Skocz do zawartości
IGNORED

Głosnik średniotonowy?

luxzi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaraz pewno napiszecie że był ten temat ale nie znalazłem konkretniej odp. na moje pytanie.

A więc czym mogę zastąpić wytłumienie do kosza akustycznego? Mam jedno takie wygłuszenie ale brakuje mi drugiego (poniżej na zdjęciu). I tak przy okazji to do całej kolumny (ALTUS 140) można użyć gąbki o grubości 2 cm (gąbki tapicerskiej) czy nie bardzo?

Dziękuje z góry za wpisy

pozdrawiam luxzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/33484-g%C5%82osnik-%C5%9Bredniotonowy/

Ja moje świętej pamieci altusy wytłumiłem dośc mocno gąbka, dzięki czemu bas nabrał kultury, nie byczł jak wcześnbiej. Odrazu dodam że głosnik 30 cm odpowiada za wiekszą część pasma, nie tylko za bas, przez co te zespoły głośnikowe grają zbyt grubo na dolnej średnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.