł. Charakter brzmienia uległ niewielkim zmianom w stosunku do starszych wersji Piano Crafta, a tańsza wersja brzmi w zasadzie tak samo.

Mam nadzieję, że wiesz również czemu bas nie zapuszcza się w otchłań...

Fizyka przyjacielu - fizyka.

Edytowane przez Matheo

Tego nie podważam, podważam tylko tą BZDURĘ, napisaną przez Ciebie:

Aby uzyskać porządny dźwięk musimy mieć przynajmniej tzw. zestaw 2,5 drożny np. w układzie d'Apolitto, gdzie grają dwa głośniki nisko-średniotonowe i wysokotonowa kopułka.

Nie muszę chyba pisać, co za co odpowiada. Przy większym budżecie i w podobnej klasie sprzętu tworzy się układy 3-drożne: największy niskotonowiec, średnica i kopułka.

Ps. Pierwszy Piano Craft był dzielony, dopiero potem zaczęto kombinować i robić też zestawy łączone.

Edytowane przez DawidM

Tego nie podważam, podważam tylko tą BZDURĘ, napisaną przez Ciebie:

To nie jest bzdura - przedmiotem naszej dyskusji jest zdaje się mainstream, czyli Kowalski i jego dom.

Tak na marginesie w Pianocraftach masz 13cm głośnik nisko-średniotonowy i 2.5cm wysokotonowy - masz też możliwość podpiąć SUBa.

Skoro masz ten zestaw to powinieneś wiedzieć, że świadomie za cenę rozmiaru mini nie jest on w stanie "zejść w odchłań" LF. A przecież gra pięknie!!!

Czym więc tak pięknie gra? Pasmem ok. 200Hz - 18kHz/20kHz. A od kilku dni parę osób próbuje udowodnić, że to co w dźwięku najcenniejsze jest równie dobrze odtwarzane przez pseudogłośniki satelitarne setów 2.1

Darujmy już sobie te brednie. I zrób sobie prosty test - podłącz do swych copmanionów głośniki z 810ki.

Gwoli ścisłości kupiłem Companiony po sprzedaży zestawu Denon 103 + kolumny Koda K2000B(wcześniej Triangle Stela ES i Mission E52), szukałem czegoś tańszego do 1000zł, co dobrze by zagrało, i byłem bardzo zadowolony z zakupu. Potem jednak nastąpiła znów zmiana. Taka że, Companionów nie mam już dawno, sprzedałem, jak mogłem znów się przesiąść na Mini pokroju PianoCrafta(wpierw 640, a potem powrót do wg. mnie lepszej E410) i to jest mój zestaw Audio które będzie jeszcze ulepszony w najbliższym czasie, modyfikacja kolumn jako część pierwsza(po namowach osób zainteresowanych tematem, które twierdzą że lepsze to i tańsze niż kupowanie lepszych monitorów za 2-2,5k zł) i potem może jeszcze dokupienie lepszego DAC'a. Jednak to plany na najbliższe miesiące. W sekcji Multiemediów wystarcza mi zestaw Playstation 3 + kolumny multimedilane Philispa(do gier/filmów). Obie sekcję mam od siebie oddzielone(stoją po przeciwnych stronach, gdyż na takie ustawienie pozwala mi mój obecny 12m2 pokój). ;)

Edytowane przez DawidM

A Ty ciągle to samo - to smutne czytać kolejny raz "niezwykle muzykalny zestaw" o czymś co, nie jest w stanie porządnie przetworzyć pełnego pasma.

Już nawet nie wiem jak odnosić się do takich bzdur.

Generalnie trudno się dyskutuje z ludźmi typu zyzio gdyż mam wrażenie graniczące z przekonaniem, że najpierw powinien zdobyć doświadczenie z prawdziwym dźwiękiem a potem pisać w dziale PC.

Większość wypowiedzi ma charakter papki marketingowej a szyderstwo ma przykryć dziury w wiedzy.

Chociaż solo7c wydają się z zasady warte posłuchania hehehe

Dalej zgrywasz kaszalota, czy raczej naprawdę nim jesteś ? Wiesz jaki mam główny zestaw ?...coś dla ciebie: duże kolumny trójdrożne, sześcio-głośnikowe zasilane w bi-ampingu, żadna budżetówka...więc skończ się onanizować swoją pseudo-wiedzą, bo te farmazony które tu wypisujesz jednoznacznie świadczą o twoim wyjątkowym doświadczeniu :D

Solo 7C też nie słyszałeś, więc daruj sobie jakiekolwiek uwagi, he, he, he....

Mój pokój ma 10m2. Nie będzie to za mało?? Ale duże gabaryty więc wpada w oko ;)

Grały w małym pokoju u siostrzeńca i było ok, teraz grają w większym i jeszcze lepiej jest. Nie żartuję, to dobre kolumienki, będziesz zadowolony.

Edytowane przez zyzio

WIdze, że dyskusja w tym temacie jest nad wyraz burzliwa ;) Toteż postanowilem napisać własnie tutaj. Panowie, wpadły mi w oko takie oto monitory studyjne Reloop ADM 5 -->

Ukryta Zawartość

Zastosowanie - muzyka i jeszcze raz muzyka, będe to podpinał pod komputer. Moje dotychczasowe glosniczki to Creative Gigaworks T40, i tutaj pytanie - czy odczuje wyraźną różnice na korzyść tych nowych grajków ?

SPecyfikacja:

- dwudrożne aktywne kolumny głośnikowe,

- moc wyjściowa: 2 x 30 W RMS,

- pasmo przenoszenia: 35 Hz – 20 kHz,

- impedancja: 8 Ω,

- stosunek S/N: > 75 dB,

- ekranowe głośniki niskotonowe,

- wymiary głśników: bass – 13.34 cm (5.25”), tweeter – 2.54 cm (1”),

- wymiary: 232 x 320 x 180,

- waga: 5kg (waga jednej kolumny).

Zdjęcie:

reloop-adm-5-aktywne-monitory-studyjne-para.jpg

Ukryta Zawartość

solo7c są za duże... Potrzebują przestrzeni za i przed. Do kompa się nie nadają... prędzej do konsoli jak już, bo potrzebują dobrych warunków, żeby zagrać. Do 10m2 jak nie chcesz robić imprez na całe mieszkanie/dom to już chyba lepiej monitory typu Studiophile AV40 kupić... Btw bardziej uniwersalny jest zestawik ~1500zł czy Companiony 3 za 1050zł? No i niestety tylko yamaha E730 mi wejdzie na biurko ;/

Ja się tylko śmieję jak Matheo przeżywa orgazm, jak się okazuje że nikt mu nie zaprzecza na taką skalę jak sobie ubzdurał xD

Ukryta Zawartość

Różnie ludzie mają poustawiane solówki...

Ukryta Zawartość

To że mają różnie poustawiane nic nie daje. Już nie raz słyszałem że grają super i w ogóle. A potem dopisek że jak im się da pół metra luzu za nimi i siądzie 2m przed nimi to dopiero grają jak trzeba. Stąd moja opinia. Na mniejszy rozstaw wolał bym np Edifiery R1600T czy solo15 za 300zł przynajmniej nie zajmowały by tyle miejsca. No i co najważniejsze - nie marnowały by się...

kaszaloty się nie śmieją - są bardzo poważne hehehehe

Zakończę pewną przypowiastką - pewien znafca tematu postanowił sobie kupić buty...

Wybrał w końcu... miały miękką skórkę, znakomitą podeszwę, super kolor, design odjazdowy, wygodne były przy tym jak żadne!!!

Tylko miały pewien feler... miały obcas z przodu.

Tak to jest z wiedzą niektórych adwersarzy w tym wątku :-)))

Bawcie się chłopaki dalej.

Edytowane przez Matheo

kupilem sobie te bose i graja naprawde fajnie jak na malenstwa. do 10m2 jak znalazl:) nie wiem po co te klotnie - to jest zestaw do PC, a tu jakies dziwne dyskusje o wyzszosci studroznosci. bez podniet Panowie. mialem wzmaka z kolumnami infinity i gralo bardzo fajnie, poteznym dzwiekiem, no ale takie kolumny-byki plus standy troche miejsca zajmowaly. inna sprawa, ze do powaznego odsluchu mam tor sluchawkowy, a bose maja grac przyjemnie i na poziomie, co tez czynia.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Czyli na 98% inwestuję w Bose. Bo właśnie mają być do oglądnięcia filmu z dziewczyną czy pogrania trochę i muzyki raz na czas. Do reszty mam słuchawki (aktualnie grado sr60i -> może zainwestuję w coś lepszego jak padną bo są dla mnie idealne) a miejsca mam mało... Chcę żeby grało jak najlepiej przy niewielkim rozmiarze (jedyną opcją zamiast nich są fostexy mk II 0.4)oraz Yamacha E730 i chyba te od bose się sprawdzą najlepiej :)

A ja ponieważ nie lubię kupować rzeczy które mogą się popsuć w promieniu większym niż 50km musiałem odpuścić sobie Microlaby Solo (widać w łodzi słucha się tylko w przedziałach cenowych 10-100zł lub 4000-n zł hehehe)i zamówiłem w EuroRTVAgd w Manu Modecom'y MC-HF60 80zł taniej niż mi je oferowali w sklepie komputerowym. Zobaczymy jak to gra jak coś to się odda, wymieni albo sprzeda z mała stratą.

I teraz małe pytanie. Jaki kupić kabel/przewód głośnikowy żeby je połączyć bo podobno ten w zestawie to kupa i jest krótki.?

Zdam relacje jak dotrą.

Czyli na 98% inwestuję w Bose. Bo właśnie mają być do oglądnięcia filmu z dziewczyną czy pogrania trochę i muzyki raz na czas. Do reszty mam słuchawki (aktualnie grado sr60i -> może zainwestuję w coś lepszego jak padną bo są dla mnie idealne) a miejsca mam mało... Chcę żeby grało jak najlepiej przy niewielkim rozmiarze (jedyną opcją zamiast nich są fostexy mk II 0.4)oraz Yamacha E730 i chyba te od bose się sprawdzą najlepiej :)

Jakbyś się jeszcze wahał to masz recenzję:

Ukryta Zawartość

Ps. Mi z Playstation 3 służyły aż miło. Dlatego tak pozytywnie je wspominam. Przy niewielkim rozmiarze nie kupisz nic lepszego, no może ew. Bose Music Monitor, ale on nadaję się głównie do odsłuchów muzyki, a Bose Companion 3/5 jest zestawem bardziej uniwersalnym. I jeszcze jedna rada, jak nie masz pokoju większego niż 12m2 to najlepiej brzmią w ustawieniu pokrętła suba na 1/3. Tej granicy bym nie przekraczał.

Tu masz przykład jak te maleństwa grają:

a tu porównanie do innych świetnych maluchów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DawidM

• Pokaż nowe odpowiedzi