Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać HK 3470 czy HK 3480

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zasięgnąć informacji na temat wyżej wymienionych ampli Harmana. Obecnie posiadam zestaw Sony z serii ES z kolumnami AA Phoebe II. Obecny zestaw pod względem dzwięku odpowiada mi, ale czas na jakieś zmiany. Mam ochotę przetestować tym razem jakiś zetaw Harmana, choć plastikowy to bardzo podoba mi się disign tej firmy zwłaszcza sprzętu z serii do której należy ampli HK 3470. Z góry dzięki za wszelkie info.

https://www.audiostereo.pl/topic/35612-co-wybra%C4%87-hk-3470-czy-hk-3480/

Mam dziwne wrażenie, że taki amplituner Harmana lepiej od serii ES, nieważne której, nie zagra.

Poza tym - dlaczego chcesz mieć amplituner?

A tak generalnie odpowiadając na Twoje pytanie - nie wybierać Harmana!

Mam wzmacniacz 570ES. Dlaczego amplituner? Zakup osobnych klocków tej firmy to dużo wiekszy koszt zakupu, nie mówiąc już trudnościach zakupu tego sprzętu z drugiej ręki. Ponad to lubię słuchać radia. Jeżeli nie Harman to co można do tych kolumn dobrać o przyjemnym, ciepłym brzmieniu za rozsądne pieniądze?

brałbym tylko second handy. Jeśli poszukujesz ciepłego brzmienia to Harman powinien być ostatnią rzeczą, jakiej szukasz. Obecne Harmany to kawał plastiku o jazgotliwym, nachalnym, ostrym, metalicznym i technicznym brzmieniu. Zero muzykalności, ciepła, plastyki...takie moje zdanie - miałem Harmanów kilka. Wart cokolwiek są te starsze, ale i w ich cenie można lepiej.

Poza tym - w stosunku do tego co sobą reprezentują - kosztują o wiele za dużo.

Co do samego zestawu - lepiej będzie jak poszukasz wzmaka stereo integry second hand z wyższej półki i do tego jakiś tunerek za nie więcej niż 300 peelenów - więcej nie ma moim zdaniem sensu.

Jeśli chodzi o konretne propozycje - niech się tym zajmą mądrzejsi ode mnie.

pzdr.

Miałem kiedyś (rok temu) Musical Fidelity A2, ten grał bardzo ciepło. Teraz jednak wolałbym coś z pilotem, nie chcę mi się ciągle wstawać z miejsca. Lenistwo? - nie koniecznie piszę w tej chwili doktorat i nie chcę co chwile tracić wątek aby przełączyć źródło itp. Wolę mieć pilota, nawet kosztem utraty jakości doznań dzwiękowych, byle nie kuło w uszy.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.