Skocz do zawartości
IGNORED

Rubicon RP-63s

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał kontakt z tymi chińskimi monitorami za całe 670 zł? Od wczoraj mam je w domu i nie mogę wyjść ze zdumienia. Świetna stereofonia, żywość, detaliczność, precyzja. Pojawia się nawet fundament basowy....poważnie:) Można by mieć uwagi co do jakości góry, jej jednostajności oraz tendencji do lekkiego syt-syt-syt:), ale poza tym jest na prawdę bardzo fajnie.

Ciekawe jakby wypadło porównanie z ponad 10krotnie droższymi Totem Model 1, które do niedawna jeszcze posiadałem:)

Do tego to wykonanie. Beczkowate obudowy, ładna okeina birds eyed maple (prawie jak Avalon:) i złocone gniazda głośnikowe dobrej próby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/33835-rubicon-rp-63s/

Wczoraj słuchałem ich u cloudiora i są naprawde spoko. Przede wszystkim grają żywo i z fajna stereofonią. Co do porównania z Model1 to bym nie szarżował, ale wydaje sie, ze na ostrym łojeniu nie rokraczyły się bardziej :)

Bas całkiem spory, lubil czasami zabuczec niestety...ogólnie od Model1 grają żywszym dxwiekiem, mniej organicznym/plastycznym, za to żwawiej...choc nie tak szybko jak np. szerokopasmówka Tesli(ta z kolumn za 15KUSD), która mielismy pod reka akurat :), za to Rubicony były bardziej uniwersalne brzmieniowo(np. rock)

Brzmienie nie jest nudne. w zasadzie z minusow:

- na wejście słychac tsyt, tsyt. Pomimo tego efektu słucha sie przyjemnie - ładna barwa.

- bas czasami robi buuu

- średnica mogłaby być plastyczniejsza

- przy głośniejszym odsluchu w pomieszczeniu cloudiora(spore jak na te monitorki trzeba przyznać) pojawiała sie naterczywosć - pewnie harmonijka we wstedze sie juz prostowała

+ żywość brzmienia

+ ogólna przyjemność ze słuchania

+ stereofonia

+ bas - ładna podstawa, najczesciej nie ma buuu, ale też do twardzieli to on nie należy.

+ jakosc wykonania i dźwieku/cena

Nie przejmujcie sie moją ocena, bo o kazdych(prawie) kolumnach można napisać taką litanie za/przeciw. Graja spoko.

Czy grają naturalnie ? Powiedzmy, ze bardziej efektownie...a niektóre instrumenty(gitary) naturalnie.

Pomimo jasnej natury można słuchać dośc długo i bez zmęczenia.

Warto rzucic uchem w poszukiwaniu kolumn do 1Kzł. Dźwiek troche specyficzny, ale nie nudny(żywość), barwny i momentami nawet bym powiedział, za dynamika satysfakcjonująca.

Sam od siebie dodam, ze na co dzień wolalbym chyba te rubicony niż np dynaudio42.

Ale to juz kwestia mojego spaczonego gustu, który w tym momencie zahacza o herezję:)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/33835-rubicon-rp-63s/#findComment-779901

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.