Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI CD ORAZ TUNER DO NAD C352

zebek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam od niedawna NADA C352 oraz kolumny JBL E90 i chciałem dokupić do tego sprzętu CD plus TUNER.

Chciałem coś w miarę taniego a lepszego niż DENON DCD 590 plus DRA 735R.

Co o tym myślicie?Może wymiana tego sprzętu nie ma sensu,nie mam porównania gdyż jestem początkujący.

Pozdrawiam.Proszę o pomoc!!

https://www.audiostereo.pl/topic/34072-jaki-cd-oraz-tuner-do-nad-c352/

Poczytaj ten wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i poczekaj na orgaznizowany przez kolegów test odtwrzaczy. On ci sporo wyjaśni-a poki co słuchaj na tym co masz :D .pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaraz zaraz - kable to kable, cedeki różnią się zasadniczo! Tu do slepego testu mogę stanąć:)

ja mams woje dwa typy w cenie cd do 700 - 1000 pln

Nad 541i - 542

Marantz CD 6000 OSE

oba miałem na własność - słuchałem kilku budżetowych

Marantz - czarowna średnica, jedwabista góra, poteżny niski bas, nieco wolny i ospały, nad to przeciwieństwo - mocny, ale bardzo sprężysty bas przesunięty w stronę srodka, suchy, z dźwięczną wyrazistą górą, ale nie ostrą. Taka referencja, ale bez czaru!

Dwie różne filozofie, dwie najciekawsze propozycje za parę stówek.

Za grosze czyli 300 to polecę rotela - mocny bas przesunięty w kierunku srodka, średnio zdyscyplinowany, mocnoa średnica, góra w miarę oszczędna, bez wybarwień i finezji takich jak w marantzu, ale poprawnie - świetnie zbudowany, w aluminium. Harman dla miłośników głosów - przestrzenny, miły, ale bez drivu - do potężnie grającego wzmaka lub kolumn, zdyscyplinowany. Nie słuchałem cambriga z tanich rzeczy.

Co do kabli gdy kupowalem NADA w sali odsluchowej sprzedawca przelaczal kable i twierdzil ze jest roznica ja jej nie slyszalem moze mam slaby sluch

tuner musze kupic bo ten DENON cos slabo lapie stacje moze jest cos z nim nie tak i nie ma RDSU

Dodam ze kolumny jakie posiadam to JBL E90 z ktorymi mialem problem bo na DENONIE byl problem z basam dopiero zakup C352 zalatwil pozytywnie sprawe dzieki koledze NORWIDOSOWI ktoremu jeszcze raz dziekuje za pomoc

Z tego co piszesz Marantz bylby chyba lepszy do tych glosnikow ?

Może to głupi zabrzmi, ale polecam Ci kupić używany tuner na allegro, ja np. kupiłem ok. 8-9 ltenie SONY ST-S261 RDS EON w świetnym stanie za 135 zł z kosztami przesyłki. Z tunerem nie przesadzaj, nie warto, lepiej zaoszczędzone pieniążki przeznacz na CD.

Pozdr.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.