Skocz do zawartości
IGNORED

Denon gra dopiero po rozgrzaniu

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

A ta usterka występowała od nowości, czy pojawiła się dopiero później ? Bo nie wiem czy zacząć się bać.... :))

Oczywiście chodzi mi o różnicę na normalnym poziomie głośności a nie na końcu potencjometra.

Hej. Być może to kwestia całości [okablowanie itp.] sprzętu, ale ja testowałem na tą okoliczność mój wzmak i nic takiego nie występuje. Mam go od 22.12.2006, więc może to jakiś feler serii...sam nie wiem.

Daj znać jak poszło z Hornem.

Pozdrawiam.

Piec właśnie wrócił z serwisu. Po rozpakowaniu, podłączam z pewną obawą. Wkładam płytę, włączam, wszystko gra jak należy. Nowy potencjometr załatwił sprawę. Jednym słowem punkt dla Horn Distribution. Mogę ich polecić z czystym sumieniem jako profesjonalny kanał dystrybucji Denona.

Dane:

- wzmak był 8 dni roboczych w serwisie (odejmuję weekend)

- telefoniczny kontakt z technikiem bardzo dobry, uprzejmy, rzeczowy gość

- przesyłka DHLem, bez uwag, szybko, sprawnie, sprzęt przeżył

Uwagi:

- Jeden styropianik w kartonie, w którym wysyłałem wzmaka był mocno sfatygowany (przed wysłaniem musiałem go solidnie posklejać taśmą) - Horn nie wymienił go niestety. Ale to drobiazg.

witam

Za radą Edwarda (i przy jego pomocnej dłoni, za co serdecznie dziekuje) , chwyciłem płyte z sygnałami testowymi oraz miernik i dokonałem pomiarów swojego denona, oto co uzyskałem

-pomiar dla wyjscia cd tak dla pewności by wykluczyć problem źródłą

L-1,84V

P-1,80V

różnica w dB - 0,19

- pomiar wzmacniacza

- dla 50 Hz

L-4,84V

P-4,47V

różnica w dB - 0,69

- dla 150 Hz

L-5,58V

P-5,08V

różnica w dB - 0,81

-dla 1 kHz

L-7,00V

P-6,44V

różnica w dB - 0,72

pomiary mnie zaskoczyły ale i uspokoiły, a teraz napisze najlepsze.jak juz sobie pomierzylem i zobaczyłem ta niewielka roznice w napięciach to juz nie zauwazam tej "kolosalnej"wczesniej roznicy glosnosci...ot sila sugesti, może faktycznie to bardziej była sprawa akustyki pomieszczenia. Teraz juz zostaje sluchanie muzyki a nie sprzętu.pozdrawiam chemikk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.