Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Parasound HCA-xxxx

Gość masterofdeath6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Interesuje mnie jak wypada porównanie różnych modeli tej firmy. Może miał ktoś okazję porównywać/posłuchać.

Chodzi mi o starą serię, przede wszystkim modele HCA-750A, HCA-1000A, HCA-1500A, HCA-2200MK2 oraz oczywiście model HCA-3500A. Czy może ktoś ma któryś z tych kloców?? Może używał ich jako monobloków.

Ogólnie jestem ciekaw Waszych opinii. Mam HCA-1000A - bardzo mi odpowiada ten kloc. Czy warto myśleć o tych wyższych modelach?

https://www.audiostereo.pl/topic/35133-wzmacniacze-parasound-hca-xxxx/
Gość maciejk

(Konto usunięte)

Miałem HCA-2200mkII i HCA-2003A. Generalnie bardzo dobre klocki, choć wiekowe. Wymagają wymiany wszystkich elektrolitów, są łatwe do upgradu (sam zrobiłem kilka rzeczy które polecił mi sam J.Curl). Jak będziesz zainteresowany to gdzieś mam nawet schematy wspomnianych klocków i parę zdjęć z modyfikacji. Legendarny amerykański dźwięk dokładnie wg stereotypu, wydajnośc prądowa zdolna napędzić dowolne kolumny (u mnie grały z Kappa 9A oraz IRS Sigma). Aktualnie można je mieć za śmieszne pieniądze. Naprawdę warto.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

No właśnie najbardziej mnie ciekawi ten HCA-2200mkII, bo 3500 to już za mocna elektrownia :/

Porównywał Pan może z HCA-1000A? Czemu wymieniać te kondziołki? To bardzo przyzwoite nichicony, 20 lat spokojnie przetrzymają. Schemacik bardzo mile widziany :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.