Skocz do zawartości
IGNORED

Błędne Koło. Jamo czy wharfedale?

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Drodzy forumowicze Słyszeliście może coś o tych kolumnach. Mam amplituner yamaszki htr - 5930

Ukryta Zawartość

(wiem ze szału nie robi) ale cche kupić głośniki. Mam dylemat jamo s 708 czy wharfedale_crystal_40. Słyszałemn ze wharfedale dobrze współgraja z yamaha? To prawda?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja ostanio kupiłem do yamahy rx 797 (stereo) tonsile maestro II 130, bardzo ładne wykonanie. Zadziwił mnie przede wszystkim bardzo głęboki bas w tych kolumnach, w zasadzie wydaje mi się, że nawet w KD zastosowane jako fronty powinny śmiało zastąpic suba. Aha cena - nowe, gwarancja, sklep nie internetowy - 800 zł za parę, warto się zastanowić. Pzdr

Bardzo głęboki bas w maestro II 130... Buahahaha :) Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać... Ciekawe czy to samo powiesz za parę tygodni (co najmniej) słuchając w międzyczasie innych zestawów kolumn... Ale z tym zastąpieniem suba w KD przez te kolumny - tutaj normalnie poszedłeś na całość :)

Rosim, parę dni temu kupiłeś powyższy zestaw i w Twoim przypadku na razie występuje tzw. "efekt zauroczenia" dlatego poczekaj z tego typu opiniami... Wiem co mówię :)

sebol81 pisałem w odniesieniu do sprzętu i budżętu, o którym wspominał Roberto, myślę, że jak za 800 zł za nowe tonsile wcale nie są takie złe, przynajmniej bardzo solidne wykonanie (nawet są kolce), a co do brzmienia - słuchałem już troche kolumn, tonsile mają dobre woofery i jak na ich średnicę 13 cm naprawdę bardzo nisko schodzą - do taniego sprzętu, a zwłaszcza do pomieszczenia, gdzie nie ma miejsca na dodatkowego suba mogą na początek spokojnie wystarczyć. Co do zauroczenia nowym - pewnie masz rację, ale gorzej byłoby, gdyby po podłączeniu nowego sprzętu okazała sie klapa. Pozdrawiam i podaję linka do recenzji mII 130

=>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przepraszam, podałem przypadkowo linka do recenzji premium, miał być ten

=>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Roberto85

Odsłuch, odsłuch, odsłuch !!! i jeszcze raz odsłuch !!!

Możesz sugerować się opiniami kolegów z forum jednak nie podejmój na ich podstaiwe decyzji. Postaraj się znaleźć oba modele na mieście i posłuchać a przy okazji innych modeli, przecież to sama przyjemność ! A będziesz pewny co wybrałeś.

A tak odemnie to skłaniam się bardziej ku wharfedale.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.