Skocz do zawartości
IGNORED

marantz cd60 czy yamaha cd2000

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegow z grona, szukalem wiadomosci o nim jak i o yamahe ale niestety nie znalazlem nic

wiec pytam was co wybrac dla mojego brata ktory chce kupic jeden z tych modeli.

yamahe cd2000 troche znam ale maranza cd60 niestety nie i nie wiem co mu doradzic, oba kosztuja w komisie po 200zl i sam nie wie co wybrac, jezeli ktos z was ma takowy model albo poprostu zna brzmienie i opinie o danym modelu bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos choc troche pomogl mi- mojemu bratu

oba modele jezeli chodzi o pieniadze sa budzetowe ale tyle wlasnie chce przeznaczyc na odtwarzacz

jeszcze raz z gory dziekuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31901-marantz-cd60-czy-yamaha-cd2000/

chyba to malo znane klocki bo nikt nic nie wie

no nic powiem mu zeby rzucil moneta :) i na kogo reszka padnie niech bierze , ja bym sie sklanial ku yamahe ale w sumie to chyba podobne klocki

• 2 lata później...

no wlasnie, o tych modelach nie napisano prawie NIC.

marantz cd-60, dwie pary wyjsc audio, ma cyfrowke rowniez, obudowa: spód cynkowana blacha z otworami na blokady lasera do transportu, rama w większosc plastik, w wielu miejscach plyty miedziane (prawie całą tylna scianka od wewnątrz), płyty drukowane, uklad, jak w starych philipsach, jako dac robi układ tda1541a. laser niwiem dokładnie jaki, magnetyczny cdm. regulacja głośnosci wewnętrzna, nie widzimy ani zadnej kręcącej sie gałeczki ani cyferek na wyswietlaczu-a w srodku jest czarny duzy alps na silniku, ot tak sobie na płycie drukowanej. o dzwieku narazie tylko tyle, ze charakterystyka podobna zarówno jak w cd-67 mk II jak w cd-10 (ale inna półka rzecz jasna). zywy i neutralny dzwiek, z szybkim bassem.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

mam cd 62 od dwóch lat. pokonał wcześniej będące u mnie na stanie esy 202 i 303. Brzmienie ciepłe lekko zaokraglone NIE NATARCZYWE!!! - duzy plus bo w tej klasie cdeków to rzadkość. ESY moze były trochę bardziej szczegółowe, ale zbyt ostre w górnych częstotliwościach- dlatego obydwa sprzedałem. jezeli ktoś słucha pop, jazz i tzw plumkanie jak znalazł - po prostu stara szkoła marantza. pozdrawiam

lepszy wybór

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DUAL CD1045

2 x AD1856N

KSS-150A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.