Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie polecacie słuchawki do SE K750i

slayer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

niedawno zakupiłem K750i i zestaw słuchawkowy (HPM-61) nawet fajne gra (bas trochę płytki, ale ujdzie), ale są za duże i dobrze w uchu nie leżą (aktualnie je wystawiłem na sprzedaż) tzn. tak jakby miały wypaść i wszystkie odgłosy z zewnątrz przepuszczają.

Przymierzam sie do zakupu

HPM-70

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

HPM-65

Ukryta Zawartość

ze względu że będę mógł podłączyć inne słuchawki gdyby okazało się że gorzej będą grały od HPM-61, W HPM-65 usytuowanie przetworników w sumie daje chyba większy bas niż w HPM-70. Kiedyś miałem słuchawki sony z tak usytuowanymi przetwornikami,ale rozleciały się z racji wieku i jak do tej pory z większym głębszym basem nie spotkałem się w żadnych słuchawkach dousznych i bardzo dobrze separowały odgłosy otoczenia).

Prosił bym o opinie użytkowników na temat zestawów HPM-65 i HPM-70

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Fakt oryginalne słuchawki słabo siedzą w uszach. Ludziska polecają te pierwsze, bo dobrze izolują od otoczenia i mają dobry bas. Gniazdko na sznurze akceptuje słuchawki z małym jackiem. Można wtedy zastosować np. słuchawki Sennheiser CX300. Można również zdecywować się na kupno na allegro adaptera SE/mały jack bez lub z mikrofonem i przełącznikiem rozmowa (tanie ale za bardzo nie pasują wyglądem do SEK750i).

Nowy2>>>

Byłem zdecydowany na początku na HPM-70, z racji tego jak napisałeś dobrze izolują odgłosy otoczenia, ale model HPM-65 może zagrać dużo lepiej, z racji usytuowania przetwornika (pomimo że obydwa mają taki sam). Miałem soniaki z tak usytuowanymi przetwornikami i teraz mam słuchawki douszne kenwooda z przetwornikiem usytuowanym typowo tak jak w HPM-70 i jak je bokiem w uszach umieszczę to dopiero fajnie grają, stereofonia niski bas rozdzielczość dźwięku... inny wymiar dźwięku... (polecam sprawdźcie, jeżeli takie douszne pchełki macie) ale nie są przystosowane do takiego noszenia więc dlatego zastanawiam się nad HPM-65. Takie usytuowanie też zapewnia bdb separacje od otoczenia. Ale o HPM-65 ciężko znaleźć opinie użytkowników

pzdr

123... test

Zmartwie Cie ale te sluchawki dawane "oryginalnie" sa najlepsze z dostepnych, jak wepniesz HPM-70 to zobaczysz ile gra to gorzej, dzieje sie tak dlatego ze HPM-61 sa wpinane bez przejsciowki bezposrednio do wyjscia w telefonie, natomiast wszystkie inne modele potrzebuja przejsciowki 9 a dodatkowo maja cienszy kabelek) na malego jacka. generalnie brzmienie wszystkiego innego to zalosc w porownaniu z 61, ktore graja w sposob duzo bardziej otwarty, z lepszym basem i przestrzenia,szczegolami, a dodatkowo masa...

Mam ten telefon, mam pare zepsutych/wysluzonych HPM-61 ktore w uchu lezaly marnie i co chwila wypadaly, mam tez dwie pary ( tak sie zlozylo) HPM-70, ktore leza na komodzie,a ostatecznie kupilem ponownie oryginalne sluchawki po tym jak sennheisery px100 okazaly sie rowniez o klase gorsze od nich kiedy podpiete do na tej samej zasadzie co 70-ki.

pastwa>>>

HPM-70 podłączałem do swojego telefonu, tyle że znajomy miał największe gumki bo mniejsze pogubił i grało to bez rewelacji pierwsze co rzuciło mi się w ucho to ciszej i bardziej brzęcząco,a basu to w ogóle nie miało tyle że o szczelności nie było mowy bo tych gumek nie mogłem dopasować, ale jak do tego zestawu wpiąłem moje Kenwoody (na których na co dzień w pracy słucham) lepiej zagrały niż HPM-61 nie mówiąć już o HPM-70 (których właściwie nie mogłem dobrze przetestować). Jeszcze trochę podrążę temat odnośnie HPM-65 (może w jakimś sklepie uda mi się podłaczyć obydwa modele i posłuchać).

Tak się zastanawiam czy może czasem byś nie odsprzedał jednego z leżących zestawów HPM-70, głównie zależy mi na części z wejściem Fast Port do telefonu i gniazdem jack (kolor czarny mile widziany ale niekoniecznie :-)i sprawne)

Jakby co mogę pisać na priv gdy się zdecyduję?

123... test

@ Pastwa

Bezwzględnie się z Tobą zgadzam w kwestii omawianych słuchawek. Mam wprawdzie SE W810i i gra on znacznie lepiej od K750i, ale mam identyczne spostrzeżenia. Model ten jest fabrycznie wyposażony w zestaw HPM-70 wraz z przejściuwką i jest najgorszy wariant z możliwych do telefonów SE. Dźwięk przypomina bazarowe słuchawki produkcji chińskiej za 2 zł. Tymczasem HPM-61 ze starego K750i (mój poprzedni tel.) są fenomenalne, znacznie lepiej sprawdzają się w tej aplikacji niż np. Koss Porta Pro, bo W810i ledwie je ciągnie. Precyzja, szczegółowość, przejrzysta i ciepła średnica (oczywiście na poziomie odsłuchu z telefonu) i wreszcie scena zaskakująco szeroka. Moja wskazówka: by wycisnąć z tych słuchawek jak najlepszy dźwięk należy ustawić w equalizerze soprany na maksa, basy pozostawić na poziomie neutralnym "0". Nie należy przy tym używać Mega Bassu, to doszczętnie degraduje dźwięk.

• 2 tygodnie później...

dzięki za odzew :-)

w końcu wyszukałem i kupiłem zestaw HPM-64 (zakup był w ciemno, a kupiłem tylko dlatego bo ma możliwość wpięcia innych słuchawek i był tańszy od HPM-70, które kiepsko grają)

Ukryta Zawartość

dokładany jest do zestawu z telefonem bodajże W200i, w porównaniu z HPM-61 ten zestaw zaskoczył mnie, ponieważ wypada lepiej pomimo wpięcia z wykorzystaniem przejściówki, dźwięk bardziej dynamiczny, grają równie otwartym brzmieniem a nawet lepiej niż HPM-61 i z lepszym "przytupem" basem, deko głośniej i z większą masą...i nie wypadają z uszu :-), HPM-65 nie miałem okazji posłuchać... tak, że jak się nadarzy napewno sprawdzę... chociaż te pałąki za uszami mnie do niego deko zniechęcają aby nosić to na codzień...

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

• 1 rok później...

Witam

odświerze troszke temat.

posiadam SE k800i i ostatnio aczołem uzywac go w pracy jako odtwarzacza.

ale oryginalne słuchawki maja jeden problem słabo siedzą w uszach:/

jakie douszne słuchawki byscie polecili zby fajnie brzmiały i były w miarę rozsądnej cenie.

myslałem nad KOSS ThePlug lub czyms o podobnej konstrukcji, jakby co mam odapter na malego jacka.

z góry dzieki i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.