Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz Cd 17 czy to dobry wybór?

Shrykull

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, chce kupic zestaw ktory jest dostepny pod tym linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli ktos z Was mialby chwile czasu aby na to zerknac i wyrazic swoja opinie bede bardzo wdzieczny.

Przy okazji chcialbym tez zapytac czy jest jakas w miare uniwersalna metoda na sprawdzenie czy byly jakies ingerencje w sprzet. Nie znam sie na tym kompletnie ale chcialbym miec maksimum pewnosci ze towar jest ok.

Z gory bardzo dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

Slawek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Marantz 4000

(Konto usunięte)

Przepraszam, że skromnie spytam - co sądzicie o Marnatz 4000 i czy ten model można tuningować. Tylko nie piszcie, żebym kupił inny model. Na razie musze zadowolić się tym, na inny mnie nie stać. Ale czy można coś zmienić i ile to kosztuje?

Cześć i gratulacje z okazji jak widać udanego zakupu. CD 17 jest w porządku, potrzebuje tylko dość długiej rozgrzewki (to raczej nie problem w Twoim przypadku Shrykull, ...chociaż jak stał długo nieużywany?;)) Druga kwestia to regulowane wyjście, którego działanie czasami kładzie się cieniem na niezłych właściwościach sonicznych. Część użytkowników modyfikuje ten element, albo... zmniejsza poziom wyjściowy do 1/2 lub nawet 1/3 - (vide www.audioreview.com). Ja sam nie jestem zwolennikiem dłubania w sprzęcie, chociaż potrafię zrozumieć tych co to lubią:) i korzystam z drugiej opcji. W 17mkII to działa.

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Generalnie ten sprzet jest niezly. Natomiast 10 000 kzł jako cena na otwarcie... No nie wiem... Ciekawe ile facet sobie wyobraża że dostanie. CD wart powiedzmy 4000, wzmacniacz jak ktoś lubi to najwyżej tyle samo (wzmacniacze M. są dobre, ale to nie tak klasa co odtwarzacze). No i kolumny - dobry model niezłej firmy, pamiętam je nowe za cene jakichś 5 kzł, może więcej, nie pamiętam. Jak uważacie? Ja bym nie dał więcej za całość jak tą dychę. Hurt idzie taniej, co nie?

Max 10kzł ma sens, jeżeli wszystko na raz. Ostatnio w kom-bicie (Wrocław) stały PM i CD14 Marantza za nieco ponad 7kzł. ALR znam z tańszych modeli - raczej nie porywały, ale te przynajmniej oklejone czymś ładnym. No i trochę szkoda tego KIS-a podłączać do PM-16.

=>cezary

Kzłote już nie te same co wtedy, gdy te "topowe" modele się pokazały (rozumiem,że myślisz o PM 17). Jeżeli w dobrym stanie to ok, ale bez wstrząsów (czy 5kzł nie brzmi lepiej?;)) Pamientam jak kupowałem nowego 17mkII za 3,1kzł - to była niezła cena w sklepie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.