Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Onkyo 804 - brak dźwięku

phivik

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Kupiłem ponad miesiąc temu i grało bardzo dobrze. Od pewnego czasu dzieje się coś dziwnego, tzn. wszystko działa ale dźwięku nie ma... Musze go włączyć i odczekać ok. 10 min i czasami sam się włącza.... ale jeśli już działa tuner (radio) to nie działa dzwięk z DVD... i na odwrót..

Któregoś razu leciała sobie muzyczka z DVD, przełączyłem na następny utwór i zapadła cisza aż do tej pory....

Tak więc wszystkie funkcje działają, sprawdziłem połączenia, podłączałem inne źródło, zrobiłem nawet RESET ampli i nic nie słyszę... Zauważalne jest to, że się dość mocno grzeje górna płyta.

Panowie, co może być przyczyną? Czy tylko serwis EIC pozostaje?

jak dobrze dajesz do pieca to górna płyta nagrzewa się do tego stopnia że dotknąć jej nie można mam 603 i wiem coś o tym :) zobacz jakie tam sa radiatory w środku. sprzęt masz nowy więc to chyba logiczne że EIC chyba że masz z allegro bez polskiej gwarancji wtedy współczuję. jeżeli masz polską gwarancję to EIC tylko najlepiej jedź osobiście weź ze sobą jakieś % i zrobią w ciągu jednego dnia (sprawdzone)

Na szczęście mam gwarancję z EIC. Właśnie teraz pakuję sprzet bo teraz to już raz działa a raz nie.... i jutro oddaje do EIC....

Spakuje być może jeszcze jakiś %, coby naprawa szybko poszła :)

Dzięki za podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.