Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny ? Jeszcze jedna prośba...

Sylwek

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle tu podobnych tematów, że aż się boję zakładać nowy, ale po przeczytaniu poprzednich mam w głowie tylko mętlik...

Jestem początkujący... (hihi - nie powiem audiofilem bo nawet sam nie wiem do końca co to znaczy nim być) dlatego proszę o wyrozumiałość.

Postanowiłem wymienić moją wieżyczkę midi Technicsa SH-EH570 na coś innego, spróbować złóżyć jakieś klocki, a że się nie przelewa to zdecydowałem się na używany sprzęt - Yamahy.

Mam już kompakt CDX-593 i wzmacniacz AX-592. Na razie testowałem to przez głośniki Technicsa, ale na tego mam już kupca i muszę kupić jakieś kolumny.

Pokój - 15 m2. Kwota - 800 zł. Zakup ten traktuję jako rozwiązanie tymczasowe. Nie wiem czy warto wspominać o moich preferencjach muzycznych za tą cenę, ale słucham przede wszystkim muzyki elektronicznej i instrumentalnej.

Przeglądam właśnie Allegro i zauważyłem:

JBL LX 320 mk II -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jamo Studio 180 -

Ukryta Zawartość

MISSION 702e -

Ukryta Zawartość

Koda BK3801 -

Ukryta Zawartość

Co Wy byście wybrali ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/3498-jakie-kolumny-jeszcze-jedna-pro%C5%9Bba/

Co to za szmelc ? bez urazy ale to g..... . Za Jamo 180 można dać 50-60zł za nowe i postawic w domku letniskowym. Twoje Technicsy zagrają o niebo lepiej. Mając taką kupę forsy wybrałbym się do salonu i kupił fajne monitory. Za 100zł kupisz Infinity, za 1100 Castle, a za 800 spokojnie Maestro Tonsilu i tytanową górą. w przypadku monitorów dochodzi jeszcze koszt podstawek, ale lepiej roskoszować się słuchaniem Castli na taborkach niż męczyć się z tymi Jamo nawet jeśli to podłogowce.

Pozdrawiam

AX-592 to porządny i mocny wzmacniacz, aż szkoda żeby się marnował przy kolumnach tej klasy, no ale co zrobić jak na więcej nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tannoye m5, bardzo dobre kolumny, tylko nie wiem czy pokój nie jest trochę za mały, wiem że przekraczają budżet ale może się skusisz, lekko ocieplone brzmienie z dynamiczną Yamahą da naprawde dobry dźwięk i spokojnie zostawiasz je na długo bo nie będzie potrzeby ich zmieniać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jedne z najlepszych podstawek w swojej cenie, chyba że lubisz mocny i niski basior to raczej nie dla Ciebie

Missiony 702e będę odsłuchiwał w sobotę u brata na ampli Yamahy, więc jak chcesz to mogę wieczorem napisac jak to grało

Jak nie dasz rady skołować więcej niż te 800 zł to może Eltaxy 8.3 (używane chodzą po ok. 750 zł), albo Missiony 702e, w sobotę napiszę czy aby nie udławiły się po Yamahą

Pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

UFF, dzieki za odpowiedź. Już miałem dać 500 zł za Jamo.

Fajne te Tannoy'e ale nie mam tyle kasy, zresztą w takiej cenie to myślałem żeby kupić Yamahy 150 NS - 1200 zł u importera.

Ni w ząb nie znam się na kolumnach, jak tak dalej pójdzie to kupię coś czego będę żałował.

Może chociaż podpowiecie czym kierować się przy wyborze kulumn ?

Pozdrawiam

Sylwek

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Witam!

Jeśli słuchasz słuchasz muzyki elektronicznej, ale cenisz również jakość i poziom detali to zdecydowanie polecam Mission 702e, jednakże sugerowałbym spędzić jak najwięcej czasu przy ich ustawianiu aby osiągnąć odpowiednie efekty i dobry, niezniekształcony, urozmaicony bas.

Cena tych kolumn na allegro jest nie do pobicia.

Nie ma szans niestety kupić głośnika centralnego z tej (mojej ulubionej przyznam serii kolumn, co zmusza mnie do sprzedania Mission 701 i 700).

Polecam również Wharfedale Diamond 8.3 - koszt 1120 (import).

Zdecydowanie odradzam Jamo

Przemski

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.