Skocz do zawartości
IGNORED

Moje pierwsze stereo inaczej

gregowal

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi trochę smutno bo zostałem nacięty na uszkodzony wzmak i do tego okazało się że siadła jedna kolumna. Po prostu smutek. No i jak to w takich chwilach bywa całe audiożycie staje przed oczami. No właśnie - tu stereo a tu audiożycie, które u mnie akurat nie zaczęły się razem. Bo niestety na początku (początek lat 80-tych) był MK122 i ZK140 a więc mono. Lepiej nie wspominać. Co prawda u rodziców stał amplituner Elizabeth II z kolumnami DIY tyle tylko, że ponieważ w tych czasach to był szczytowy HI-END to miałem szlaban na używanie. No ale kolega przywiózł katalog z Austrii czy Francji (ojciec był na placówce) to powiesiłem sobie nad biurkiem zdjęcia wymarzonego Sansui. Cała wieża z dwukasetowym chyba magnetem! Ale odjazd! Nikt takiego nie miał. Jak kumple przychodzili to mówili, że te gałki to jak prawdziwe! Tylko nacisnąć, przekręcić i jak by grało! Tej czystości dźwięku to nawet do dzisiaj mi się nie udało usłyszeć. Muszę też dodać, że z innego pisma miałem całą ścianę modeli i aparatur zdalnego sterowania. No jeszcze trochę modelek wisiało ale teraz to trochę nie wypada bo lepiej chwalić się innymi orientacjami seksualnymi.

Ah, ponarzekałem. Może ktoś coś wesołego napisze w temacie pierwsze stereo albo co?

Pozdro wszystkim,

https://www.audiostereo.pl/topic/31750-moje-pierwsze-stereo-inaczej/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.