Skocz do zawartości
IGNORED

denon pma 700ae czy 500ae.jaka roznica?

robrt35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ja wybierałbym jednak, niezależnie od opinii, pod kątem własnych preferencji dźwiękowych. Ja poszukuje sprzętu, który grałby przede wszystkim detalicznie przy cichym odsłuchu, nie mam zbytdużego budżetu, achciałbym coś nowego, więc wiele osób polecało mi pianocrafta. Juz soię prawie zdecydowałem, lecz w porę posłuchałem w kilku miejscach pc i niestety, przy głosniejszym odsłuchu jest ok, ale cicho - niestety pc poległ w porównaniu z...wieżą technicsa EH790. W technicsie przy pomocy biamplingu i innych rozwiązań przy niskiej głośności odsłuchu mam dźwięk nie płaski, a słyszałem, że własnie modele z niższej półki denona mogą mieć kłopot z odtwarzaniem przy słabszej głosności. Problem jest bardziej złożony, bo należy dobrać dobrze kolumny, pomieszczenie, miejsce z któtego się słucha, zauwazyłem nawet, że wystarczy w pokoju otworzyć np. okno i już się zmienia brzmienie, pozdrawiam

dzieki za wszystkie podpowiedzi,dzisiaj jeszcze odslucham denona 700,rotela ra-04.czytalem tez temat yamaha ax 496.postanowilem posluchac tego wzmaka rowniez,chociaz na jedna yamahe juz sie naciolem.ale to wkoncu byl ampli z najnizszej polki i jezeli nowy zakup mial by mi zagrac takim dziwiekiem jak RXV-357,zalamie sie do konca.pozd.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Szczerze Ci polecam posłuchać AX900 z yamahy. Szczena ci opadnie jak usłyszysz jak to zagra z Serią E. Przy E60 będziesz miał dużo średnicy, gdyż ta yamaha gra bardzo jasno średnicą. Przy tym wzmaku 700, HK970, i nadc352 to gnioty. Mój już poszedł pod młotek praktycznie :) nawet na allegro nie zdąrzyłem wystawić hehe, w mojej wiosce 7miu chętnych jak ją usłyszeli.

Pozdrawiam

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Kiedyś była taka historyjka:

- Uczeń w Tybecie zapytał Mistrza stojącego przy rzece - 'Zimna ta woda" ??

- Mistrz wziął wiadro, zaczerpnął wody z rzeki i wylał uczniowi na głowę...

Czy mógł udzielić mu lepszej odpowiedzi??

Zawsze to warto poczytać jak inni opisują swoje wrażenia słuchowe :) wszak każdy inaczej mówi o tych samych zjawiskach. Można się będzie w przyszłości pochwalić choćby nowym słownictwem.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Waldi76,

Gdybym ja w tej chwili zmieniał sprzęt, to byłbym "mądrzejszy" od tego JA sprzed kilku miesięcy, wiesz o co? Ano o to, że trzeba wrażenia innych czytać, ale... nie reagować na nie niczym wyrocznie. Musisz sam, sam i tylko sam słuchac, kręcić noskiem w sklepie i słuchać, słuchać, słuchać. A potem...potem można napisać o swoich wrażeniach, ale bez przesłania: "ten zestaw jest The best and fuck the rest".

Pozdrawiam

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Można to jeszcze zacieśnić do słuchania w domu, bo odsłuch w sklepie nijak się ma do odsłuchu w domu, sam też się przejechałem nie jednokrotnie. Wolę teraz jeździć, czsem przepłacać, ale mieć w domu na sprawdzenie to z czym przedzież będę spędzał nie żadko długie długie chwile.

Co racja, to racja. W domu możesz się zrelaksować i wybrać sobie nawet porę dnia. W sklepie natomiast, nie dość, że musisz być na konkretną godzinę to jeszcze to irytujące ponaglanie bo zaraz przychodzi kolejny klient. A tak, szklaneczka dobrego trunku, fajeczka w ząbkach i słuchamy sobie...

decyzja podjeta.wkoncu udalo mi sie posluchac denona w polaczeniu z celestion f-30.jezeli ktos twierdzi ze denon gra plasko to sie zupelnie nie zgadzam.jak na ten przedzial cenowy moim zdaniem jest bardzo dobrze.przy sluchaniu spokojnej muzyki(a taka preferuje)jest bardzo wyrazny,lekki slyszalny basik,dzwieczne ale nie za ostre wysokie i ladna srednica.w konfrontacji z yamaha ax 496,nadem 320bee i CA azur 540A V2,denon wypadl najlepiej.dieki serdeczne wszystkim ktorzy udzielili pomocy.moja decyzja jest nie odwolalna.nowym nabytkiem jutro bedzie DENON PMA 700AE.pozdr.

Panowie, wszystko to prawda, sprawdzona również przeze mnie, ale jeżeli nie dzielilibyśmy się naszymi wrażeniami, to to forum zatrzymałoby się w którymś momencie i nie ruszyło. Inna rzecz, że niektóre wątki i wpisy chluby i rozwoju mu nie przynoszą :)

A tak swoją drogą, to współczuję kolegom, dla których odsłuch jakiegoś sprzetu łączy się z całą wyprawą do jakiegoś większego ośrodka miejskiego, a i tak nie sa pewni czego tak naprawdę posłuchają.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.