Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-3560 czy Pioneer PD-75

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

ten pd-75 jest do dupy, mam go i niedlugo bede sprzedawał bo siedzi z 5 lat na półce lekko mówiąc gra kiepsko. jak ktos chce moge sprzedac za rynkową cene. stan idealny kupowałem nowy w polsce ładnych pare lat temu

A dlaczego kiepsko? Bo ma duuuży jitter przeczytany w necie? I kupowałeś 5 lat temu nowy, tak? A wszystko dlatego że szkoła właśnie się skończyła? Idź dziecko pisać gdzie indziej o furach i komórach, a dorosłym nie zawracaj głowy.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacek koniec produkcji 1996. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii a opinia iwanickiego nie jest podparta zadnymi konkretnymi argumentami. I pisze to swiezo upieczony posiadacz PD 75 czyli ja:) Moge tylko napisac ze dobrze wiedzialem co kupuje.

Prawdę powiedziawszy bardziej piłem do pisania o furach i komórach;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

słuchaj ja go rzeczywiscie chce sprzedać bo mi zalega. co cie ugryzło człowieku? nie sciemniam ludziom - nie słucham go bo brzmi do dupy - niech ktos kupi - może stuninguje nie wiem co- może mu zagra. Tak cie boli że napisałem o czymś co mam że jest kiepskie. Zapłaciłem za nowy 3 tys pewnie z 12 lat temu. nawet rachunek mam. wystawie na allegro w poniedziałek to ci wkleje link. Wyluzuj chłopie bo się zestarzejesz przedwcześnie

odtworzyłem na nim może 20 płyt w całości. kolor szampański. mam jeszcze komplecie najwyższy model odtwarzacza dvd z tego roku pioneera i amplituner vsa-06 . szczerze mowiac pozostąłe klocki też kupa. a pd-75 nie grał ciekawie z żadnym wzmacniaczem. jeśli dla kogoś to referencja to zachęcam do kupna.

co do konkretnie brzmienia - gra twardo i niemuzykalnie. taka zbieraniana dzwięków - nie muzyka. przestrzeń na poziomie początku lat 90-tych w klasie premium do obecnych odtwarzaczy nie ma startu. Na smieci nie wyrzuce ale sprzedamz a dobre pieniądze- niech ktoś go przynajmniej używa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

iwanicki

26 Cze 2009, 14:13

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 20 / 17 / 0

słuchaj ja go rzeczywiscie chce sprzedać bo mi zalega. co cie ugryzło człowieku? nie sciemniam ludziom - nie słucham go bo brzmi do dupy - niech ktos kupi - może stuninguje nie wiem co- może mu zagra. Tak cie boli że napisałem o czymś co mam że jest kiepskie. Zapłaciłem za nowy 3 tys pewnie z 12 lat temu. nawet rachunek mam. wystawie na allegro w poniedziałek to ci wkleje link. Wyluzuj chłopie bo się zestarzejesz przedwcześnie

iwanicki wiecej szacunku dla ludzi. Jestes tutaj nowy i nie wroze dlugiej kariery po takich wypowiedziach. Nie mogles go kupic 12 lat temu bo nie bylo go juz ani w sprzedazy ani w dystrybucji. To raz a dwa cena... 2.400 zl kosztowal PD-S 06 ktorego od 75 dzieli przepasc dzwiekowa kilku klas. Zatem nie mogles zaplacic 3.000 PLN. Chyba ze z drugiej reki. Jego cena w Niemczech to 2.000 DM i bylo to niestety wiecej niz 4.000 PLN. Nawiasem mowiac w USA kosztowal 1.200 USD co mozna sprawdzic. Nic mnie nie boli. Raczej Ciebie boli. Glowa.

discomaniac- jasne ty lepiej wiesz co mam i co chce sprzedac - dajesz 1385 zł tak jak był wylicytowany na ostatniej aukcji na allegro idenyczny i bierzesz. na rachunku dokładnie jest 3395 zł. detal był pewnie 3999. nie róbcie zniego takiego cuda bo to nie jest cudo.

nie dyskutuje z tobą - jak dojrzejesz to wrócimy do tematu. link do aukcji wkleje tutaj i tak. bedziesz miał okazje zobaczyc w jakim stanie moze byc odtwarzacz po tylu latach. ale jesteś generlanie reprezentatywny dla tego forum ;-)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Kolega Iwanicki niech najpierw opisze dlaczego PD 75 jest taki zły bo po to jest wątek a nie do osobistych wynurzeń i wycieczek pod adresem innych forumowiczów. My tutaj cenimy preferencje innych i osłuchanie czego większości wynurzających się wyraźnie brakuje. Proszę wystawiać aukcję i nie szerzyć tu tego typu informacji bo nie temu forum służy. Jeśli już oceniamy coś czy jest złe czy dobre to w zasadzie sami siebie oceniamy gdyż nasze opinie to są "zaledwie nasze opinie" i świadczą raczej o naszych preferemncjach a nie możliwościach danych urzędzeń. Nie musisz być złotouchym by docenić walory tego co posiadasz a jeśli wydałeś wspomniane kwoty na PD75 bez wiedzy na temat tego za co płacisz to gratuluję ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja mam dojrzec?:) Zabawny jestes iwanicki. Pojawiles sie tutaj tylko po to zeby siac zamet zatem jestes trollem. Latwo mozna to wywnioskowac po Twoich wpisach ktore nie tylko nie sa merytoryczne ale i obrazliwe. Zestawiajac PD 75 z dvd i amplitunerem i oceniajac jego wartosc na 200zl dales temu wyraz. W tym miejscu powinienem zapytac o Twoja konfiguracje ale nie zrobie tego bo i tak nie otrzymam odpowiedzi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I jeszcze jedno: dla Ciebie moze to byc najgorszy cdek na swiecie ale umotywuj to jakos. Napisz o systemie w jakim go sluchales o pozostalych klockach do ktorych go porownywales. Dlaczego wyszedl tak zle? W czym byly roznice? W jakich aspektach dzwieku zawiodl? Co i w czym bylo lepsze? Wtedy bedziesz wiarygodny. A na razie...

powiedzmy ze nie było to wtedy dużo pieniedzy i po nieudanym zakupie nie rozdzierałem szat- ale kiedy coś mi zalega 12 lat to już zwyczajna praktycznośc żeby sie tego pozbyć. ja sprzet oceniam w ciągu pierwszych 5 minut słuchania - dla mnie jest kiepski i tyle . Panowie trochę luzu - po pierwsze pieniądze to nie wszystko. Dla mnie to nie wstyd przynać się do nietrafionego zakupu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.