Skocz do zawartości
IGNORED

Audio do 800-1000zł

Zergonyac

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr__, 18 Cze 2007, 23:02

>>Zergonyac do kompa wez cokolwiek nie patrz jak gra tylko by lacznie za kolumny i wzmacniacz nie

>dac wiecej niz 150zl jak spalisz po pol roku przez zwarcie kabli albo karte dzwiekowa to sobie nowy

>kupisz.

>Albo komputer albo stereo.

Piotr, Panom po 50-tce ktorzy "boja sie technologi" juz podziekujemy....

Lepiej spojz na to jakie bzdury napisales.

poczekamy zobaczymy :) ja juz za vibry16 mialem okazje spalic kolumny bo kabelek odlaczylem szarpnieciem w czasie zakrapianej imprezy, naszczescie wyroslem... i tak nie bylo czego palic bo membrany ledow zyly od smieci wyginajacych je na wszystkie strony zapisanych w mp3 z sieci. Teraz mozesz podziekowac.

A pierwsza muzyka jaka sam znalazlem na komputerze (amiga) i sie nia zachwycalem byly pliki z fast trackera i screamera z koncowkami xm i s3m. Najlepsi wtedy ze "sceny" byli Scorpik i jeden skandynaw. Czysto elektroniczna muzyczka tworzona z modulacji kilkoma "zywymi" samplami. Do dzis pewnie gdzies do odalezienia w sieci np taka "Amrozia" Tymczasem caly sprzet ojca poszedl w odstawke, komputer byl w koncu nowszy niz jakies graty, kolekcja niesamowitych plyt zbieranych przez lata zostala rozdana. Gdyby nie to, mialbym dzis pewnie kino domowe, zamiast szokowac wiekoszosc audiofilow nieznanymi im swietnymi plytami na znakomicie dobranym sprzecie za laczna cene jedengo bardzo audiofilskiego interkonektu.

Czego wszystkim zycze.

Umówmy się że z kompa można spokojnie grać, co prawda pachnie mi to grubszą forsą, ale można. Monitory z oddzielnymi basami to prosta robota, trzeba tylko podjąć taką decyzję. zestaw UHER+CANTON GLE70+ 2x Alphard HW1500 i jesteś na dobrej drodze.

A z-5500 na dobrej dźwiękówce ? Ale słysząłem i zawsze sie spotykam ze śmiechem jak ktoś mówi o tych głośnikach ; p bo 1000zł to już pewnie byscie cos zlozyli... ale mi cholernie zależy na basie.. Ja słucham takiej muzy, gdzie sie liczy bas, uwielbiam bas, w filmach i grach (szczególnie samochodówki) też musi być piękny głęboki bas.

"http://allegro.pl/item207123708_najwiekszy_aktywny_subwoofer_mivoc_300w_38cm.html" - tak na marginesie... takie suby coś grają ? Im większa membrana tym lepiej ? Bo kiedyś czytałem, że nie da sie wycisnac dobrego, głebokiego basu z mniejszej membrany niz 30cm. Gdybym wziął taki woofer (lub jakikolwiek inny yamaha,jamo,jbl czy cos innego) i powiedzmy tannoye jakieś to może to grać ŹLE ? Jak ktoś może to niech mi wytłumaczy na czym polega problem z tymi wooferami ;p. W ogóle zanim bym coś kupił.. no to najpierw oczywiscie to przesłucham...

>Zergonyac to o czym ci mowi artPaw to cos jak estradowce (tylko spytaj ile omow przy kupnie) mozesz kupic same dwa glosniki przylaczyc kabelkiem do wzmacniacza i wziasc jakies male kolumieniki do efektow. Wzmacniacz powinien miec wtedy mozliwosc podlaczenia i pociagniecia 2 par kolumn jednoczescnie ale z tym zazwyczaj nie ma problemu. Basowce sobie postawisz nawet na ziemi do dolu i masz efekty jak na koncercie, a jak basu nadal zamalo to wez wzmacniacz z loudnesem i regulacjami i sobie popodbijasz tak ze i sasiedzi zgina.

Ja sobie zmontowałem zestaw do kompa z myślą o rozbudowaniu w przyszłości: Denon PMA-860, Prodigy 7.1 HiFi, Q Acoustics 1020, kable: Atmos Air 195 silver i QED Qunex 2. Gra to bardzo dobrze, chociaż wiadomo że zakłóceń nie dało się wyeliminować do końca. Czasami słychać krótkie (tzn. poniżej 1 s) zniekształcenie.

Teraz by wypadało kupić jakiś średniej klasy odtwarzacz CD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.