Skocz do zawartości
IGNORED

pierwszy zestaw

---==LUK==---

Rekomendowane odpowiedzi

No więc już mam wzmacniacz HK PM645 i odtwarzacz CD Denon DCD-920.

Teraz szukam taniego tunera.. ok. 100zł. Czy może być Sony ST-S310? lub ST-S320? Jakoś nie mogę znaleźć na forum informacji o dobrych a tanich tunerach.

Za 1000 zł chcesz kupić wzmacniacz, CD, tuner, kolumny i okablowanie? ( o stoliku i podstawkach nie wspomnę)

Troszki mało :(

pozostaje tylko sprzęt starszy, w kompletach (często taniej), allegro. Za taką kwotę nie masz specjalnie co marudzić - bierz coś starszego, co kiedyś było z wyższej póły i tyle. Z czasem wyrobisz sobie własne zdanie/potrzeby/preferencje brzmieniowe.

pzdr.

Jędrek

---==LUK==---, 13 Cze 2007, 23:52

Jakoś nie mogę

>znaleźć na forum informacji o dobrych a tanich tunerach.

No to byłoby dziwne skoro jest cały wątek poświęcony tunerom - wyszukiwarka się kłania;)

• 1 miesiąc później...

To żeby mój temat nie pozostał bez zakończenia... dzisiaj sprzęt zagrał już w 100% "na gotowo". Dzisiaj właśnie skończyłem robić stolik i standy.

Zakładany budżet był 1000-1200zł. Tak jak pisaliście, ta kwota to właściwie na sam początek, u mnie miało wystarczyć na cały sprzęt, okablowanie, stolik i standy. Ostatecznie za wszystko (bardzo dokładnie podliczając) wyszło niecałe 1250zł:) więc udało się! :) Oto co w tej kwocie udało się złożyć:

- ampli: HK PM645

- CD: Denon DCD-920

- tuner: Denon TU-747

- kolumny: Dali 102

- 2xIC: Klotz z wtykami Neutrik

- kable głośnikowe: CableTech 2x2,5mm2

- stolik: konstrukcja profile stalowe, 3 blaty z granitu

- standy: podstawy z granitu, reszta stalowa, balast pisakiem, nóżki

Jak na początek jestem więcej niż zadowolony... dzięki wszystkim za rady, dużo również dowiedziałem się z archiwum forum.

Wszelkie uwagi co do zestawu mile widziane:) Fotografie niestety nie oddają w pełni wyglądu (słabe światło i duża kompresja na forum).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14349-100007602 1185909240_thumb.jpg

post-14349-100007603 1185909240_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heh... dzięki:)

Aha, zapomniałem jeszcze napisać, że w tej kwocie mieści się również antena pokojowa Sonus FM aktywna. Niestety akurat w tym pokoju nie ma instalacji antenowej, ale kiedyś pomyślę o antenie zewnętrznej. Choć na tej Sonus wszystkie stacje które nadają w okolicy odbierają bardzo czysto.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.