Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy a Technics

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie posiadam stary wzmacniacz Technicsa SU 8080

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu jest o nim opinia, wzmacniacz ten ma wyjścia main i preout, czy podłączenie do niego końcówki mocy (myślę o Sony TA-N 55ES ) poprawiło by jego brzmienie? Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o pomoc, do jakich wyjść podłączyć w moim wzmacniaczu końcówkę mocy, tę końcowkę mogę kupić za 500 zł, czy to dobry wybór? Mój Cd to Sony DP XB 720Qs, słucham dużo reggae i ostrzejsze odmiany rocka. Z góry dzięki za pomoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/32861-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy-a-technics/

ja polecam sprzedaz tego technicsa (z ładnymi fotkami około 350-400zł), do tego dokładasz te 500zł, i masz na:

-yamahy ax900, a1000, a1020, ax-890, ax-1050

-marantz pm-80, pm-75 choc do tej muzyki nie polecam

-najwyzsze modele sony ES, 650 esd, 670 itd

-pioneery klasy reference (na najwyzsze modele)

-denony 1060, 900v, 1520, 1560, 980

-luxmana l-430 i jeszcze ci zostanie

-onkyo integruy najwyzse modele choc do tej muzyki nei polecam

warto wiec sie zastanowic.

Ja to bym jednak szedł w Yamahę. Co do opinii gostka na temat tego Technicsa, nie wiem o co mu chodzi z tą bezkształtną masą SU-VX820. Mam ten wzmacniacz, ma on końcówkę MOSFET i ma jak dla mnie przyjemną średnicę, tylko jeden warunek - korzystamy z dedykowanego wejścia Power Amp Direct, z pominięciem przedwzmacniacza, który kwalifikuje się do modyfikacji IMHO. Niemniej, nie ma co się trzymać producentów "pewexowych". Niższe modele wzmacniaczy Sony klasy ES zbierały porównywalne lub niewiele lepsze opinie, niż okolice SU-VX920 Technicsa, ostatnich modeli ze starej kanciastej serii, a Sony ES to drogie klocki, wydaje mi się że nawet zbyt drogie w stosunku do możliwości.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Jak już brać yamahę, to zależy do jakich kolumn. Ja swoją słuchałem z "kilkoma" konstrukcjami i wypadało to "od żałosnie do wspaniale", także sam wzmak to połowa sukcesu.Najważniejsza jest syneria zestawu. Z yamach szczerze polecam A-1000 i AX900

mnie strasznei kusi 730 ES sony. jeden z najlepszych ESów, miałem kiedys tylko 570 Es, a to wg wielu osób kilka klas wyzej. cena tez nie jest nienormalna, 799 mysle ze warto wydac. oczywiscie NIE JEST TO MOJA AUKCJA-JA TAKOWEGO NIE POSIADAM. a co do technicsa su-vx820, to jest to bezkształtna masa i nie ma sie co rozczulac. inna sprawa, ze problem moze tkwic w preampie. najczesciej to preamp jest winny słabej jakosci brzeminia, i z doswiadczenia wiem jak rózne potrafi byc brzmienie tej samej integry po podłączeniu cd bezposrednio do sekcji power amp. to zupełnie inne (nie zawsze lepsze) brzmienie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

też przymieżałem się do soniaczka ES, nie koniecznie tego. Marzył mi się 5ES a potem 7ES, ale 7 to tera ktoś opycha za 5000zł :/ a i słyszałem, że te stare sa udane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.