Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w zakupie zestawu STEREO.

Pietkad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moze zaczne od przedstawienia się... na imie mam Piotr postanowiłem zwrócić się o małą pomoc do was licząc na to że wasza wiedza nakieruje mnie na dobrą drogę :) mianowicie chodzi o to ze przyszedł czas na zakup sprzętu audio jedną decyzje juz podjołem ma byc to stereo a nie home cinema

https://www.audiostereo.pl/topic/35658-pomoc-w-zakupie-zestawu-stereo/

..może nie wszyscy się ze mną zgodzą... ale jeśli to Twój pierwszy zestaw to wszystko będzie ok najprawdopodobniej po zwykłej wieży ;) ( ja tak miałem - ampli pionnera za 600 i ns 300 za 1300, jakis dvd za 200 ) ...potem zaczął sie hardcore i to był błąd ;)

zwróć uwagę na made in japan - uważam, że głośniki jamo są ok. - do tego jakaś yamaha z ogłoszeń.. pozdr.

witam kolegów ;) ja uwazam ze głosniki jamo s606 tez sa ok ale no wlasnie ale! one sa ciut duze a moj pokoj to bynajmniej narazie 12m2 pozniej nie wiem jaki bede miał... 102cm wysokosci i 35cm glebokosci + bass reflex od tylu ? to mnie troche przeraza bo jak ja ustawie te kolumny w 12 metrach pokoj mam prostokąt 260cm na 450cm i rodzi sie pytanie co tam kupic... mysle sobie o jbl e80 one niby glebsze sa o 0,5 cm ale gabarytowo wydawaly mi sie mniejsze....

Witam

Osobiście uważam że do takiego pomieszczenia to lepsze by były monitory. W tej cenie można dostać coś, co tak jak kolega wcześniej zauważył, w zupełności zaspokoi twoje potrzeby.

Pozdrawiam

..tak ale niedługo zmiana mieszkania i jak będą stały w salonie to podłogówki lepiej sie sprawdzą.. poza tym w tej cenie chyba nie ma dobrych monitorów... autor wątku z jednej strony nie chce zmieniać zaraz kolumn a z drugiej dobiera je do małego pokoju, z którego się wyprowadzi - nie do pogodzenia

Witam po małej przerwie, w miedzy czasie zakupiłem kolumny JBL E80 podłączony mam do nich wzmacniacz Marantz Pm 350 hm graja rewelacyjnie ;) porównywałem ze starszym modelem pioniera który wymiekł przed marantz'em trochu to dzwine ALE ten pionek jest ciut nowszyy wiekszy i podobno ma wieksza moc? ale z tymi jbl'ami ten pionier to jakies nie porozumienie tego marantza mam zamiar zmienic na cos innego moze yamaszke? denona? pokoj 12m2 maluuusi ale jak wspomnialem czeka mnie przeprowadzka teraz wygrzewam kolumienki na muzyce z lat 80's ;)) musze przyznac ze graja rewelacyjnie w muzie obawiałem sie ze przy cichym graniu raz ze beda meczyc dwa ze beda zle grac ale nic z tych rzeczy graja cicho z kultórką i moge sluchac cały dzien najbardziej spodobało mi sie oglądanie filmu zabójcza broń 4 na nich :))) rewelka !!! no przyznam ze w sklepie inaczej brzmialy niz w domu w domu lepiej..... nie mam porównania co do innych kolumn jedynie odsluchiwałem jeszcze canton GLE 407 brzmialy dosc ostro i twardy bas zapewne bedą meczyc sluchacza... i wharfedale za 1200zł podajze 40stki te byly stonowane i scena byla dosc cofnieta do tylu... ogólnie jestem zadowolony jeszcze tylko wzmak cdk i kabelki :)) aa zapomnialem dodac ze jesli ktos mieszka w bloku a zakupi e80 tki to niech odrazu kupi splówe na sąsiadów te kolumny robią nie złą rozpierduche przy głosnym sluchaniu heheh a co chcialem jeszcze dodac zupelnie inaczej graja niz altusy 110 czy 140 stki moim zdaniem altus ma niski bas zero srednicy i w chu** wysokich nie którym to się podoba te jblki maja wszystkiego po trochu bas nie jest taki jak w altusach ale to moze i dobrze? ;) cykam sie tylko bo widzialem juz wątki ze w nich pala sie wysokotonowe glosniczki ;) pozdrawiam ;))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.