Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Mission 783 + 780 + 78c

Henryk V

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do kupienia taki zestaw. OK 2000 zl. Musze sie decydowac w ciagu 3 dni.

Aktualnie posiadam jbl e90, ale dostaje szalu sluchajac muzyki klasycznej, szczególnie utworow orkiestrowych.

Wzmacniacz HK 3480, jak sie domyslam, jest za slaby, ale to bede zmienial pozniej.

Pokoj ok 34m2, ale za glosno i tak nie moge sluchac bo zona krzyczy ;) a JBL jak mi sie wydaje graja tym lepiej im glosniej.

CZy ktos zna te kolumny i cos moze powiedziec, szczegolnie jak sie spisuja w przypadku muzyki klasycznej i jazzu. Nie mam mozliwosci odsluchu - aukcja, a w sklepach nie jest dostepny (do tej pory nie znalazlem).

Domyslam sie, ze moge wykorzystac kolumny osobno. CZyli uzywac jedynie 780 w towarzystwie a 783 nie mjac ograniczen.

Z gory dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/33435-zestaw-mission-783-780-78c/

mam 783. w pokoju 26m kw. ale za to 3,3m wysokosci. ja osobiscie jestem zadowolony.... :) i to bardzo.... moj kumpel ma Virgo i na pewno sama klasa brzmienia jezeli moge tak powiedziec - jest spokojnie porownywalna.... tak wiec , jezeli pytasz -czy warto ? to za taka kase to okazja. a czy to Tobie bedzie sie podobalo - to bedziesz wiedzial tylko Ty , niestety.... aha - te kolumny po prostu nie zagraja bez porzadnego , wydajnego wzmacniacza - cos musi trzymac "za pysk" te dwa 20 centymetrowe Peerless`y ... tak nominalnie to minimum 100W ale PRAWDZIWE 100W na kanal . Ja teraz mam Kenwood`a L1000M i jest dobrze. poprzednio mialem Denon`a POA 2400 i nie bylo zle ale bas byl ciut za luzny. slucham jazz`u , bluesa i wszystkiego , co dobre i dobrze nagrane.

dzieki za informacje i cenna porade.

Liczylem co prawda, na ciutke wiecej, tym bardziej, ze w necie wcale nie latwo znalezc inf na ich temat. Jesli kupie, to opisze wrazenia, moze sie komus kiedys przydadza.

Poki co jeszcze pytanie.

Sprzet jest z 2001 roku podobno w (bardzo) dobrym stanie, czy warto to kupic za 2000zl?

ew. dzieki.

>Sprzet jest z 2001 roku podobno w (bardzo) dobrym stanie, czy warto to kupic za 2000zl?

>

>ew. dzieki.

same 783 kosztowały w momencie premiery ok. 8000pln. ostatnia cena sklepowa to 5600 pln ..... już pomijając wartość "brzmieniową" (a jest warto nawet tych 8000pln spokojnie) to już Ci pisałem że to prawdziwa okazja

nawet bez bonusa w postaci 780+78c ..... ja do swoich 783 kupiłem w Mission tak na wszelki wypadek parkę nisko-średniotonowców i wysokotonowych - bo co najmniej przez ładnych parę lat nie zamierzam zmieniać kolumn ..

a nigdy nie wiadomo....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.