Skocz do zawartości
IGNORED

Denon + monitory Epos'a, Audio Physic'a?

pres.zaphod

Rekomendowane odpowiedzi

Myślicie że taki zestaw będzie ze sobą dobrze współpracował? Mam starego denona PMA860.

Przesłuchiwałem go z różnymi monitorami - odpadły Kef'y iQ3, Elac, Acoustic Energy Aelite 2, Dynaudio 42 (bardzo mi się podobało brzmienie, ale podobno wzmacniacz mam za słaby:(

Ostatnio słuchałem z Eposami M12.2 oraz z Audio Physicami Yara Evolution Monitor. Generalnie obydwie pary grały w porzadku, choc te pierwsze miały trochę słabszy bas, ale miałem wrażenie że lepiej kontrolowany. Physic odwrotnie.

Podobały mi się jeszcze JMLaby 706, ale słabo znam tą firmę.

Słucham różnej muzyki od rocka, przez jazz po trochę klasyki od czasu do czasu. Lubię dźwięk analityczny i dobry, kontrolowany bas. Pomieszczenie ok 11 m2 w którym zestaw pewnie zagra jeszcze inaczej niz w miejscach odsłuchu...

Pomocy...! :)

Co myślicie o takich połączeniach?

PS. Jakie kable polecacie do tego w cenie ok 100-150 zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/33647-denon-monitory-eposa-audio-physica/

Slucham w pokoju o takim samym metrazu Epos M12.2 basu czasami jest zaduzo. Brakuje mi w Epos'ach grania "na boki" calosc rozgrywa sie miedzy glosnikami, ale moze to wina innych komponentow no i akustyka pokoju. Lubie je za wysokie tony ktore nie mwcza metalicznoscia :)

Kem3c

Ja do pomieszczenia 11m2 kupiłem KEFy iQ7. Słucham tego z gąbkmi w BR i musze powiedzieć że te kolumny nie mają konkurencji. Po prostu w moim pokoju nawet Usher s520 potrafł zabuczeć (otwarty BR). iQ7 schodzi do 40Hz i nie ma wogóle podbarwień na basie. To jest pierwsza kolumna która pozwoliła mi z przyjemnością wysłuchać utworu Bjork - All isfull of love. Na Usherach to nie brzmiało, bo bez basu ten utwór nie ma sensu, a na kolumnach Mcgyvera/Studio16Hz było jedno wielkie buuu buuu....

Niestety używane kolumny raczej nie wchodzą w grę. Za długo trzeba czekac na okazję, a ja już dłużej nie mogę słuchac muzyki na moich "głośnikach" do komputera. Chciałbym się zmieścic w budżecie 2-3 tys. za parę.więc te KEF'y też odpadają. Poza tym chcę się jednak skupic na monitorach.

Może te Eposy będą ok, też nie cierpię męczących wysokich tonów, a basu powinno wystarczyc.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tego typu zestawami, lub stycznośc z czymś interesującym w podobnej cenie ?

pres.zaphod, 20 Maj 2007, 20:33

>Niestety używane kolumny raczej nie wchodzą w grę. Za długo trzeba czekac na okazję, a ja już

>dłużej nie mogę słuchac muzyki na moich "głośnikach" do komputera. Chciałbym się zmieścic w budżecie

>2-3 tys. za parę.więc te KEF'y też odpadają. Poza tym chcę się jednak skupic na monitorach.

iQ7 to takie monitory z "wbudowanymi podstawkami". Wcześniej miałem kolumny od Mcgyvera i też miały przegrodę w środku kolumny, poniżej była niewykorzystana przestrzeń :))

>Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tego typu zestawami, lub stycznośc z czymś interesującym

>w podobnej cenie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli kupujesz za gotówkę to będzie Cię stać nawet na DEIMOS II - 5% rabatu Ci sie należy :))

Ukryta Zawartość

Jak mieszkasz w Krakowie to może jeszcze tu zaglądnij :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pres.zaphod,

-----------------------------------

cześć

tu mieszka hiperprzestrzeń

takie małe virgo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.