Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy f4 + Onkyo czy Balboa + Denon

kami

Rekomendowane odpowiedzi

W drodze eliminacji pozostały mi 2 zestawy. pierwszy to Onkyo 504 z Tannoyami f4 +f1+fcen +sub. Drugi zestaw to DENON 1507 z Balboa. Uzasadnienie krótkie takiego wyboru. Onkyo gra ostrzej za to Tannoye uchodza za spokojne kolumny a więc jakos to sie uzupelnia, tak zasmo jest w zestawie 2 denon gra miekko a JBLe to raczej ostre kolumny. Nie wiem czy to dobrze sobie wykombinowałem. Warunki bez zmian pokój ok. 23m2 70% muza (rock) 30% filmy.

Aha słuchałem Denona z waflami i jakos tak za delikatnie było.

https://www.audiostereo.pl/topic/31783-tannoy-f4-onkyo-czy-balboa-denon/

Zdecydowanie polecam zestaw z Tannoy-ami, bo są z tej listy najlepsze pod względem muzycznym, co do amplitunera to onkyo 504 zamieniłbym na serie 6xx (640,604,674 - tu juz zależnie od wyposażenia), bo amplitunery z tej serii to juz zacny produkt. Dystrybutor obniżył cenę na model 604 ale tylko dla wersji w kolorze srebrnym, czarna kosztuje jak kosztowała. Jedna uwaga co do kolumn to nie kupuj firmowego subwoofera który jest z nimi oferowany- TS8, bo ten sub to jakaś pomyłka i raczej nie zrobi dużej różnicy w dźwieku to czy bedzie on włączony czy nie. Zamiast niego lepiej zainwestowac na przykład w subwoofer Magnata Monitor Sub 300, subwoofery to sie akurat magnatowi udają z kolumnami idzie mu gorzej.

pozdrawiam

Dzieki za rady. Czyli wychodzi, że Onkyo 604 z Tannoyami. Tak jeszcze przegladam co jest w tej cenie dostepne i wychodzi , że kolejna ostatnia juz opcja sa chyba Dali concept 6. Jak to zagra z ONKYO ? Lepiej niż tannoye i Balboa ? Bo są ciut droższe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.