Skocz do zawartości
IGNORED

Starsze amplitunery HK: AVR 325 i 525

gromi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję amplitunera do okazjonalnego oglądania filmów i częstego słuchania muzyki (stereo). Zestaw głośników już wybrałem - będa to JBL Northiridge E90, E20, EC25 i E150P. Słucham przede wszystkim rocka i hard rocka. Zadałem na forum pytanie co wybrać (Jaki zestaw do cięższej muzyki?) i jedyną powtarzającą się radą była rekomendacja amplitunerów marki Harman Kardon, jako dobrego wyboru do tego rodzaju muzyki. Miałem okazję posłuchać HK 435 z JBL E90 i brzmiało to OK, ale...

1.) amplituner kosztuje trochę za dużo - mój budżet to około 2 tys. zł,

2.) design nowych modeli HK jest dla mnie koszmarny - tylko plastkowe HTiBy wyglądają wg mnie gorzej (z góry przepraszam wszystkich zwolenników designu HK, ale o gustach podobno się nie dyskutuje :-)),

Stąd moje pytania:

1.) czy ktoś może podzielić się opinią na temat HK AVR 325 i HK AVR 525 (są to modele sprzed 3-4 lat, których design baaardzo mi się podobał, i które może będą troche tańsze),

2.) czy ktoś wie, czy taki sprzęt jest do kupienia (na allegro nie ma; w necie nie mogę znaleźć nic poza recenzjami na CNet),

https://www.audiostereo.pl/topic/34868-starsze-amplitunery-hk-avr-325-i-525/

>gromi

Polecam Ci, H/K. To naprawdę wspaniałe maszyny. Mnie najbardziej podobają sie z B&W. Z JBL nie ma już tej klasy - słuchałem kilka razy uważnie. Mój znajomy ma 235 do sprzedania - igła. W razie co pisz na [email protected] - dam ci namiary. Pzdr.

pogiel

Dzięki. Powoli przekonuję się do H/K. Wczoraj słuchałem AVR 145 (czyli niski model) z JBL-ami E90 i jak no moje uszy była to rewelacja. B&W są niestety poza moim budżetem a poza tym do typu muzyki, którą słucham chyba lepiej pasuję JBL-e. Niestety wzornictwo koszmarne. Dlatego szukam AVR 325 (starszego modelu), a nie AVR 235. Jeżeli twój znajomy takiego ma to niech się odezwie na mojego priva. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.