Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest na forum student WRD AMFC ?

Gość nie lubie audiofilow

Rekomendowane odpowiedzi

kornik? Przecież on ma dopiero 17 lat :) - i już jest uzależniony...

Ciekawe skąd On wziął pieniądze na kondycjoner - chyba nie powiedział tatusiowi, że chce "zabawkę z kablem i puszką z kilkoma gniazdami" za ponad 1000 zł...

Nie mówię już o reszcie sprzętu - wcale nie najtańszego...

Ja ofkoz do kornika NIC nie mam - toleruję go, co nie znaczy, że również akceptuję...

"nie lubię audiofili" - ostro :) Ja nie powiem, że ich nie lubię, powiedziałbym raczej, że nie zawsze się z nimi zgadzam...

No nareszcie, doczekałem się, ktoś wreszcie użył słowa tolerancja, zgodnie z tym co ono oznacza ( a nie w znaczeniu zgody, na śluby pederastów itp).

Ale ...Ubi uber, ubi tuber... , konkretnie chodzi mi o to, że g.... to kogo obchodzi skąd ktoś bierze pieniądze, ...jeśli nie zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ukradł lub w jakiś inny niegodziwy (ostatnimi czasy bardzo modny) sposób wszedł w ich posiadanie.

A gdyby tak (na ten przykład oczywiście), grzmocił Twoją babę, dociekliwy, grzmocił za pieniądze, bo w ten sposób sobie chłopak dorabia do kieszonkowego, a klientka jest bardzo zadowolona z poziomu usług, to co? może sobie kupić za ciężko zapracowane pieniążki kondycjoner, czy nie?

Poparcie dla glisty? no to przepadłeś na forum!!!! czy ty zdajesz sobie sprawę, ze tym nieprzemyślanym i nierozważnym krokiem popełnileś samobójstwo cywilne?

powinieneś jak najszybciej odciąć się i ostro potępić....

Po tym co pisze ten gość to reakcji innej niż Twoja nie mogło być. Prędzej czy później ktoś inny (albo nawet ja jakbym zdążył wejść przed Tobą) napisałby co myśli o takim przyczepianiu się do tego jak ktoś zdobywa fundusze na hobby. No a poparłem Cię tylko w tym poście, a kredytu zaufania nie dostajesz.

Dobra, przepraszam koRnika za to, że na nigo najechałem, bo jeżeli porównać audiofilstwo do kochanki, to przecież żaden facet nie mówi swojej żonie iż bierze pieniądze na jej utrzymanie - robi to w tajemnicy.

No, chyba, że koRnik ma starego, co również jest audiofilem (i on kupił wszystkie te klocki) :)

Ale rozbawił mnie nast. wpis koRnika:

"PS: świetny nick [nie lubię audiofili - przyp.]"

To tak jakby mąż powiedział kochankowi jego żony iż świetnie posuwa jego kobietę...

Albo jakby żona powiedziała prostytutce, że nieźle robi loda jemu mężowi.

Te zdania mają ofkoz tylko wtedy sens jeżeli przyjmiemy, że koRnik jest audiofilem (raczej jest, bo w tym wieku na ogół jest się posiadaczem boomboxa lub co najwyżej wieży Technics+Altus...)

Sorry za wulgarne słownictwo.

Drogi Piotrku

Pieniądze, które wydaję na sprzęt są w dużej mierze moją zasługą. Nie będę się nad tym dłużej rozwodził, bo chyba słyszałeś o tym, że w czasie wakacji można zrywać porzeczki, albo roznosić ulotki. No bo żebym pisał artykuły do audiofilskich magazynów to już raczej nie uwierzysz...

Jak już słusznie zauważyłeś jestem uzależniony (od muzyki) i dlatego zamiast wydawać kupę forsy na komputery, nowe telefony, gry, dyskoteki i inne tego typu duperele, wolę cierpliwie zbierać kasę na kondycjoner. Wiem, że niektórym ludziom pieniądze bardzo szybko się rozchodzą, ale ja potrafię je długo odkładać, aby później jeszcze dłużej cieszyć się z upragnionych kolumn. Jeżeli Cię to tak bardzo interesuje, to w bardzo niedalekiej przyszłości zamierzam kupić Dynaudio Audience 42 i wówczas mój system będzie wart jakieś 8-9tys złotych. Cieszę się jednak, że nie masz nic do mnie, a nawet (!) mnie tolerujesz. Jestem pod wrażeniem.

Droga (?) Glisto

Z Tobą nie chce mi się gadać.

Ja do nikogo narazie spraw nie mam, ale przyznasz, że nie jest miło po jednym wpisie w danym wątku przeczytać, że jak masz 17 lat to powinieneś błagać tatusia na kolanach, żeby Ci kupił boomboxa. Już nie mówiąc o "grzmoceniu" czyjejś baby.

koRnik:

NIE wpadłem na pomysł zarabiania przez roznoszenie ulotek/zrywania porzeczek, ogórków, truskawek etc. No, a na dodatek potrafisz oszczędzać i "nic do gara nie włóżyć" (czyt. nie chodzić na imprezy).

Masz stary łeb na karku :)

Jeszcze raz sorry.

P.S.

Ale miłoby było gdyby Twój starszy podzielał Twoją pasję. Wiesz, ojciec kupuje kolumny, a Ty jakiś odtwarzacz... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.