Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge AZUR 640A czy PIANOCRAFT E 810

Pienio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam dla znajomych zlozyc zestaw stereo za okolo 2-2,5 tysiaca

wlasciwie juz myslalem tylko o Pianocraft E810 cena 1.6-2.0

ale na allegro mozna zlozyc wzmacniacz Cambridge Audio AZUR 640A za 1500zl + jakies kolumny podstawkowe , myslalem o :

- Wharfedale Diamond 9.2 za 830zł

- TANNOY Mercury F2 za 1000zł

- Acoustic Energy EVO 1 za 1250zł

ewentualnie cos za max 1500 w podstawkowych moze DALI IKON 1 , Monitor Audio RS1 , DYNAUDIO Audience 42

i wychodzi 2,5 wzmacniacz + kolumny - takze czy lepiej dolozyc te pare stow na takie polaczenie biorac pod uwage ze za zrodlo bedzie opowiadalo DVD ? -- podobno Pianocraft gra swietnie w stereo - czytalem nawet ze ma audiofilskie brzmienie ale jakos nie chce mi sie wierzyc w takie bajki

czy moze ktos mial okazje porownac Pianocrafta do zestawu stereo (wzmaniacz+k.podstawkowe) do max 3 tysiecy?

pokoj niecale 20m2

Siemka! Ja mam Piano 410, to ma niewiele wspólnego z audiofilskim brzmieniem, jak ktoś szuka taniej alternatywy zestawu cd/wzmak/radio/kolumienki to Yamaszka bedzie dobrym wyborem, ale bez rewelacji, acz kolwiek stosunek jakosc / cena jest OK! Azura 640v.2 sluchalem jakis czas temu (tez myslalem o kupnie CD+WZMAK 640v.2), ale gra to dzwiekiem, który mnie rozczarowal, plasko, plasko, plasko, sucho, poza tym bardzo przestrzennie, ale brak energii, gra jak radyjko tranzystorowe! Posluchaj koniecznie przed kupnem!!! Seria CA 500 moim zdaniem grala zdecydowanie pelniej, podkreslam MOIM zdaniem! :) Sluchaj, sluchaj, sluchaj... i wybieraj! Co do glosnikow moze Audio Academy phoebe (nowe 1900zl), ale warto - przepasc jakosciowa jesli chodzi o konkurencje! Sluchaj, sluchaj, sluchaj... i wybieraj! POZDRAWIAM SERDECZNIE!

Azur 640A za 1500 złotych to przesada jeśli chodzi oczywiście o wersję pierwszą. W Kielcach bez problemu można go kupić za 1099 złotych z salonu i na gwarancji. 540A poniżej 1000 zł. Przynajmniej tak było jeszcze w ostatnią sobotę.

W razie czego służę telefonem do sklepu.

Pienio, 5 Mar 2007, 23:38

jest duzo pomyslow na dobry dziwek do 3kzl, duzo lepszy od yamaszki

ae , monitor audio , dynaudio , nawet przedawane po cenie materialow klony totem mitte ze swoja wspaniala srednica - duza okazja

wersja wolnostojaca , naturalna okleina - odpada wtedy zakup standow

wzmacniacze

pioneer 400 , musical a1x , wspomniane ca , cyrus starszy ale nie gorszy , creek

chyba ze nie masz miejsca w pokoju i zestaw caly wyladuje na polce

najgorzej jest wyladowac z poprawnym dzwiekiem audiofilskim na szafie lub polce;-)

no i zrodlo nie wiem czy dvd sie sprawdzi , ale tu tez jest pole do popisu z drugiej reki

np marantz 6000ose

zabawa fajna szczegolnie ze mozna ksztaltowac dzwiek dobierajac elementy toru

pozdrawiam

dzeki za opinie

mialem na mysli azura 640a V.2 - mozna wywrac za 1540 na allegro , do tego pojawia sie jeszcze NAD c352 i chyba w tej cenie nie ma nic lepszego poza uzywkami

popatrze jeszcze na inne zaproponowane modele - w tym tygodniu postram sie tez cos odsluchac (piano przynajmniej z samej ciekawosci zobaczyc graja dzisiaj mini wieze)

Gość

(Konto usunięte)

Jeżeli już kupować mini wieżę to zdecydowanie odradzam Piano Crafta. Jakiś czas temu mój kolega koniecznie chciał kupić sobie jakąś mini wieżę do wszystkiego i w dodatku żeby ładnie grała. Ja czytając opinie na forum poleciłem mu Piano Crafta E810. Następnego dnia pojechaliśmy posłuchać sprzętu. Powiem tylko, że byłem bardzo rozczarowany...i albo ja słuchałem jakiegoś innego Piano Crafta, albo do dźwięku audiofilskiego jeszcze duuuużo brakuje temu sprzętowi, chociaż ładnie wygląda... :) Jednak słuchając mini wież zwróciłem uwagę na Denona D-F102, który grał o wiele lepiej od Yamahy pod każdym względem... Poza tym wyposażony jest w trafo toroidalne oraz przetwornik Burr-Browna oraz kolumny Mission'a co odbija się w jakości dźwięku zdecydowanie na plus. W tym przypadku również nie można powiedzieć, że jest to dźwięk audiofilski, ale można powiedzieć, że ładnie gra i wygląda, a poza tym ma budzik i śpiocha :) Na allegro jest człowiek, który sprzedaje Denony w Sulejówku koło Warszawy prawie o połowę taniej niż cena katalogowa, więc może to być ciekawa propozycja... Jednak moim zdaniem za taką cenę można już skompletować całkiem fajny zestawik, który będzie grał o wiele lepiej o tych wszystkich mini wieży razem wziętych...

udalo mi sie dorwac dzis Pianocrafta 810 w electroworld ...

najpierw raydjko - gralo to slabo ale na mojej Yamaszcze z JBl90 tez bylo kiepsko wiec postanowilem poszukac jakiegos pracownika na sklepie co by mi cd zapodal...

dostalem jakas kopie plytki - tak sie zastanawialem co to moze byc , moze Dire straits heh no ale wkladam do napedu a tam jakies disco koko-dzambo i do przodu - az mnie glowa rozbolala ...

a co do samego dzwieku - kiepsciutko, (nie wiem czy to nie bylo z mp3 wypalane te cd) dzwiek taki nijaki, plaski , malo wciagajacy bez polotu acz kolwiek nie meczacy przy innym rodzaju muzyki

mysle ze do 14m2 jest ok ale na wiekszy metraz to raczej sie nie nadaje

-----------------------------------------------------------------------------------------------

pozostaje sie skupic na wzmacniaczu + podstawkowe , ewnetualnie kolumny

, 6 Mar 2007, 16:59

zgadzam sie z Tomkiem

nie ma co

jezeli ma sie troche checi i czasu oraz oleju w glowie

zestaw samemu zlozony z drugiej reki bije na glowe

mini , makro i mikro wieze spotykane w supersklepach

Pienio, pierwsz sprawa jak się idzie do sklepu na odsłuch zabiera się ze sobą płytkę, którą się zna :) Druga rzecz, takie miejsca jak Elektro, Media, czy Saturn nie mają warunków odsłuchowych...więc nie ma co na podstawie tego co usłyszałeś wyciągać wniosków, tym bardziej jeśli słuhałeś na radiu, albo mp3 :) U mnie Piano 410 gra w pomieszczniu ok. 30 m2 i wysokości 3.60m i doskonale sobie radzi, chociaż podkreślam nie jest to dzwięk audio-filski! Ale relacja cena / jakość jest super! Bo nic lepszego za 1700zł nowego się nie kupi. Ktoś wcześniej pisał, że zestaw denona 102 jest lepszy, nie prawda, on poprostu gra inaczej, cieplej, spokojniej. Yamaha ma lepszego kopa, jest dynamiczniejsza, gra bardziej efektownie, co nie znaczy lepiej, tylko inaczej! Samemu trzeba posłuchać i ocenić :) Tylko na Boga, nie na stacji radiowej!!! :( Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.