Skocz do zawartości
IGNORED

modernizacja kina domowego

Buks

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę, muszę tylko ze względu na to, że nówki bardzo mocno przekroczyłyby mój budżet, także kupię raczej używki. A z używkami wiadomo jak jest ....teraz są, a zaraz ich może nie być....... Na odsłuchy jakieś mogę jechać dopiero za dwa tygodnie, a na allegro są obecnie sprzedawane ostatnie sztuki yamahy rx-v659 (wersja 661 zaczyna się dopiero od ~1650 zł.), a na pewnym forum pewien osobnik chce sprzedać denona 1907 za 1000 zł (może dałoby radę coś wynegocjować jeszcze).......... w ciągu dwóch tygodni już mogą zostać kupione przez kogoś innego......

Poza tym wątpię , aby ktoś mi dał robić odsłuchy cały dzień nie mając żadnej pewności, że u niego coś kupię, także wolałbym robić odsłuchy tylko kolumn

zastanawiam się nad dwoma wzmakami, 3 amplitunerami i 8 parami kolumn

2*3*8*0,5h=24h - tyle potrzebowałbym przynajmniej czasu na przesłuchanie ich możliwości w kinie

2*8*0,5h= 8h Razem wychodzą 32 h :P, musiałbym spędzić pełne 4 dni w salonie na odsłuchach, także zrozumcie, że odsłuchy tylu modeli nie wchodzą w rachubę i z tego względu chcę zrezygnować z odsłuchu amplitunera (ponieważ do samego kina nie potrzebuję wiele więcej niż mam obecnie)

Krótka piłka: co Waszym zdaniem lepiej gra w KD ta yamaha czy denon?

Druga krótka piłka: Nowy Harman Kardon 235/240/245/335 - (nówki 2000-2500) czy yamaha 659/denon 1907 +nad c352 (używki około 2500 zł.)

jeszcze jedno pytanie :)

Mam jeszcze ofertę kupna CA 640 za 1000 zł. Czy zagra on lepiej od NAD'a 352 podczas odtwarzania takiej muzyki jakiej słucham (dla przypomninia: rock, nu metal, techno, hardstyle, trance)?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.