Skocz do zawartości
IGNORED

MISSION 733 - zworki czy bi-wiring?

peludito

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli ktoś nie zamierza używac bi- wiringu to polecam zmostkowanie kabli wewnątrz kolumny na terminalu glosnikowym Czyli podpinamy sekcje wysokotonowa do niskotonoiwej lub na odwrot jak kto woli .

kalitus, 2 Cze 2009, 22:52

>Po przeczytaniu wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , skorzystałem z rady

>Uki-ego... Z bardzo sceptycznym nastawieniem, po przeczytaniu wielu postów traktujących o

>bi-wiringu, wywalaniu firmowych zworek ( jeśli kogoś na drugie kable nie stać )itp. jakie to cudowne

>z zmiany można usłyszeć, postanowiłem połączyć gniazda przedłużając kable (czyli jeden kabel do HF i

>LF), bo w nie mam zamiaru kupować nowych kabli tylko aby zastapić nimi zworki ( moim zdaniem to

>chyba logiki na dużo w sobie nie ma)... i banan mi z twarzy nie schodzi.

Zgadzam się, kilka tygodni temu zrobiłem tak z Resonami, zworki poprzednio były z Procaba, i po tym zabiegu też się mordka zaśmiała, a mam M34i. Na samych Procabach, jak piszesz u Ciebie, u mnie też bas był rozlazły i za ciężki. Reson wyciągnął gorę nieco i przytrzymał bas. O dziwo polepszyła się stereofonia. Zabieg śmieszny, ale wywołujący uśmiech (nie politowania). I tego wszystkim życzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.