Skocz do zawartości
IGNORED

Genius SW 5.1 Home Theater

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kilka pytań dotyczące głośników Genius SW 5.1 Home Theater.

1. Najpierw chciałbym spytać o jakość dźwieku. Jak się mają te głośniki do kolumn takich jak Unitra zg40 lub Altus 110. Czy jakość będzie podobna, lepsza, a może są one o wiele gorsze od tych kolumn??

2. Oraz wiem że sa 2 wersje tych kolumn starsza i nowsza. Czy ta nowsza jest o wiele lepsza od tej starszej??

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/33364-genius-sw-51-home-theater/

Jeśli chcesz słuchać na tym sprzęcie muzyki to odradzam... Nie wiem jaki masz pokoj, ale do niewielkiego pomieszczenia kup jakieś małe monitorki. Poszukaj używanych Tannoy M1, a jeśli chcesz mieć nowe to może coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napewno zagra to zdecydowanie lepiej od tych Geniusów.

Rozważ jeszcze możliwość zakupu słuchawek - za 300 - 400 PLN kupisz już całkiem niezłe.

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo mam teraz kolumny Unitra zg40 i myslę, aby coś kupić innego. Czy uważacie te kolumny za dobre, czy ta Unitra to sprzęt z najniższej półki. Ile musiałbym dać, aby kupić coś, abym poczuł róznicę.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Czyli te Tannoy M1 będą lepszę od tej Unitry, tak??. I drugie pytanie jeszcze raz jak oceniacie te kolumny(Unitra zg40). Według Was można na tym już słuchac muzyki czy jest to produkt z najniższej półki?

tak- mam bardzo podobne i to jest niska połka ( w porowniania jednak do geniusów to hajend :D)

takie zg40 beda dobre do muzyki , ale kolumny Erniego na bank będa lepsze ;)

geniusy odpusc sobie od razu, a czy wymienac na tannoye- jelsi masz kase to jak najbardziej kupuj!

ZG40 to te "4 głośnikowe" (3 głośniki + membrana bierna z zewnątrz identyczna jak głośnik niskotonowy ?)

w układzie: o o

O O ;-) ?

Jeśli tak to swego czasu były uważane przez niektórycg za "kultowe" - mój ojciec nadl ich używa do Yamahy RXV2600 - grają całkiem nieźle ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.