Skocz do zawartości
IGNORED

Sens życia?!?

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

T-Bolt

"..Dlatego uważam kobieta nie jest receptą na szczęście osobiste.."

Zgadzam się w 100 %, jest tylko "składową" .. choć to brzmi nieciekawie ;))

Szczęście jest w nas samych, choć istnieje przy współudziale drugiej osoby. Jesli potrafię znaleźć radość w drobiazgach, odrzucając porażki, traktując je jako doświadczenia, które mnie czegoś nauczyły, to powoli zbuduję sobie szczęście. Bo szczęście to stan ducha a nie posiadanie czegokolwiek. Gdyby np. kasa dawała szczęście, to pośród ludzi bogatych byliby wyłącznie ludzie szczęśliwi, a tak nie jest. Nie jest łatwo budować własne szczęście, ale warto; warto się wysilić.. I nie można być zbyt kategorycznym, czasem życie wywraca wszystko do góry nogami.. Myślę też, że ważny jest optymizm i dzielenie się nim.

henry01>

Podoba mi się to co mówisz, szkoda że wcześniej się nie udzielałeś w innych wątkach ciekawe jakie by było twoje zdanie, spojrzenie na inne sprawy.

pozdrawiam

p.s nie zapomnij o książce;)

chriss77

Przypomniało mi się jeszcze jeszcze takie powiedzonko, wybaczcie mi wszyscy ;))

"miłość jest jak s..czka, atakuje znienacka"

Myślę, że na wszystko przyjdzie czas, a Tobie może pisane są różne doświadczenia, zanim spotkasz właściwą osobę.. Korzystaj z tego mając na względzie tę drugą stronę, a nie będziesz mógł sobie nic zarzucić. Tylko zmień nastawienie, bądź optymistą, bo pesymista jest z natury rzeczy odpychający..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.