Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Zorro 6 Kwi 2007, 21:28

Aaaa Zorro to jednak nie kupujesz na bazarze :)))

Też o to zauważyłem. Owszem posiadają trwały zapach który z czasem przestaje być trwały. Jeśli woda stoi dość długo to po tym czasie zapach traci na trwałości ... No albo to ja z czasem tracę na węchu ...

Chodzi mi jednak o to że zapachy takie same jak znanych marek można mieć z mniej znanych za 1/3 ceny. One nadal są dość trwałe (na pewno bardziej niż zapach dezodorantu Avon) ale powiedzmy Old Spice czy STR8 (tak dla przykładu, bo te są charakterystyczne) i w podobnej do nich cenie. A można kupić za tę cenę zapachy drogich perfum i wód (producenci piszą, że zbliżone zapachem).

Peter Daniel

nareszcie coś sensownego o sieciówkach w systemie przeczytałem chciałoby sie powiedziec z ust twoich. Ale został we mnie pewien niepokój:

jeśli wyrwiesz metr czy dwa kabla ze ściany, leży już taki obsypany tynkiem na podłodze i wsadzisz go w urządzenie to jak wtedy jest?

ściana się umownie przesuwa?

troszkę jest nielogiczne te dwa metry od ściany, prawda?

Brrrrrr. Używanie kabla sieciowego jako equalizera to jest audiofilstwo do którego mam nadzieję i chroń mnie Panie Boże nigdy nie już dorosnę. Wszak skuteczniejsze i bardziej przewidywalne jest grzebanie jakimś fajnym drutem i śrubokrętem w bebechach urządzenia :)

idę święcić jaja.

arturo

To ten wątek ciąge na topie?!

Zydelek, skończ pieprzyć o sieciówkach, to jest naprawdę nudne, takie ciągłe pokątne reklamowanie tych kabelków.

Wszyscy wiedzą, że spodobał ci się ten łatwy i dochodowy biznes prowadzony na Forum. Szkoda ze Lukar przymyka na to oko. Gadkę o plaźmie i cyfrze odkłądam między bajki... sieciówka na pewno pomoże przetwornicy impulsowej w takim urądzeniu, taaa.

Peter Daniel napisał co i jak, to chyba każdemu wystarczy, ja naprawdę nie mam powodu by nie wierzyć jemu a wierzyć tobie.

No to płachtą na byka !

Pyta Boghdana z izolacja papierowo-teflonową :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Molibden, 7 Kwi 2007, 14:34

>To ten wątek ciąge na topie?!

>

>Zydelek, skończ pieprzyć

Za te błogosławione słowa otuchy w dzień Wielka Sobota odpłacam oto Tobie (i nawet z wielkiej litery).

Wesołych Świąt Wielkanocnych, umiarkowanego obżarstwa tudzież opilstwa oraz przede wszystkiem wszelkich łask Bożych wynikających z faktu Zmartwychwstania Pańskiego

ZYDELEK

Chyba czytasz nie uważnie lub nie chcesz pojąć. Zgadzam się z Peterem, że wszelkie sieciówki działają na zasadzie korektora. I tak własnie mają działać. Wszelkie niby to neutralne są do bani, bo w jakim celu miałby ktoś je stosować płacąc sporo??? Neytralne czyli nie polepszające a wrecz słabe to cała masówka. Kto ją stosuje nigdy się nie przekona że z dobrą może być lepiej. Tu nie wyrózniam żadnej- po prostu sieciówka powinna być najlepsza na jaką kogoś stać i basta.

Peter sam może sobie dłubnąć w klockach, ktoś inny, ale co mają zrobić osoby co nie umieją? Dłubnąć nie znaczy zawsze że będzie lepiej. Potem trzeba znów i znów, bez gwarancji ze może być lepiej. Wpinając taką czy inną sieciówkę oszczędza się czas, prócz umiejętności wetknięcia wtyku z właściwą polaryzacją niczego nie trzeba więcej umieć. Sposób prosty, bezinwazyjny w klocek itd. Natomiast przy wnikliwym odsłuchu nawet po większym dłubaniu zawsze sieciówka jeszcze coś tam zmieni. Raz poprawi a raz moze skaszanić:) Warto więc się zastanowić która droga do idealnego rezultatu jest prostrza dla większości?!

Zorro- mi podoba się bardzo!

"Niektórzy chyba potrzebują takich jako substytutu pewnego narządu..."

A to już każdy może sobie go wpiąć lub wsadzić gdzie mu się podoba , nikt przecież nikomu

nie powinien tego zabraniać. Chociaż w/g mojej wiedzy "substytuty pewnych narządów" wyglądaja

całkiem inaczej a dyskutuje się o nich raczej też na innych specjalistycznych forach.

No ale to wszystko kwestia gustu i wyobrażni camle.

Zydelek

przepraszam że tak się zwracam pieszczotliwie bo nie znam cię osobiście, ale chetnie,

Wydech w cywilnym subaraku też można stuningować na rajdowy. Gówno to daje oprócz wyglądu i hałasu.Tak samo jest z sieciówkami i basta. Wielki powstaje wokół tego tematu szum a powiedziałbym nawet spam bo wkładacie szpiczastą czarodziejską czapkę i różdżkę w dłoń wmawiając naiwnym ludziom swoje banialuki aby bezczelnie i po prostu zarobić swoją kasę. A poniewaz słuch ludzki ma akomodację do panujących warunków tak samo jak oko, to hulaj dusza!sam możesz wmówić sobie wszystko. Inny kabel na wieczory, a inny na poranki. Osobiście ufam w tych sprawach bardziej inżynierom z McIntosha

Ukryta Zawartość

wesołego alleluja

arturo

Ukryta Zawartość

Są różne metody tunigu. Można wiele dyskutować które jest lepsza. Mi osobiście liczy się efekt, koszt jaki poniosę, czas i pewność danej przeróbki czy da mi oczekiwany efekt.

A Subaru Forester, które mnie rajcowało pobił najnowszy Outlander z 30KM mniej:) Przedwczoraj testowałem trzy auta: Forester, Outlander (najnowszy typ- od tygodnia na rynku) oraz Suzuki G.V.

Najmniej spodobał się ostatni, najbardziej Misiek:):)

Zamiast wydechów polecam to co sam robie od lat:) zapewniam maksymalną ilosć powietrza+ dłubanina z mapą komputera+ świece+ demagnetyzatory. Moc wzrasta trochę ale moment obrotowy można podciągnąć i do 50%, a to on odpowiada za wrażenia jezdne wraz z odpowiednim ogumowaniem (oponami).

Fachowcy od rajdów cenią: opona+ moment obr.+ hamulce.

Laik: silnik, wygląd, wyposarzenie itd.

W audio jest podobnie :)

>>artPaw

nareszcie coś sensownego o sieciówkach w systemie przeczytałem chciałoby sie powiedziec z ust twoich. Ale został we mnie pewien niepokój:

jeśli wyrwiesz metr czy dwa kabla ze ściany, leży już taki obsypany tynkiem na podłodze i wsadzisz go w urządzenie to jak wtedy jest?

ściana się umownie przesuwa?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytaj ze zrozumienie:) max powietrza (filtry, sprężarki)+ mapa komputera (zmiana charakterystyki elektroniką), świece- lepsza iskra-lepsze spalanie mieszanki itd :):):)

Natomiast tak jak Peter pod wzmaki od ściany stosuję "Jego" klasy kable czyli przewody solid core ,no może z małą róznicą:) , natomiast "specjalistyczne sieciówki wyłącznie pod cd, dac, pre- i tam powinne być stosowane.

A ich działanie przynajmniej Zeluma- jest co najmnie słyszalne na poziomie jaki wnosi do brzmienia buffer. Teraz niech koledzy od kolby i stacji porównają sobie koszta- części do zbudowania buffera (M.L) ikoszt gotowego np. Zeluma :)- co wyjdzie korzystniej cenowo?

Polecam zrobienie sieciówki z głośnikowego Tara Labs Prism 500. Eksperymentując trochę temu z tematem sieciówek wiele ich zrobiłem w celach testowych i z Tary była zdecydowanie najlepsza - lepsza niż niejedna droga firmowa konkurencja. No, ale w sumie Prism 500 nie jest najtańszym kablem.

Najprościej zrobić sieciówkę z kabla podtynkowego: całkowity koszt z wtyczkami, to ok. 10 zł. Nie warto spróbować?

Dzielę się swoim doświadczeniem, bo może jakiegoś sceptyka zachęcę do działania.

Osobiscie też wykonałem kiedyś listwę sieciowa i sieciówkę z kabli instalacyjnych (drut 3x2,5mm) ,było to niejako przedłużenie instalacji w scianie.Kierowałem się teoretycznie słusznym założeniem że lity drut o tym samym przekroju co Litz jest zdolny do przeniesienia większego impulsu prądowego . Dzwięk jak opisał Peter był twardy , kanciasty z odrobiną szostkosci. Dziwne że ten sam drut ułożony w innej geometrii z innymi materiałami użytymi jako diaelektryk potrafi "zagrać" inaczej.

@Zorro:

ups... wypowiadam swoje jedynie "kwikrokwo"... to forum jest zdecydowanie specjalistyczne ale w jego "specyfikacji" nie wyczytałem nigdzie, że jest o magii, ograch, elfach, grubych czerwonych kablach, które sprawiają, że głuchy odzyskuje słuch, itp... ale jeśli masz jakieś fajne linki to podaj - chętnie skorzystam!!! lubię ostre fetysze! (strony o grubych, czerwonych sobie daruj - już znam)

camle, 7 Kwi 2007, 18:31

Można by ci polecić coś o fetyszach albo sado-maso:) tylko jak? Skoro pustka świeci nad twą duszą w twoim "o mnie". Skąd wiedzieć z kim ma się przyjemność. Można tylko zakładać że z klonem (klaunem) zarejestrowanym prócz tego jako kto inny:)

Taki podtynkowy solid core :-) znacznie się różni od komputerowej giętkiej plecionki. Podtynkowy gra ostro i szorstko (trudno tego nie potwierdzić), a komputerowy spłaszcza i zlewa dźwięki w jedną plamę.

Przychodzi mi na myśl różnica w płytach po remasteringu i w wersji pierwotnej.

Zydelek, 7 Kwi 2007, 18:35

>camle, 7 Kwi 2007, 18:31

>Można by ci polecić coś o fetyszach albo sado-maso:) tylko jak? Skoro pustka świeci nad twą duszą w

>twoim "o mnie". Skąd wiedzieć z kim ma się przyjemność. Można tylko zakładać że z klonem (klaunem)

>zarejestrowanym prócz tego jako kto inny:)

O mnie jest puste specjalnie dla pustaków, którzy nie potrafią niczego wyczytać z "duszy" drugiej osoby choć mają ją przed własnym nosem... Ja nie czytałem Twojego "o mnie" i nie mam zamiaru (tak jak wszystkich innych "o mnie"...) Auto i kryptoreklamie nie podlegam - jedynie swoim zmysłom! Ale przecież nie wypada mi skromnemu "nikomu" tłumaczyć o zmysłach komuś kto rozpoznaje każdy elektron w sieciówkach tylko boi się publicznie pochwalić w odpowiednim wątku ;)

Konkrety kolego. Poswiecił jajka to niech czeka spokojnie do rezorekcji a dziś niech poświęci ogień na mszy wieczornej. Lepiej zrobi niż będzie sie wdawał w dyskusje.

Uważam że tak jak w audio tak samo o autach nie masz zielonego pojęcia:)

Ale nawijaj:) chętnie poczytam/y.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.