Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki - z czym to sie je ?

sesq

Rekomendowane odpowiedzi

Ładna ta prodigy HD2, sa inne miejsca gdzie moge ja kupic oprocz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

decydując sie na prodigy HD2 jakie sluchawki do tego proponujecie ( biorac pod uwage pozniejsze dokupienie jakiegos wzmacniacza sluchawkowego )?

GRADO SR-60 ~350zł

AKG K530 ~350zł

pioneer se-a1000 ~300zł

sennhesier HD555 ~400zł

Troche trudno jest wrozyc bo roznym ludziom podobaja sie rozne rodzaje "grania". Najlepiej jakbys sam zrobil odsluch sluchawek, najlepiej jakby byl on robiony z niezlym sprzetem towarzyszacym ;)

jezeli macie inne propozycje w tym przedziale cenowym to rowniez proponujcie :)

tylko te grado, nie jestem do nich przekonany, bo nie maja tego czegoś w czym sie zamyka ucho :) wiecie o co chodzi ? ;d

Bierz Pioneery i się nie zastanawiaj, bo w swojej klasie niszczą wszystko w zasięgu 600 zł, jak Ci się nie spodobają, odkupię je od Ciebie.

Aha, tylko nie słuchaj ich nie wygrzanych. Potrzebują min. 150 h dla uzyskania docelowego brzmienia.

hehehe :) a sluchales tych GRADO ?

po za tym wszystko co kupie na 100% bedzie mi sie podobalo bo w zyciu nie slyszalem dobrego dzwieku, jedyny dzwiek ktory znam to dzwiek moich atlusow 140 na soudblaster 128 za 5zł :>

kumam o co chodzi z grado - są nauszne, a nie wokółuszne...ja to rozumiem, to dla mnie też jest problem. aczkolwiek trzeba powiedzieć, że dość dobrze się je nosi, są lekkie, wygodne i jak się założy, to można zapomnieć...

no i te pioneery oczywiście. tylko warto pamiętać, że jeśli decydujemy się na jedno (np na słuchawki) pod wpływem opinii, to drugie (np wzmacniacz, to warto już posłuchać przed zakupem)...

hmmmm - jeszcze z tą muzyką. nie wiem czego dokładnie słuchasz - czy płyty z tą muzyką są dobrze nagrywane, czy dźwięk jest dobrze realizowany w tej elektronice, której słuchasz... to w sumie dość ważne, bo zbyt jasny i przejrzysty system wyciągnie tyle brudu, że ciężko może być słuchać....może być tak, że usłyszysz dźwięk z tych płyt taki, jaki jest i okaże się, że jest.....niedorobiony.....

Ja bym na Twoim miejscu posłuchał tych słuchawek w jakimś sklepie przed zakupem.

Słuchałem kilka modeli Grado i powiem szczerze, że uwielbiam ich charakter.

Te Pioneery grają podobno bardzo neutralnie, płasko, scena jest szeroka, co wynika z tego, że były produkowane jako słuchawki do zestawów hi-fi 5.1 (filmy itd.). Jedni to polubią, inni nie.

Posłuchaj, będziesz wiedział, co Ci bardziej pasuje.

Argument, że nie słyszałeś niczego w Tej klasie jest niepoważny. Posłuchaj teraz i zobacz co Ci się bardziej podoba...

Słuchałem RS60 i przy Pionkach to kiszka jakich mało. To zupełnie inna bajka niż np. RS325i, które są bardzo dobre. Nie sugeruj się więc marką, bo możesz się rozczarować.

Roland, SR325i to jedne z najlepszych słuchawek jakie słuchałem, ale w zupełnie innym targecie.

Nie słuchałem tych słuchawek, więc się nie będe kłócił które lepsze.

Powiem tyle, że posłuchał bym obu przed zakupem, co i sesqowi radzę.

sesq, 11 Sie 2007, 22:59

po za tym wszystko co kupie na 100% bedzie mi sie podobalo bo w zyciu nie slyszalem dobrego dzwieku,

Więc ?? w czym problem ?? :)

Rolandsinger, 11 Sie 2007, 23:15

>Słuchałem RS60 i przy Pionkach to kiszka jakich mało. To zupełnie inna bajka niż np. RS325i, które

>są bardzo dobre. Nie sugeruj się więc marką, bo możesz się rozczarować.

Roland co nie znaczy że jeśli posłucha kilku modeli to jemu spasują, a swoją drogą jesli kupi PIONKI i Ty je odkupisz no i tobie się nie spodobają to ja moge je odkupić od Ciebie :) POWAŻNIE !!

@depawelo, nie wiem czy Ci chodzi o jakość muzyki czy o jej rodzaj

oczywiscie postaram sie posłuchac jak graja, ale trudo znalesc sklep w ktorym bylyby obydwie sluchawki zeby posluchac je z tego samego zrodla.

@ WILU

Ja już mam jedną parę. Ale są to tak dobre słuchawki w swojej cenie, że chętnie zaopatrzę się w egzeplarz zapasowy na wypadek gdyby nie były już w sprzedaży, albo pojawiły by się w nowym wcieleniu za 4x takie pieniądze.

Te Pioneery SE-A1000 pasowałoby skonfrontować z Sennheiserami HD595, które czasem można wyrwać za 500zł, np. z przemytu. Ktoś już opisywał w innym wątku porównanie HD555, SE-A1000 i HD595, no i wyszło mu, że HD555

> sesq

oczywiście o jakość....tutaj mogą się pojawić problemy. przechodząc na coraz lepszy sprzęt, niestety, coraz mniej płyt daje się na nim słuchać. ale chodzi też o bogactwo tego elektronicznego brzmienia. jeśli jest ubogie i lipnie zrobione, to na dobrych słuchawkach usłyszysz, że te dźwięki to pustka i lipa - że nic tam nie ma, a jedynie na sprzęcie, który wszystko mocno zaokrągla i połyka tego nie słychać.

ja mogę polecić Bose Triport. co prawda są to dość drogie słuchawki, ale są genialne. tzn genialnie wprowadzają swój charakter i potrafią się dostosować do jakości muzyki i reszty sprzętu. dobrze nagraną muzykę na dobrym sprzęcie pokażą świetnie. przy gorszym towarzystwie też będzie nieźle. po prostu w sposób fenomenalny zaokrąglają one, lekko zmiękczają i dodają wypełnienia i nasycenia. dodają sprężystości i trochę plastyki, a przy okazji nie ocieplają za nadto. wszystko to robią w białych rękawiczkach, tzn nie razi to i nawet muzyki klasycznej można słuchać z przyjemnością. bardzo polecam i na pewno nie odkłada się takich słuchawek na półkę. kiedy kupi się lepsze, Bose mogą zostać w kolekcji i nadal się przydać...świetnie nadają się do kompa, bo są lekarstwem na to, czego z kompa się nie uzyska - na masę i wypełnienie. do elektroniki powinny być genialne, bo są szybkie, sprężyste, nie mulą i nie ocieplają. ponadto są lekkie i wygodne - można je nosić w autobusie itd.

sesq, 13 Sie 2007, 10:27

>ten wbudowany wzmacniacz słuchawkowy w prodigy hd2 to jakiej on jest klasy ? wzmacniacza

>słuchawkowego za jakie pieniadze ?

Zintegrowane wzmacniacze słuchawkowe zazwyczaj składają się z pojedynczego scalaka. Przykładowan cena sklepowa NJM4556 - 3,50PLN. Dolicz do tego kilka rezystorów, kondensatorów, kawałek płytki drukowanej i robociznę.

sesq, 13 Sie 2007, 19:04

>chodzi o to czy pogorszy sie jak do prodigy hd2 podlacze jakis za 20zł

Raczej tak. To pewnie jakiś kit AVT, czyli sama płytka + tanie części. Mocy może i przybędzie, ale szumu i zniekształceń też.

a znacie jakis sklep z słuchawkami na śląsku ? chcialbym tam potestować słuchawki. Wiem ze jest zakładka "sklepy" ale nie znalalzem tam sklepu gdzie są słuchawki.

( jestem z gliwic, wiec czym blizej gliwic tym lepiej )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.