Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory, 20m2=Wharfedale???

dawid_balck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam Yamah'e 559 i pokój 20m2, i sprawa wygląda tak szukam monitorów w możliwie jak najtanszej cenie proporcjonalnej żecz jasna do jakości ;-).

po odsłuchu spodobały mi się Wharfedale 9.2 i co lepsze spodobała mi się również cena bo 1kzł.

ale jeżeli zna ktoś lepiej grające monitory nawet za nieco większą cene to bardzo prosił bym o propozycje ponieważ nie znam się zbytnio na modelach monitorów (wcześniej interesowały mnie tylko podłogowe)

aha no i muzya przy jakiej miał by się sprawdzić to jazz, blues, rock, w dalszej kolejności rap :)

https://www.audiostereo.pl/topic/34743-monitory-20m2wharfedale/

Dobry wybór, Yamaha dobrze gra z Waflami, tylko gdzie tak drogo sprzedają :-)?? Poszukaj na allegro u Pana Andrzeja, nie pamiętam nicku, człowiek jest z Wrocławia, już 3 razy byłem jego klientem.. Wharfedale Diamond 9.2 sprzedaje bodajże za 720 zł !!!! Polecam. I jak chcesz oszczędzić to Wafle właśnie się idealnie nadają.

pozdro

dlatego monitory gdyż w międzu czasie mają służyć jako surround.

Fronty chce wziąść pod kino czyli prawdopodobnie coś z JBL :)

a wiem że muzyki lepiej słchać z innych kolumn niż jbl ;P

ja mam kef iq3 w 19m i mi sie tam podoba, po wymianie kabli na audionova bas jest nieco lepszy i bardziej sprężysty. mówią że mój wzmacniacz nie ma basu, ale ja nie odnosze wrażenia jakiegoś specjalnego zachwiania pasma. słuchanie muzyki mi sprawia radość, stope sie czuje, muzyka organowa wypada średnio ale tego nie ma co słuchać w domu. poza tym są lłdne te kefy, a ja czegoś brzydkiego nie mogę słuchać.

• 2 lata później...

Odświeże temat.

Zamierzam kupić właśnie monitory Wharfedale 10.1. Początkowo (okres ok 2 m-cy) będą służyć do odsłuchu muzyki z komputera jako monitorki lepszej klasy przed monitorem.

Następnie będą robić jako surroundy w kinie z wysokim Denonem 3803.

Czy może ktoś wypowie się o brzmieniu tych monitorów ?

Niektórzy mówią, że rewelacja w tej cenie (1000zł za komplet)

Czytając test "kolum na każdą kieszeń" w czerwcowym Audio-Video, 10.2 zostały dardzo dobrze ocenione, a za muzykalność i dynamike otrzymały 10/10! (to mnie zaintrygowało)

Zwłaszcza, że przy porównaniu ich do podobnej starszej wersji 9.3 podobno poprawa jest znaczna.

???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadam Wharfedale 9.2 (fakt iż już teraz niepodłączone może pójdą jako tylne do KD) , kupiłem je ok rok temu kierowałem się info na necie oraz tym iż wyloty BR mają z przodu, pracowały w 19m2 z YAMAHĄ 870 ,ampli SONY , monoblokami GC i innym .Powiem szczerze iż stosunek jakości do ceny jest naprawdę dobry , spokojnie dały radę nagłośnić pomieszczenie przy normalnym odsłuchu basu nie brakowało, stereofonia b.dobra kupowałem je za ok.800zł.Jeżeli nowa seria 10.1 jest jeszcze bardziej dopracowana to uważam je za dobry wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.