Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser 650 a Denon 1905

Pinky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W tej chwili mam ampli denona 1905 i pytanie jak w temacie - czy to w ogóle będzie razem grało? Czy warto do tego Denona kupować taki sprzęt? Słuchawki mają impedancję 300 omów - czy ten denon to w ogóle pociągnie?

W tej chwili mam Senki 570 - czy różnica przy tym ampli będzie na tyle duża, że warto?

Z góry dziękuję za poradę. Może któryś ze sklepów będzie na tyle uprzejmy, żeby mi słuchawki wypożyczyć do odsłuchu, ale na początek będę wiedział, czy w ogóle warto się z motyką na słońce itp. :)

Pozdawiam,

Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/34094-sennheiser-650-a-denon-1905/

Właśnie wczoraj byłem sobie na wycieczce w Media Markt. Obejrzałem to i owo i zatrzymałem sie na dłuższą chwilę przy słuchawkach. Zakładałem na uszy co tam wisiało. Były tam też HD650. Powiem szczerze, że w porównaniu z innymi to mnie rozczarowały. Na tej muzyce, którą puszczali- dzisiejsza komercja z mocnym basem, zabrzmiały ciemno, mało basu, cienka góra. Tak do słuchania o wiele bardziej podobały mi się tanie HD555 i jakieś tanie Philipsy, bodajże HP1050 ( bas mocny, aż do przesady).

>Jeszcze jedno, 650-tki mocno przylegały do głowy i nie było to przyjemne uczucie. Po prostu

>uciskały głowę .

pamiętam to wrażenie z kiedyś posiadanych HD580 - po AKG K501 te Senki dawały wrażenie prawdziwego imadła na głowie :-))

Wiesz... To nie są słuchawki, które wepniesz do byle mp3'ki i powalą swoją klasą. Na badziewnych źródłach moje UR-40 grają zdecydowanie fajniej, niż HD-595 (a HD-595 uchodzą za łatwe do napędzenia przez niezbyt wysublimowany sprzęt). Wystarczy jednak tor nieco lepszej klasy i po Koss'ach pozostaje tylko wspomnienie.

A że odsłuchy słuchawek w przybytkach w stylu MM są, jakie są, to nie ma co się dziwić, że miałeś akurat takie wrażenie...

"A że odsłuchy słuchawek w przybytkach w stylu MM są, jakie są, to nie ma co się dziwić, że miałeś akurat takie wrażenie..."

Chciałem tylko powiedzieć, że jeśli jeśli nie ma potrzeby, to nie ma sensu inwestować w drogie słuchawki, bo nakład będzie niewspółmierny do efektu. Sam mam HP890 i nie sądzę, by te HD650 przebiły je klasą grania o tyle, ile sa droższe ( 3-4 razy)

andios, 12 Cze 2007, 10:42

> Chciałem tylko powiedzieć, że jeśli jeśli nie ma potrzeby, to nie ma sensu inwestować w drogie

> słuchawki

Tak, jak w każdą inną rzecz, która może być tania, albo droga.

> Sam mam HP890 i nie sądzę, by te HD650 przebiły je klasą grania o tyle, ile sa droższe ( 3-4 razy)

To już było omawiane na forum milion razy:

- Czy coś gra tyle razy lepiej, ile razy więcej kosztuje od czegoś innego.

- Czy coś gra tak, jak coś 4x droższe, etc.

IMO nie warto w ogóle poruszać tego tematu. Każdy ma swoje uszy, swoją kasę i sam decyduje o tym, ile i na co chce wydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.